Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwojne widzenie jednym okiem.

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos z Was sie z tym zetknal? Moim lewym okiem jak zamkne prawe widze wszystko podwojnie. Tzn to jest na tym etapie iz widze lekkie kontury danych rzeczy ktore sa odlegle podwojnie wiec na razie to forma bardzo lagodna. Czy ktos moze mi poradzic co to moze byc. Jestem przerazony bo choroba wzroku to cos czego sobie bym nie zyczyl? Cz ktos mial taki przypadek, oczywiscie udam sie do optyka ale chcialem sie najpierw zapytac tutaj. Z gory dzieki.

Gość gość
nie zetknęłam sie z tym ale za to sama widze inaczej niż inni ;) przy czym u mnie to zaleta a nie wada..

Gość gość
kiedys dostalem w oko z piesci i widzialem podwuj ie ,teraz ,osze okularu munusy cylindrer i to podwujne skiupiają w pojedyncze ,moze masz podobnie;-)

Gość gość
kiedys dostalem w oko z piesci i widzialem podwuj ie ,teraz ,osze okularu munusy cylindrer i to podwujne skiupiają w pojedyncze ,moze masz podobnie;-)

Gość gość
to się nazywa astygmatyzm

Gość gość
Wybierz się z tym problemem do okulisty. U mnie w Dębicy dobry jest zakład www.optyk-debica.pl – im wcześniej zobaczy to specjalista,tym lepiej!

Gość gość
Słaby opis. Może astygmatyzm, może siatkówka odkleja się lub ma zwyrodnienie a może zwyrodnienie ciała szklistego. Czy coś podobnego. Idź do okulisty.

Gość gość
O szczegółach badania można poczytać na stronach zakładów optycznych,jak np. www.optyk-wroclaw.com/badanie-doroslych Warto też od czasu do czasu robić badania kontrolne. Niektóre schorzenia można wykryć dopiero podczas dokładnych badań specjalistycznych.

Gość gość
Też uważam, że wizyta u optyka może być konieczna. Ja swoje okulary dobierałam w http://www.panhilary.lodz.pl/ , a mam astygmatyzm i sporą krótkowzroczność - bardzo dobrze dobrali mi szkła.