Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totylkojatakiepytnia mamdwa

Zaszczyt sięgnie ŚWIEBODZICE dzisiaj bo odwiedzi...

Polecane posty

je sam prezydent Duda. Nigdy tu nie było prezydent RP Ciekawe jaki jest przekaz tej wizyty, czy będzie to próba JEDNOCZENIA Polaków i budowania zgody ??? Czy też może wycieczka krajoznawcza w celu przyspieszenia odnalezienia ZŁOTEGO POCIĄGU a jest on właśnie na trasie pomiędzy Świebodzicami a Wałbrzychem - dwa ościenne miasta ??? Takie nurtują mnie pytania dzisiaj ;) Zapraszam do dyskusji :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Zostaw na dzisiaj ten Namysłów w spokoju i wdeptuj do Świebodzic, to niedaleko przecież, jedź przez Wrocław lub lepiej, przez Otmuchów i Głębinów - w jeziorach zaźyj kąpieli wodnych i wpadaj :)

Gość Namysłów województwo opolskie
Świebodzice są też niedaleko Wrocławia jak Namysłów? Namysłów jest 60 km od Wrocławia a Świebodzice gdzie ? Ja nad jezioro głębinowskie (nyskie) i otmuchowskie mam 100 km one też są na Opolszczyźnie byłem tam kilka razy a ty wiesz że w powiecie nyskim są góry opawskie i Głuchołazy i pokrzywna jarnołtówek moszczanka w górach opawskich ja do Pokrzywnej co roku jeżdżę na wczasy mam 120 km drogi od domu :)

Gość gość
Już wiem że Świebodzice są koło Wałbrzycha sory nie doczytałem w komentarzu byłem kiedyś w Wałbrzychu również na Ślęży w górach sowich dwa razy i stołowych one też są koło Wałbrzycha :)

I ps w złotym stoku też byłem w Wałbrzychu moja ciotka z wujkiem i kuzynką mieszkają na osiedlu domków jednorodzinnych około pół kilometra od złotego pociągu :)

Gość totylkojatakiepytania mamdwa
gość dziś Już wiem że Świebodzice są koło Wałbrzycha sory nie doczytałem w komentarzu byłem kiedyś w Wałbrzychu również na Ślęży w górach sowich dwa razy i stołowych one też są koło Wałbrzycha usmiech.gif x Ale ktoś tutaj jest błyskotliwy :) no może prawie bo góra Ślęża nie jest w Wałbrzychu. Nie takie są pytania. Poproszę o powagę. Co to będzie na świebodzickim rynku: 1. Jednoczenie Polaków? 2. Szukanie pociągu wypełnionego złotem?

Gość gość
Wiem że góra Ślęża nie jest w Wałbrzychu ale blisko Wałbrzycha przecież nie pisałem że w Wałbrzychu od Ślęży do Wałbrzycha jest 50 km koło Ślęży jest miasto sobótka wsie sulistrowiczki Łagiewniki miasto strzelin i Strzegom mam 100 km do Ślęży jak jest ładna pogoda to na górce w mojej wsi w powiecie namysłowskim widać zarys Ślęży :)

I z powiatu namysłowskiego widać w ładną pogodę zwłaszcza pod wieczór Ślęże ja do Ślęży mam 100 km ale to jak się jedzie drogą na pewno w lini prostej to nie będzie 100 km Ślęża jest około 50 km od Wałbrzycha może z 60 km ale to chyba można uznać że jest koło Wałbrzycha słyszałaś kiedyś o pokrzywnej jarnołtówku? Głuchołazach ? One są w górach opawskich poczytaj o tych miejscowościach i górach opawskich naprawde polecam zobacz kolejne zdjęcia wybiorę się kiedyś do Świebodzic dzisiaj nie mam jak pojechać

Wyobraź sobie Namysłów, że słyszałem o Głuchołazach tak więc, czy masz kandydata do Orderu Uśmiechu, bo to dzieciaki, gimnazjaliści przyznają ten order dorosłym :) Wymyśliła go dziewczyna z Głubczyc będąc dzieckiem. Wracaj do gimnazjum :D a ja idę na forum polityczne do Świebodzic.

Gość gość
Poproszę o jakieś refleksje, przemyślenia z wizyty w miarę obiektywne już po wizycie :)

Jako ciekawostkę dla nie pamiętających mogę podać to, że w końcówce lat dziewięćdziesiątych do Wałbrzycha do przedsiębiorstwa ''Cersanit'' (wyposażenie łazienek) zawitał nawet prezydent Kwaśniewski z wizytą gdyż było chlubą. Akurat w tym samym czasie na terenie tego samego, dawnego województwa wałbrzyskiego w Kotlinie Kłodzkiej w niewielkiej miejscowości Szczytna u podnóża Gór Stołowych, jakieś 80km od Wałbrzycha trwały akcje protestacyjne przeciwko zwolnieniom w jedynym zakładzie w tej miejscu, w hucie szkła ''Sudety'' - TAM JUŻ NIE ZAWITAŁ - a był tak blisko. Nastąpiły zwolnienia a nazywano to reprywatyzacją. Nasz region nie ma szczęścia do prezydentów.

* tym

Jedynie prezydent Lech Wałęsa regularnie odwiedzał Zieleniec w Górach Stołowych.

Tak więc pozostają pytania o co tu chodzi: 1. Jednoczenie Polaków? 2. Szukanie pociągu wypełnionego złotem?

I jak tam? Działo się coś konstruktywnego?

i ... ?