Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwia mnie zachowania niektorych Polakow

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem tego ze jest bardzo wielu Polakow , ktorzy wyjezdzaja zagranice ale nie czerpie korzysci innych poza praca z innego kraju. Maja polska telewizje, maja polskich znajomych, robia tylko polskie jedzenie, chodza do polskiego kosciola i pracuja w firmie gdzie rpacuja Polacy. Nie ucza sie jezyka itd; Znam kilka takich rodzin , jezyk ich wogole nie interesuje, a to jakies zalosne; I to narzekactwo, ze gdyby Polacy dla Niemcow nie pracowali to Niemcy by sobie nie poradzili. To jakies zalosne. I czym sie tego typu Polacy roznia od Arabow,ktorzykultywuja swoja tradycje? Zastanawiam sie dlaczego oni nie potrafia doceniac kraju w ktorym mieszkaja. Zauwazac urokow kraju, poznawacjezyk czy ludzi, Jak myslicie ?

Gość gość
To nie tylko Polacy. Ile się widzi starszych Pakistanek czy innych Azjatów którzy przyjechali tu całymi rodzinami i o ile facet musiał język liznąć żeby jakoś utrzac rodzinę to babki zazwyczaj siedzą w domu i nie mówią po ang. Mam tez taki przypadek w rodzinie. Wygoda, lenistwo i oczekiwanie ze wszystkie sprawy zalatwia za nich dzieci. Wkurzajace to.

Gość gość
Bo Polacy to szczury. Czy wiesz, ze w UK jest bardzo duzo ludzi, ponad milion albo wiecej nie pamietam, byl o tym niedawno dokument na TVP2 o imigrantach w tym polskich, którzy mieszkają w UK kilk-kilkanascie lat i nie znają angielskiego lub tylko kilka słów, nigdzie nie wyjezdzają, nigdzie nie chodzą, nie mają znajomych tylko siedzą w swoim domu, ida do pracy lub wyludzają zasiłek, znają najblizsze kilka ulic i to wszystko. To jakas masakra

Gość gość
Co cie dziwi szmato. Ze polacy szanuja swoja kulture ? Aha. Szczury to wy jestescie faking forejnas hehehehheee :D siedzicie bo kilkanascie lat na socjalu tam bo w PL nikt normalny takich przegrywow nie zatrudni :D przypominam ze kazda praca ponad minimalna w uk jest BENEFITEM w mysli angielskiego prawa pracy.

Gość gość
Polskie jedzenie jest najlepsze w UE głupia pipo. Juz za czasów króla Kazimierza cała Europa to wiedziała szmato. Angole nie wiedzą co to bigos i żurek lub lokalne piwo. Pija tylko szczochy fosters lub carlsberg.

Gość gość
A niby co by niemcy zrobili gdyby polacy nie pracowali w DE? byliby w czarnej doopie.

Gość gość
Zauwazcie, ze Polacy, ktorzy tak sie zachowuja to sa raczej z nizin spolecznych i bez wiekszych ambicji. Nie maja w zyciu wiekszych aspiracji i satysfakcjonuje ich praca w magazynie przez 5 lat. Ci tez wlasnie najwiecej narzekaja na wszystko i maja pretensje do wszystkich, ze im sie w zyciu nie uklada. Szkoda, ze nie widza, ze sami sa sobie winni. 10 lat temu mieszkalam z taka para Polakow w mieszkaniu. Ona sprzataczka on budowlaniec typu przynies podaj pozamiataj...spotkalam ich niedawno i ona wciaz sprzata a on jako labour na budowie robi u Polakow i oczywiscie nie omieszkal zmieszac swoich pracodawcow z blotem ze mu zle placa itp....10 lat i tak utknac w jednym miejscu?

Gość gość
Jak im tak pasuje to co? Mnie to nie obchodzi za bardzo. Ważne jakich ja mam ludzi w życiu. O ile rodziców zmienić nie mogę (ojciec akurat nie ma typowej pracy dla Polakow za granicą i dobrze zarabia) o tyle znajomych którzy nie maja ambicji odcinam szybko, tak samo facetów których spotykam.

