Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 1

Polecane posty

Tak. Mi z tym dobrze, że uważam esbeków za bydło.I to nie jest ułuda.Ułudą jest opowiadanie, ze 19 wniosków do prokuratury jest ściśle tajne.

A w tej chwili podano oświadczenie prokuratury, że nie złożono do niej zadnych wniosków. W TVN24.

otulona_snem dziś wszystko co dotyczy tajnych sluzb danego kraju jest w wiekszosci scisle tajne,w tych normalnych przynajmniej,poniewaz wywiady innych panstw nie spia,wystarczy poczytac sobie nawet ksiazki na ten temat,pare tytulow podalam na wczesniejszych topachxxW większosci może jest ale o tych zgłoszeniach nic na ten temat nie słychać.

uwazasz wtedy,gdy ci tak ideologicznie pasuje do danej sytuacji,ale jak wspomnialam wczesniej nic mi do tego,z zaklinania rzeczywistosi w PL sie nie polepszyxxNie. Zawsze uważam a ty zmyślasz.A zaklinaniem rzeczywistości jest opowiadanie o ściśle tajnych wnioskach do prokuratury.

to nawet jakby 1 milion zl dla przykladu ze srodkow publicznyh zostal wziety bezprawnie,przy takim zadluzeniu tego kraju to skandal xxNa razie nie wiadomo nawet o 100 złotych wziętych bezprawnie.

otulona_snem dziś a jeszcze dodam,ze takie audyty,to powinny wejsc jako kolejna poprawka do konstytucji,kadego rzadu niezaleznie od opcji,wtedy by moze to zlodziejstwo na majatku publicznym,chociaz w jakims stopniu ukrocono i bylby to bat i hamulec na te nienazarte mordyxxAle audyty robione przez wyspecjalizowane firmy a nie zainteresowanych...:D

I dodam, prawdziwy audyt zawiera oprócz "minusów" również' plusy". Bo to ocena całokształtu a nie wybranych pozycji.

Gość gość
Jest już wniosek na byłego szefa MSW Sienkiewicza... Trybunał Stanu:-D:-D:-D Do boju PiSiory!

Gość gość
Na dzień dzisiejszy jest 19 zgłoszeń do prokuratury. Oficjalny profil PiS.

Gość gość
Włącz TVN to Ci powiedzą.

Podczas środowego wystąpienia w Sejmie minister skarbu państwa Dawid Jackiewicz mówił, że "skala pazerności" podczas rządów PO-PSL była "porażająca". - Pod rządami PO-PSL prezesom oferowano przekraczające granice zdrowego rozsądku i przyzwoitości nierzadko milionowe odprawy - dodał. Minister Jackiewicz wymieniał przy tym kolejno prezesów, których wynagrodzenia opiewały na miliony złotych rocznie.xWśród nich pojawił się Jacek Krawiec, były prezes Orlenu. - Były i takie spółki, w których wynagrodzenia prezesów przekraczały 3 miliony złotych rocznie, a z odprawami nawet 6 milionów rocznie - mówił minister skarbu.xPKN Orlen, to zresztą jedna ze spółek Skarbu Państwa, w której najszybciej doszło do zmiany władzy. W miejsce Jacka Krawca na fotel prezesa powołano byłego ministra skarbu państwa w rządzie PiS Wojciecha Jasińskiego, który swoje obowiązki objął 16 grudnia ub.r.xJak wynika z raportu państwowej spółki za 2015 rok, Jasiński za 16 dni pracy w grudniu dostał łącznie 69 tys. złotych.Co daje 4312,5 złotych za każdy dzień pracy.xJego poprzednik Jacek Krawiec, za 11,5 miesiąca (350 dni) pracy na stanowisku prezesa paliwowego potentata otrzymał 1 696 000 złotych. Dziennie to 4845,7 złotych.xChoć nowy prezes na wysokość zarobków narzekać nie może, to porównanie dziennej kwoty wynagrodzenia pokazuje, że Wojciech Jasiński zarabia o 533,2 złotych mniej od swojego poprzednika.

gość dziś Włącz TVN to Ci powiedzą.xxMam włączony. Nie mówią.To takiej jakości są twoje słowa?:O

otulona_snem dziś najlepiej zlecic go bylej firmie RubikoniaxxMoże. Nie znam.W każdym razie firmie niezależnej i specjalistycznej.

