Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachelka25

Zbieranie podpisów przeciw aborcji

Polecane posty

Gość gość
16:21 Mam nadzieję, że przytrafi Ci się ciąża pozamaciczna... Będziesz musiała szybko jechać do Czech. I dobrze, podróże kształcą !

Gość gość
Tak dla równowagi powinno się też zbierać podpisy za legalna aborcją. Ciekawa jestem jak rozłożyły by się te podpisy. To jest nie do pomyślenia że w prawie wolnym kraju kobiety nie mogą same za siebie decydować. A faceci powinni mieć zakaz wpisywania się bo to nie o nich w tej sprawie chodzi.

Gość gość
ZApewniam was, że więcej osób w kraju jest przeciw aborcji niż za nią!

Gość gość
a ja myślę, że bzdury pitolisz.

Gość gość
Jestem za podpisaniem petycji aborcji na żądanie oraz za eutanazją, gdzie mogę taką podpisać?

Gość gość
Nie ma takiej, bo nikt nie ma zamiaru bawić sie w Pana Boga, a tylko Bóg zycie moze odbierać, my nie mamy nic do gadania, nie możemy ani zabijać innych, ani siebie, bo to grzech ciężki!

Gość gość
gość dziś Nie ma takiej, bo nikt nie ma zamiaru bawić sie w Pana Boga, a tylko Bóg zycie moze odbierać, my nie mamy nic do gadania, nie możemy ani zabijać innych, ani siebie, bo to grzech ciężki! x Racja :) Dobrze prawisz

Gość gość
Czy naprawdę cześć tego społeczeństwa myśli tylko o tym jak ludziom życie uczynić gorszym, ludzie mają dostatecznie dużo nieszczęść i zmartwień w tym kraju, potrzeba nam jeszcze pomysłow bandy zakłamnych fanatyków.

Gość zgwalcona10lattemu
Wypowiem się , jako osoba, która doświadczyła gwałtu i ciąży z nim związanej. Było to jakieś 10 lat temu, zostałam zgwałcona, gdy wracałam po 22:00 przez park z pracy. Po całym zdarzeniu od pierwszej chwili starałam się pozbyć tego, co się stało, psychicznie się leczyć, wypierać ze świadomości ten ból, powrócić do życia z pomocą rodziny. Wszystko wróciło ze zdwojoną siłą znów po kilku tygodniach- kiedy okazało się, ze jestem z tego gwałtu w ciąży. Cały koszmar powrócił, czułam, ze mam w sobie coś, co cały czas mi o tym przypomina- jakąś część gwałciciela. Sprawa była zgłoszona na policję, więc jedyne, o czym marzyłam, to pozbyć się tego ze mnie, tej części gwałciciela. Nie miałam wątpliwości, ze chcę jak najszybciej usunąć tę ciążę. CIąża była wynikiem gwałtu, więc problemów mi nie robiono, kilka dni czekałam na zabieg. Po zabiegu poczułam ogromną ulgę, znów powoli zaczęłam dochodzić do siebie, obrzydzenie do własnego ciała mijało, powoli zmywałam z siebie tamto wydarzenie. Nie wyobrażam sobie wtedy, bym miała 9 miesięcy w takim stanie psychicznym chodzić i jeszcze w bólach rodzić. Nie nazywałam nawet tej ciąży dzieckiem, nie chciałam tego w sobie, siebie się brzydziłam! Myślę, ze gdyby zmuszono mnie do jeszcze kilkumiesięcznej męki, to odebrałabym sobie życie, bo gwałt to jest ogromna trauma, którą jak najszybciej chce się wyrzucić z życia, z głowy. Po tylu latach doszłam do siebie, mam męża, mam dziecko, decyzji o aborcji nie żałuję, nie mam żadnego poczucia winy, pamiętam, jaką ulgę poczułam, kiedy pozbyłam się z siebie tej części krzywdy, części gwałciciela.

Gość zgwalcona10lattemu
Dlatego jestem za tym, by nie zmieniać obecnego prawa! Gdyby wtedy ktoś mnie zmusił do donoszenia tej ciąży, skończyłoby się to napewno moim samobójstwem, bo nie wytrzymałabym. Ktoś, kto gwałtu nie przeżył, nie moze sobie wyobrazić, jaki to szok, jaki ból psychiczny, jak kobieta czuje się brudna, sponiewierana. A jeszcze dowiedziawszy się o ciąży, której sprawca jest krzywdziciel, ja z tym nie dałam rady żyć, ta aborcja uratowała mi życie- tak mogę to nazwać!

Gość gość
to zrozumiale i naturalne, zadna kobieta nie chce miec w sobie parchawych genow g****iciela. w ogole uważam że kobieta powinna na zawołanie miec mozliwosc aborcji. wtedy wszyscy ludzie na swiecie byliby chciani i kochani, problem patologi i psychopatow by sie zmniejszyl. ogladalm dzisiaj program w którym pokazywano zycie 31 latka chorego na pecherzowe odzielanie sie naskorka, to zycie to jedno wielkie cierpienie i on i jego matka mowili że są za aborcją przy tego typu chorobie. ktora przy wspolczenej medycynie jest wykrywalna jeszcze w lonie i co kazalabys jedna z druga urodzic sie takiemu dziecka i jego matke skazac na dozywotnie ogromne cierpienie ? pieklo na ziemi tworzycie swoim fanatzmem i tepactwem

Gość gość
Jak można tak lekko pisac o tym, zę zabiło się własne dziecko i jeszcze nazywać je "to" lub "coś"! To było twoje dziecko, zabiłaś je!

Gość gość
a ty wydaliłaś niezapłodnione jajo, też ciężki grzech, mogłaś dać szansę nowemu życiu, a przez ciebie to życie poszło do kibla. więc milcz grzesznico.

Gość gość
Ciemnota, ciemnota i ciemnota...Do czego to doszło...

Gość gość
Ciemnotą to jest branie tabletek chemicznych które nigdy nie są obojętne dla zdrowia i życia kobiety a potem ewentualnego dziecka

Gość gość
Ciemnota, to zabijanie najmłodszych w ramach własnego egoizmyu, bo nie chce się poświęcić wychowaniu chorego dziecka lub poczekać, aż urodzi się maleństwo z gwałtu i je po ludzku oddać kochającej rodzinie.

Gość gość
Super- dziekujemy, im więcej podpisów tym lepiej :-) W imię Boga brońmy życia!

Gość gość
Poczekać na maleństwo z gwałtu.... Ha ha ha... A to dobre, uśmiałam się!!!! A do koleżanki po gwałcie pisze ze bardzo Ci współczuję, dobrze że czas zaleczył Twoje rany. Ja zrobiłabym dokładnie tak samo!!! A tym wszystkim nawiedzonym obrończyniom życia poczętego wyskrobałabym mózgi... He he he

Gość gość
Przy odpowiedniej pomocy rodziny, przyjaciół, psychologów, kobieta moze ciążę donosić i albo zatrzymać dziecko, albo oddać.

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.