Gość gość
ty poparancu , z godziny dziś , przestan siue udzielac w kazdym temacie osoba pisala o Niemczech nie o UK syfiarzu! Poza tym co to za kultywowanie tradycji, ze sie jest takim tumanem ze siedzi sie w domu i nie dozywa do ludzi ktorzy mieszkaja w danym kraju? A co to za idiota tu pisze, ze co by Niemcy zrobili? Zyliby dalej i jakos bez Polakow wiele osiagneli

Gość gość
zgodze sie ze wiekszosc to raczej niziny spoleczne, to znaczy ludzie, ktorzy pracuja, zarabiaja i trzymaja sie danej roboty zalatwionej w Polsce, bo jesli by im firme zamkneli to dopiero by mieli problem by cos znalzsc bo sie nie dogadaja ale znam np pare, on budowlaniec ona nauczycielka i ona nie poszla do pracy bo uwaza ze poniezje swoich ambicji nie bedzie pracowac to tez chore, bo jednak latka leca i warto pracowac na pszyszla emeryture

Gość gość
Niziny to mieszkaja w uk :D na pokoiku 20lat w uka heheheheheeeeee :D tymczasem w PL co weekend mam imprezkę ze hej jakiej wy uki nie znacie

Gość gość
I co imprezy są dla ciebie wyznacznikiem tego jak się komuś powodzi? Ty chyba faktycznie masz 13 lat :D

Gość gość
w roznych krajach mieszkaja rozni Polacy, jednak tacy ktorzy nie ucza sie jezyka, spotykaja sie glownie z Polakami i ciulaja kase e na dom w Polsce sa dla mnei zalosni i co zbuduja dom i co dalej? Dalej ejdno z nich bedzie jezdizic za granice ze by chate upiekszyc, bo przeciez sąsiedzi musza widziec jak to sie powodzi

Gość gość
ja np nie rozumiem takich Polakow, ktorzy sie wyprowadzili a dalej zyja jak w POlsce, na dodatek jezdza do Polski kilka razy do roku

Gość gość
i co zbuduja dom i co dalej? Dalej ejdno z nich bedzie jezdizic za granice ze by chate upiekszyc, bo przeciez sąsiedzi musza widziec jak to sie powodzi x zazdroscisz osrusie ze polacy do polski wracaja? :D tyraj za bezdurno w tym swoim jukeju heheh, nie znam nikogo ze znajomych w polsce co zarabia mniej niz 4k, wszyscy mamy samochody domy w lepszym standardzie niz w uk widzialem, co chwila jakas nowa droga jest budowana lub dworzec odnawiany, w uk byłem na dworach i wygladaja jakby remontu nie widzialy nigdy, wszystko na gwozdzik czyli byle jak

Gość gość
No to nich sobie żyją! Ja w UK mam dokładnie to samo plus ludzie nie zazdroszcza bo każdy żyje na dobrym poziomie i przynajmniej mam znajomych którzy są otwarci na świat a nie zamknięci w swoim światku z kaszanką, piwem i wielce nieszczęśliwi jak ten pacan który tu wypisuje :D

Gość gość
przestan pisac o UK pajacu, bo ja w Niemczech mieszkam i o tym napisalam, nie chce zebys sie tu wypowiadal bo mi twoje zdanie nie jest potrzebne, nie bede sie znizac do poziomu ameby won! nic nikomu nie zazdroszcze, po prostu uwazam ze sa ludzie ktorzy sa wiecznie niezdowoleni, wyjechali z Polski bo uwazali ze za malo zarabiali, w Niemczech tez zle bo musza ciagle do Polski jezdzic

Gość gość
O to to, chyba wlasnie o to tym ludziom chodzi, za granica nie maja sie czym pochwalic, bo wiekszoc zyje na wyzszym poziomie a zarabiajac za granica moga sie w Polsce czyms pochwalic i tez dlatego chca te domy budowac no i przede wszystkim dlatego chca wrocic, bo sa tępi, nie ucza sie i w Polsce czuja sie ajk u siebie ja anwet znam takich w Niemczech ktorzy majac tu sluzbe zdrowia bezplatna i dobra, jezdza do Polski i placa za lekarza

