Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachelka25

Zbieranie podpisów przeciw aborcji

Polecane posty

Gość rachelka25

Do końca czerwca fundacja PRO w róznych miastach Polski będzie zbierać podpisy dotyczace całkowitego zakazu aborcji w Polsce. Jeżeli jeszcze nie podpisaliście się, to macie czas do końca czerwca. Musimy bronić tych, którzy samo obronić się nie mogą! Bądźcie za życiem- podpisujcie!

Gość gość
Ja podpisałam, ale tę drugą stronę. I jestem za życiem, ale też za wolnością;)

Gość gość
Przecież aborcja w Polsce jest nielegalna !!!! i wszystkie akcje i dyskusje na temat aborcji są bez sensu !!!!

Gość gość
Wolność jest ważna, ale nie kosztem mordowania dzieci. DZiecko od poczęcia ma prawo do życia i nikt nie moze mu go odbierać, bo to odrębny organizm. Kobieta nie moze powiedzieć, ze to jej macica, bo skoro jest w niej drugi żywy człowiek, to nie jest jej macica i musi pozwolić urodzić sie temu człowiekowi, bo to odrębny organizm, dziecko nie należy do kobiety i nie ona ma o nim decydować, a ono samo o sobie. A skoro nie może, bo jest malutkie, to prawo musi je chronić.

Gość gość
Ja podpisałam za aborcją na życzenie. A wy hipokryci żyjcie w przekonaniu, że jak kobieta nie chce dziecka, to nie usunie go w Czechach, Niemczech albo każdym innym ościennym kraju. Lub też za kasę w Polsce. Nie zmusicie kobiet do rodzenia naprawdę niechcianych dzieci, chocbyście się zesrali:)

Gość gość
Nie usunie wiele kobiet, bo wiele na to- na szczęscie nie stać. Urodzą, a jak urodzą to oddadzą do adopci. Wiele par czaka na dziecko, a nie żeby mordować. Niech te co chcą usunąć zrobią coś dla tych którzy pragną i nie urodzą i pozwolą żyć własnemu dziecku i dadzą szczeście tym, którzy na dziecko adopcyjne czekają.

Gość gość
Jak kobiety mogą pisać takie rzeczy! ZAmiast bronić dzieci, to piszą, zę zamordują! Czy Wy jesteście już całkiem bez serca?

Gość gość
rzeczywiscie. domy dziecka świecą pustkami i tylko czekają na przyjecie setek porzuconych lub ciezko chorych dzieci-roślinek

dla mnie osoba, która jest za aborcją dla wygody jest niebezpieczna i szkodliwa społecznie i to nie tylko dlatego, że usunęła jakieś konkretne dziecko, tylko że względu na podejście: kto mi przeszkadza, to go usunę, bo mam prawo. poza tym odciąża gwałciciela, no bo zabijam dziecko to problem zniknął, więc w sumie problem gwałtu jest mniejszy. w ogóle nie ma o czym gadać:D nie poddawajmy się antyludzkiej i anty-okcydentalnej przemocy psychicznej ze strony lewactwa.

Gość gość
może niech każda kobieta zajmie się sobą, zamiast dyktować innym jak mają żyć i o czym decydować.!!! Nikt nikogo do aborcji nie zmusza, jak również nie powinien zmuszać do odstąpienia od niej

Gość gość
Trochę to dziwne - wszystkich najgłośniej drących mordy o aborcjach jakoś nie interesują się dziećmi już urodzonymi. Nie obchodzą ich patologiczne rodziny w których dzieciństwo jest ghenną, to że dzieci bywają głodne, maltretowane, zaniedbywane. Ich obchodzą tylko i wyłącznie płody.

Gość gość
To tylko 500 euro najczęściej, ja nie popieram aborcji samej w sobie, ale wolność wyboru. Mogę decydować za własną macicę, ale nie cudzą. Niby jakim prawem? A ludzie za wszelką cenę dążą do posiadania własnego potomstwa, nie adopcyjnego. Kiedy in vitro nie wychodzi, najczęściej sobie odpuszczają. Znam takie pary, które wolą nie mieć dzieci, niż adoptować jakąś patologię, nie przez siebie poczęte dzieci. Proponuję zainteresować się bliżej adopcją i może któraś z was reflektuje na jakieś chore bądź upośledzone dzieciątko, którego nikt nie chce, krzykacze i hipokryci :-)

Gość gość
Wszystkie dzieci nas obchodzą!

Gość gość
brokeninside87, dla mnie ty jesteś niebezpieczna razem z tą bandą prolife. W d***e mam wasze zdanie na temat ochrony życia od poczęcia. Zainteresujcie się życiem dzieci, które się już urodziły.

