Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja150291

W ktorym tygodniu ciazy wkoncu jestem?pomocy

Polecane posty

Gość Ja150291

Witam .Mam nadzieje ze jakas kobietka mi wytlumaczy jak to jest bo ja widac juz oglupialam albo sie kompletnie na tym nie znam.Jestem obecnie w 23tyg ciazy.Ale zaczne od tego ze 12stycznia bylam na pierwszym usg daty miesiaczki nie pamietalam wiec wedlug usg byl to 6tydzien+5dni i tak lekarz wpisal do karty ciazy wtedy zapytal mnie czy miesiaczka mogła byc ok15 listopada wtedy dzieki temu przypomnial mi ze wlasnie w tym czasie mialam wiec to by sie zgadzalo.Pytanie brzmi czy usg wyliczylo mi wiek od zaplodnienia???bo z miesiaczki bylo by wiecej ok 9tygodnia.I kiedy moglo byc zaplodnienie stosunek byl ok24 listopada.2grudnia.3grudnia.

Gość ja150291
Jest tu ktos???nikt nie pomoze???

Gość gość
Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Tak liczy lekarz, tak liczy aparat usg.

Gość gość
Usg nie podaje wieku ciąży od zapłodnienia tylko daty ostatniego okresu.

Gość ja150291
Aparat usg policzyl mi 6i5 dni .sama w domu wyliczylam z miesiaczki ze skoro 15listopada to by byli ok 9tyg.wlasnie tego nie rozumiem wychodzi na to ze lekarz nie sugerowal data miesiaczki .dodam ze termin mam na 3wrzesnia

Gość gość
Mnie aparat wyłączył tak jak było z okresem.

Gość ja150291
To jak mam liczyc 6tygi5 dni ktore pokazalo 12 stycznia do tylu to poczatek ciazy 26listopada??

Gość ja150291
A moze ja zle licze

Gość gość
Dlatego zawsze te 2 tygodnie w jedna czy w druga strone jest norma jesli date porodu sie wylicza.Ja mialam termin wg miesiaczki na 6 wrzesnia,wg usg na 13 wrzesnia,a urodzilam 31 sierpnia w 40 tyg.I badz tu czlowieku madry.

Gość gość
Usg wylicza na podstawie wielkości dziecka. Zdarza się że jest ciut mniejsze niż norma lub ciut większe. Ale zawsze liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. U. Mnie na ogół idealnie się zgadzało, ale czasem były jakieś dwa dni przesunięcia w jedną lub druga stronę.

Gość ja150291
Ale dziwe bo gdybym miala liczone od dnia miesiaczki to termin na 3wrzesnia przypadl by a na 42tydzien. wiec moze ja jednak mialam liczone od poczecia??zapytała bym lekarza ale teraz to sobie pomyśli ze jakas glupia jestem ze dopiero teraz o to pytam a nie na poczatku

Gość gość
Dziecko ci wolno rośnie i tyle. Usg nie wylicza od poczęcia.

Gość gość
Lepiej zapytać późno niż wcale. Nie musisz pytać jak liczy usg tylko dlaczego jest taka rozbieżność.

Gość ja150291
Moze lekarz wogole zle wyliczyl korzystalam z kalkulatora z neta wpisalam termin porodu 3wrzesnia i wyszlo ze poczecie moglo byc od 9-15grudnia .ale wtedy dziecko by bylo o dwa tyg młodsze od zapodnienia od wieku ciazy

Gość gość
Ciężko zrozumieć te twoje posty

Gość gość
Masz małe dziecko. Nikt nie wylicza ciąży od zapłodnienia, nawet usg.