Gość gość
ciapaki to brudasy, siedzą na kupie, walą allachy na kolanach po kilka razy dziennie i utrzymuja sie z socjalu na kilkanaścioro dzieci. to dopiero zacowanie, klepnąć babie 12 dzieci :(

Gość gość
ciapaki to brudasy, siedzą na kupie, walą allachy na kolanach po kilka razy dziennie i utrzymuja sie z socjalu na kilkanaścioro dzieci. x Dokładnie, nienawidze tych brudasów, jak dobrze ze w PL jest spokoj pod tym wzgledem :D a polacki tez masowo siedza na socjalu , szacuje sie ze 1/3 emigrantow

Gość gość
nie dziwi mnie ze kultywuja, tylko jesli ktos np mieszka tyle lat w jakims kraju to chyba powinien sie zzyc z tym krajem co? A nie kupowac w polskich sklepach ciagle, tak jakby piwo za 2 euro bylo lepsze bo polskie

Gość gość
cytuje tu debilny wpis ciapaki to brudasy, siedzą na kupie, walą allachy na kolanach po kilka razy dziennie i utrzymuja sie z socjalu na kilkanaścioro dzieci. to dopiero zacowanie, klepnąć babie 12 dzie ta wasza nienawisc jest straszna, ja znam Arabow ktorzy maja normalne ilosci dzieic i pracuja, wiec nie piszcie bzdur poza tym tyle sie mowi o programie 500 w Polsce i widac ze tez w pip bachorow maja

Gość gość
Gdyby nie inne panstwa to by cie smieciu bingolu na swiecie nie bylo, no ale co taki smiec z podstawowym niepelnym wie? Chyba tylko jak robic lodziki kumplom buehehehehe

Gość gość
I pamietajcie zeby nie klikac w linki tego nedznego gejucha :o

Gość gość
Dlaczego piszesz o Arabach? Podstawowy błąd to takie właśnie myślenie ze Arab = ciemniejszy kolor skóry i zaliczanie do tej grupy wszystkich Hindusów Pakistańcow i innych biednych imigrantów. Mogę cie zapewnić że Arab nie siedzi na socjalu, przynajmniej ci których znam. Są bogaci jak cholera i w Londynie maja domy w dzielnicach takich jak Chelsea które przez większość roku stoją puste.

Gość gość
Pyerdolone antypolskie szczury. Lepiej zyc u siebie w syfie niz nie u siebie w nie syfie. Taka prawda wy yebane niemoty. Co mnie twoje szczescie obchodzi? Masz obowiazki wobec wspanialej wielkiej Polski ale ty kurfo nie zaslugujesz na to zeby byc obywatelem tego wspanialem kraju. My wspaniali polacy jestesmy nadludzmi a wy czarnychy podludzkim tepym gownem, wy antypolskie skurfysyny, nugdy nie wracajcie do mojej cudownej, pachnacej krowim i konskim lajnem Polski. My polacy jestesmy najpiekniejsu, najbogatsi i najwspanialsi, dlatego nasz kraj jest tak oblegany, na geanicach tlumy wala do tego bogactwa i dobrobytu, a wam antypolskie gowna zamkniemy droge wstepu do naszego raju jak bedziecie wracac. Yebac was i wasze kuble i doopy do zmywania, wy emugracyjne gofna zyjace jak szczury. Czego nie moge kupic po roku pracy co wy kupicie po tygodniu? I co glupio wam nedzne sci/erwa, kupie sobie wszystko co chce. W mojej pieknej wielkiej nieskazitelnej Polsce! Hooy wamw dooopy emigracyjne pzregrywy, sram na was :D

Gość gość
Tak Jasne. Polska jest tak wspaniałą że nawet imigrant który o mało życia nie stracił nie chce do polski przyjechać . ha ha, idioto obowiązek wegetacji w tym kraju to ty masz, normalni ludzie są obywatelami Europy ,

Gość gość
Buehehe moj tekst skopiowany :D