Gość gość
Podpisałem na złość LEWACTWU :classic_cool:

Gość gość
Kobieta nie moze powiedzieć, ze to jej macica, bo skoro jest w niej drugi żywy człowiek x Jaki człowiek? Na początku ciąży to nie jest żaden człowiek a zarodek i na pewno nie jest żywy, bo sam nie przeżyje. Rozumiem zakaz aborcji np. w 5 m-cu i później, ale tak do 8 tyg aborcja farmakologiczna powinna być legalna.

Gość gość
nie poddawajmy się antyludzkiej i anty-okcydentalnej przemocy psychicznej ze strony lewactwa. x To raczej wy stosujecie anty-ludzką przemoc, chcąc zmusić kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu.

Gość gość
a ja nie rozumiem czemu rzad, kosciol ma decydowosc o naszej macicy i plodnosci? czemu kobiety musza rodzic niechciane, umierajace dzieci? czemu podwiazanie jajowodow jest nielegalne ale wasektomia jest dostepna? dlaczego inni musza decydowac o naszej rozrodczosci a nie my?

Gość gość
19:38 Przestań się puszczać lub zacznij się zabezpieczać. Wtedy problemu nie będzie!

Gość gość
Te, które popierają ustawę antyaborcyjną albo już mają dzieciaki odchowane, albo nikt ich nie chce i nie grozi im ciąża albo są bezmyślne. Wierzcie lub nie, ale gdyby one zaszły w ciążę zagrażającą ich życiu, to pierwsze błagałyby o aborcje i ratunek własnego życia. Hipokrytki i ohydne pseudo kobiety występujące przeciw kobietom. Niech później spojrzą w twarz matce 3-trójki dzieci, która przez patologiczną ciążę osieroci je wszystkie, puste gnojówy.

Gość gość
Dzięki za informacje, mam nadzieję, że znajdę w moim mieście wolontariusza pro :)

Gość gość
To ty masz jakiś problem z tym, ze ktoś dokonuje aborcji. Nie chcesz nie rób aborcji i odpitol się od innych.

Gość gość
nie znasz mnie a uwazasz mnie za puszczalska tylko dlatego ze nie zgadzam sie z tym by kobiety rodzily niechciane dzieci i zeby nie mogly podwiazac jajnikow w przeciwienstwie do mezczyzn? idiotyzm :) powiem ci na wstepie ze od kilku lat jestem szczesliwie zamezna z moim pierwszym chlopakiem, biore tabletki anty, dzieci miec nie chce dlatego je biore ale wolalabym podwiazac jajowody i miec z tym spokoj niz martwic sie czy przeziebienie nie oslabilo dzialania tabletki czy tez myslec o tym czy sie wchlonela zanim dopadly mnie nudnosci i wymioty

Gość gość
Jak chce podać nr konta o wsparcie dla mojego dziecka to nie ma chętnych do pomocy wśród obrońców płodów. Zajmijcie się tymi co ŻYJĄ i mają sie źle. Usuwanie płodów potępiacie ale kościół przyzwala na uczestniczeniu w wojnach i mordowaniu. Wtedy jest ok

Gość gość
Jak ten plod taki samodzielny to niech sie wyprowadza na swoje!

Gość gość
Jak można zabić własne dziecko?!

Gość gość
Mądrzy ludzie w cywilizowanym swiecie - lekarze, psycholodzy, etycy, naukowcy z innych krajów - przemysleli sprawę i zezwalają na aborcję, ale oczywiscie Polacy uwazaja sie za najmadrzejszych i najbardziej moralnych . A niby co ich do tego upowaznia?Jak wierzyć w tę moralność, porownac chocby z Czechami - o ile u nas wiecej kradzieży, gwałtów, rozbojów.

Gość gość
Bo w porównaniu z Czechami mozemy być państwem prawa i moralności, gdzie nie zabija się własnych obywateli tylko dlatego,z ę urodzą się chorzy lub są z gwałtu. Walczmy o o to, a Bóg Nam wszystkim to wynagrodzi, bo za zabijaniem stoi szatan, on na zło namawia, to szatan stworzył lewaków i innych takich, którzy chcą zawładnąć tą Polską! Musimy walczyć o to, by dobro i Bóg zwyciężyło!

Gość gość
Wpłacisz mi na konto czy nie?

Gość gość
Część tak gardłuje, tylko co jeśli to ich córka czy siostra lub one same zostałyby zgwałcone. Czy za obowiązkowe uznałybyście urodzenie dziecka jakiegoś zboczeńca. I nie piszcie, ze można oddać do adopcji,nie wiadomo czy ktokolwiek chciałby takie dziecko zaadoptować i jak miałoby ono żyć Wynagradzanie przez Boga nie ma tu nic do rzeczy.