Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

whisbear szumiacy mis czy ktos ma i poleca?

Polecane posty

Gość gość

Pyt jak w tytule.

Gość gość
Ja miałam z tym, ze kupiłam jak córka miała jakieś 1,5 miesiąca a słyszałam potem, ze najlepiej sie sprawdza jak dziecko ma szumisia od urodzenia. Ogólnie w naszym przypadku aż tak bardzo nie pomógł na kolki a córka najbardziej uspokajała się jak włączałam okap :D Szumiś chyba był dla niej za cichy bo przy okapie zaraz się uspokajała a przy szumisiu nie...ALe to pewnie zależy od dziecka :)

Gość gość
Nie ma sensu przepłacać za misia, wystarczy jakaś tania maszyna do szumów (sound machnie), ewentualnie nieużywany srajfon z puszczonym celestial white noise z you tube postawiony w pokoju dziecka albo podłączony blue toothem do głośników.

Gość gość
Szumy nie są na kolki tylko do usypiania. Dla najlepszego efektu trzeba jeszcze zasłonić okna roletą nie przepuszczającą światła, żeby w czasie drzemki był mrok lub półmrok, a nie światło dzienne.

Gość gość
Tak wiem, ze też do usypiania ale akurat z usypianiem nie miałam problemu bo corka zasypiała bez problemu sama w łóżeczku

Gość gość
ja kupiłam i super się sprawdza. mała ma kolki od urodzenia i szybciej zasypia przy misiu. fajna jest funkcja tzw. czujnik płaczu dziecka i jak się dziecko przebudzi i zacznie płakać to misiu się włącza, ale to jest ta droższa wersja. w tańszej trzeba samemu nastawiać kiedy ma się włączyć a kiedy nie. tak czy siak super wynalazek nie trzeba suszarki nastawiać hehe. ja dorwałam misia w sklepie www.mama-ma.com z darmową wysyłką więc się opłaca;)

Gość gość
Ja mam szumisia i dzieki niemu moge cos zrobic w domu bo moje dziecko jest wrazliwe na kazdy dzwiek a takto szumis niweluje moje halasy :)

Gość gość
Super jest miś szumis polecam

Gość gość
A ja nie polecam. Kasa w błoto. Kupiła i ja przy nim śpię, a mała jak wyła z uwagi na kolki tak wyje. Lepsze suszarka. To tylko u mnie działa. Mogła za te pieniądze kupić 3 suszarki.

Gość gość
u pannaoceanna.pl widziałam opinię. ;) chwaliła

Gość gość
Ja polecam. Zanim go kupilismy puszczalam bialy szum z youtub w telefonie a ile razy net mi sie wieszal albo przychodzily wiadomosci np. i pikaly bo zapomnialam dzwiekow w fonie wuciszyc to nie wspomne. Poza tym telefon jednak emituje fale, suszarki tez przeciez nie wloze dziecku do lozeczka. Maly ma teraz prawie dwa lata i bawi sie szumisiem jak misiem po prostu. Czasem jeszcze go wlaczam jak np. jest glosno, psy szczekaja w nocy czy koty sie tluka :)

Gość gość
szumiś jest po prostu brzydki, a to, ze szumi to też żaden nowy wynalazek tylko podróba... ja mam prince lionheart, oryginalny miś, wymyślony w 1973 r, oprócz szumu jest tam jeszcze bicie serca matki i inne odgłosy...poza tym ten miś jest sympatyczny, a szumiś jest szkaradny, nie wiem skad takie zainteresowanie tym czymś...

Gość gość
A ja kupiłam płytę cd Dobry Sen ze strony www.wyspanarodzina.pl która ma taka przewagę nad zabawką, że można dostosowywać poziom dźwięku (oczywiście nigdy dźwięk nie może być głośniejszy niż płacz dziecka) i jest do wyboru 9 utworów, więc można wybrać ten, który dziecku najbardziej odpowiada... Polecam! Można tez dostać na Allegro.

Gość gość
Moja córka ma szumisia od urodzenia i jest bardzo przydatny. Używamy go codziennie. Dla dzieci wrażliwych na dźwięki idealny. Uspokaja i wygłusza dźwięki z zewnątrz.

Mam i polecam :) na whisbearze moja dość wymagająca córka bardzo się uspokajała i wyciszała. Ciekawe porównanie jest na stronie "rozkminy tiny" (WHISBEAR CZY SZUMIŚ?), link nie wchodzi. W każdym razie, moim zdaniem warto. Są jeszcze aplikacje na komórkę, suszarki, ale to jednak utrudniające życie zamienniki.

Gość gość
Ja będąc w ciąży myślałam nad kupnem tego Szumisia, ale jego cena była dla mnie kosmiczna :) nie dałabym takiej kwoty za miśka (średnio ładnego - moim zdaniem), którego jedyną zaletą jest szum :). Niestety jestem osobą, która jak sie uprze na coś to musi to mieć;p poszperałam po necie i znalazłam szumiącą ośmiornice (sklep nazywa się Kupujemyzabawki) w baardzo sympatycznej cenie, bo niecałe 80 zł za nią dałam ;) Polecam, super również przy wcześniakach- sprawdzone:)

Gość gość
Dostałam go od koleżanki, która miała problemy ze spaniem swojego dziecka i twierdzi, że miś szumiś jej ułatwił życie. A jak było u mnie? Szumiś pojawił się od samego początku, nie wiem jak duża była jego rola w kwestii usypiania dziecka, ale fakty są takie, że problemów nie miałam. Faktycznie kiedy córka zaczynała marudzić odpalałam szumisia i usypiała. Cóż, mój szumiś jest już zajechany, ale sama go kupiłam teraz - https://askot.pl/produkt/szumisiowy-chlopiec-z-czujnikiem-snu-szumisie/ a dostanie go dziecko mojej siostry. Moim zdaniem warto go mieć.

Gość gość
hm... nie wiem czemu jak wklejam link, to mi go przerywa... :/ po znaku "=" druga część linku powinna wyglądać tak: survey/index&sid=355823&230

Gość gość
Ja mam i z całego serca polecam ! Mam co prawda z innego sklepu bo https://malaboo.pl/zabawki-dla-dziecka?page=3 ale jest to najlepsza zabawka jaką mogliśmy kupić naszemu synkowi ! Zasypia przy niej momentalnie i budzi się jedynie na jedzenie ;) My mamy w kształcie ptaszka w kolorze czerwonym i jest na prawdę uroczy ;) Fakt faktem są troszkę droższe niż inne zabawki, ale jest na prawdę wart swojej ceny i nie wyobrażam sobie życia bez niego ;)