Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Gość gość
Patrona supeerr. Sil mocno trzymam kciuki za jutro, komuś musi sie udać :) ja właśnie dostalam okres i zaczynam antyki a później ruszymy z protokołem ale jakim o co dr.dzisiaj nie umiał stwierdzić. ******************************* Zizia mam pyt. Do Ciebie, bo dałaś nr. do genetyka a czy robiłaś tam kariotypy?? Na nfz? Bo ja bym potrzebowała zrobić a nie chce płacić. Ile się czeka na pobranie krwi?? Czy ktos może polecić gdzies indziej chodzi o kariotypy. Lalika

Gość gość
Miało byc Catrina :) a skąd wzięła się Patrona to nie wiem :/. Lalika

Catarina. Ile dni po transferze słyszałaś serduszko? Ja mam wizyte za tydzień w poniedz to będzie 34dpt więc się zastanawiam czy już coś usłysze?

Catarina. Ile dni po transferze słyszałaś serduszko? Ja mam wizyte za tydzień w poniedz to będzie 34dpt więc się zastanawiam czy już coś usłysze?

aneta ja byłam 33dpt jak zobaczyłam bijące serduszko na ekranie usg.wiec mysle ze ty teraz tez zobaczysz/usłyszysz :)

Gość malamii89
Catarina suuper:))) Sunshine 3mam kciuki malenstwo walczy!!:** Peonia lepiej dzisiaj juz? sil 3mam kciuki za wypasiona bete:** Nikita fajnie ze sie idezwalas:*& ja mam tak samo jak Ty:( z byle powodu placz...a hak widze kobiety w ciazy to jyz wogole:( glupia wmawiam siobie ze kiedys i ja bede z brzuszkiem...ale chyba sama siebie oszukuje:((Ty masz 2 malenstwa ktore juz z Toba zostana:*** Lalika super ze dzialasz od razu:** Hope Ty jak tam?:** stara Hope czytasz nas jeszcze? odezwij sie co u Ciebie?

Catarina...super. To już kawał człowieka nosisz w sobie :-) zapisalas się na badania prenatalne? Do kogo? Ty masz 9tc 2 dzień?

sumtasku tak umówiłam sie na badnia plenatarne na 10/06, bede miała na NFZ, do dr Zofia Augustyniak bo takie terminy jak mi pasowały to tylko ona miała. tak teraz mam 9 tydz 2 dni a ty kiedy masz wizytę, i tez bedziesz miała plenatarne w Gyn?

Catarina...mam wizytę dopiero w przyszła środę i wtedy ustale termin badań prenatalnych. Może płeć na nich poznamy :-)

smutasku a ty chodzisz do dr piekarz? na ile dni dostajesz zwolnienie lekarskie?, bo ja dostaje na dwa tygodnie, teraz mam dłuzej 3 tyg. ja sie umówiłam to mi wychodzi 12t 6d ciaży liczę ze juz bedzie cos widać :)

A ja jestem teraz w mojej przychodni i mam podawany intralipid tzn kolejny wlew ale pierwszy po 3 tyg po transferze. Panie pielęgniarki b.miłe skaczą koło mnie jakbym była jakimś prezesem. Jak mówie ile to kosztuje w gyn to za głowę się trzymały. Musze im przynieś coś dobrego w podziękowaniu.

Dziewczyny. A jakbym się zdecydowała na ginek w gyn to wizyty sà płatne jak jestem w rządówce?

Dziewczyny. A jakbym się zdecydowała na ginek w gyn to wizyty sà płatne jak jestem w rządówce?

Catarina...tak chodzę do dr Piekarz. Na początku zwolnienia dostawalamna 2 tyg to ostatnie na 3. Już coraz bliżej 12tc i nie wiem co dalej czy szukać innego lekarza czy chodzić do Gyn. A Ty co będziesz robiła? Wiesz w jakim szpitalu pracuje dr Piekarz?

Gość Kasiurek86
Aneta powiedz mi skąd wzięłaś intralipid. Ja dzisiaj pytałam w przychodni i by mi podali bez problemu, ale znowu w aptece mówią, ze to tylko jest podawane w szpitalach a w aptece może dostanę ale jak bede miała jaką specjalną receptę na zlecenie...Sil- trzymam jutro kciuki, Sunshine trzymaj sie ciepło, będzie dobrze

aneta197722 w rządówce darmowa jest tylko jedna wizyta po becie dodatniej.

Kasiurek. Zrób sobie "wycieczke" po aptekach i popytaj czy trzeba mieć specjalną recepte? Bo w mojej miejscowości- a jestem z knurowa/k gliwic w aptece św barbary farmaceuta realizuje ją od obojętnie jakiego lekarza.

Kasiurek. Zrób sobie "wycieczke" po aptekach i popytaj czy trzeba mieć specjalną recepte? Bo w mojej miejscowości- a jestem z knurowa/k gliwic w aptece św barbary farmaceuta realizuje ją od obojętnie jakiego lekarza.

Aneta, Tzn. Ze lekarz przepisuje Ci standardową receptę na intralipid 20%, 200ml. I bez problemu możesz wykupić? Wybacz, ze dopytuje szczegółów, ale chce być pewna zanim zacznę dzwonic po aptekach. :) dzisiaj mi przyszedł wynik MTHFR i jestem heterozygotą w obu opcjach ( badane były 2 geny). Hmm jutro jadę do immuno i zobaczymy. Podpytam jeszcze dokładnie o te bakterie helico. Maz mnie wczoraj uświadomił, ze on nam to tłumaczył, ale ja chyba nie zarejestrowałam, a on już tak :) i ponoć chodzi o to, ze to nie sam helico. Powoduje problemy, ale przeciwciała, które się wytwarzają przeciwko niemu. Ale dopytam jeszcze jutro :)

smutasek nie wiem co zrobię, narazie wysłałam dwie faktury z wizyt do mojego ubezpieczuciela o zwot kosztów wizyt, ale u nich to zawsze problem jest z odzyskaniem kasy... jak bedą mi zwracac za całoś to zostanę w Gyn u dr Piekarz, a jak nie to bede szukała lekarza króry bedzie realizował wizyty na kartę ubezpieczenia. mi pasuje to ze w Gyn wiedzą ja z taką ciążą postepować, mam tam blisko i znam wszystkie panie wiec zal bedzie opuszczać Gyn a ty jaki masz plan szukasz jakiegoś lekarza poza Gyn, kogoś na NFZ?

Catarina...właśnie w Gyn wiedzą jak taką ciążę prowadzić. Na nfz nawet lekarza nie szukam jak coś mam swoją wcześniejszą lekarke ale też nie pracuje w szpitalu koło nas a wolałabym w szpitalu mieć swojego lekarza :-)

no własnie, tez bym takiego lekarza chciała mieć, no nic jest jeszcze trochę czasu. Z tego co wiem dr Piekarz nie pracuje w zadnym szpitalu. a Ty smutasku jak sie czujesz męczą cie jescze młdłosci?

Catarina...mdlosci mam prawie cały czas plus zaś wymiotuje :-( miałam chyba 2 dni przerwy. A Ty jak się czujesz? Ja tylko czekam do 12 tc i mam nadzieje, że lepiej się będę czuła. Jakieś nowe leki dostałaś albo badania? Ja mam badanie ogólne moczu zrobić na następną wizytę.

Cały dzień było ok, a teraz męczą mnie okropne mdłości. Wyczytałam, że mdłości mogą być po progesteronie, który przyjmujemy teraz w końskich dawkach. Czy któraś z was też miała mdłości po transferze?

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie mi to badanie mthfr mozna zrobic normalnie w kazdym laboratorium np: diagnostyka ? I czy podchodząc do tego badania brane leki-jestem po transferze - moga miec wplyw na wynik czy nie ma to wplywu bo to genetyczne badania? Marysia

nie wymiotuję, czasami mnie coś zemdli np. odrzuca mnie od mięsa ale ogólnie sie dobrze czuję. nie chce cie straszyć ale nie zawsze młdłosci przechodzą po 12 tyg moja bratowa jest w 7 miesiacu a zadaza sie jej wymiotować do teraz badanie moczu juz robiłam dwa razy, bo za piwrwszym razem mi wyszła jakś bakteria i miałam antybiotyk teraz wyniki juz są ok ale i tak zleciła mi kolejne badnie moczu i TSH, chociaż jest najlepsze w całej mojej historii leczenia.

Gość gość
W Rzadowce mialam 2 wizyty BEZPLATNE- pecherzykowa i serduszkowa. Tola