Ale "dobra" zmiana. TVP odwołała wyjazd Grażyny Szapołowskiej do Cannes. Poleciał wiceprezes TVPx- 8 dni temu zadzwonił do mnie ktoś z TVP, że artyści nie jadą do Cannes, tylko dyrektorzy z TVP - mówi "Wyborczej" Grażyna Szapołowska.Razem z Mirosławem Baką miała wziąć udział w pokazach zrekonstruowanych cyfrowo dwóch filmów Krzysztofa Kieślowskiego: "Krótkiego filmu o zabijaniu" i "Krótkiego filmu o miłości". Przygotowano je w 20. rocznicę śmierci reżysera.xInformacje podało dziś radio ZET. - Jest mi przykro, że tak się stało - powiedziała radiu ZET Szapołowska. - Przepraszam widzów i ślę pozdrowienia Krzysztofowi gdzieś tam w górze, może następnym razem się uda.xSzapołowska mówi nam, że ten wyjazd był przygotowywany od paru miesięcy. Tymczasem pracownik TVP, który 8 dni temu poinformował ją, że do Cannes nie pojedzie, tłumaczył, że ...zarząd TVP za późno się o tym dowiedział i że pojadą telewizyjni dyrektorzy. xFaktycznie, jak podaje TVP, zamiast Szapołowskiej i Baki w Cannes na tym pokazie zaprezentuje się ... wiceprezes Maciej Stanecki.xx"Dobła zmiana".....

otulona_snem dziś zreszta..jak ktos chce zyc uluda,to jak mowie na zdrowiexxOczywiście. Skoro chcesz tak żyć to żyj.

na dzien dzisiejszy i na najblizsze lata przyszlosc finansowa tego kraju widze w czarnych barwach,tylko najgorzej dla tych najbiedniejszych,uczciwie i ciezko pracujacych-smutne..xxPrzecież jest dobra zmiana...:D

Robert Gliński: Główną ofiarą dobrej zmiany jestem jaxFilmów o katastrofie w Smoleńsku powinno powstać kilka. Ja bym się podjął. Rozmowa z reżyserem Robertem Glińskim.- Tylko o brata mnie nie pytajcie.xxCAłość: http://tnij.org/2i4ucim

gość dziś Jest już wniosek na byłego szefa MSW Sienkiewicza... Trybunał Stanusmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifDo boju PiSiory!xxGdzie ten wniosek, pytam po raz kolejny... Jak wróce to poczytam...

Gość gość
- Z wielką radością stanę przed komisją ws. Amber Gold. Mam sporo do opowiedzenia. Być może wielu słuchaczy pamięta mój spór ze środowiskiem sędziowskim, sprawę prezesa Milewskiego. Ani sądy, ani prokuratura, ani tym bardziej minister sprawiedliwości nie mieliśmy żadnego pola do działania. Pola do działania miały instytucje nadzoru finansowego oraz służby. Uważam, że zrobiłem bardzo dużo, by wyjaśnić jak najwięcej. Przyznam uczciwie: Starałem się wtedy dociec, czy istnieją dowody na związki Marcina P. ze znanymi polityki trójmiejskiej Platformy, bo tak sugerowała część mediów. Nie znalazłem takich dowodów, myślę że tu problemem był bezwład państwa. Ten sam bezwład – wynik pewnego modelu który skutkował podwojeniem długu publicznego – mówił Gowin.

Gość gość
Pysie zacząć od ryżego skuleńca antypolskiego, dalej kopacz, waltz, kopacz i kopacz i kopacz, arłukowicz, neuman co wrzeszczy o demokracji ramię w ramię ze szpiclami eSBeckimi,arabski,komorowski z nałęczami, też wrzeszczą na KODzie 'żle się dzieje w Polsce", a no żle bo dobieramy się do was oszuści i złodzieje. Cała UE wie, że Komorowski odchodząc ogołocił pałac nawet z mioteł, dywanów, krzeseł, obrazów itd.

Gość gość
No nie wiem. Czytam ten temat. Może należało poczekać z odtrąbianiem audytu do czasu gdy byłoby wiadomo, że ktoś rzeczywiście pójdzie za kratki. I wtedy ogłaszać. A tak ludzie pomyślą, że znowu politykom się upiekło, żeby dosadniej nie napisać. Albo najpierw sądy przewietrzyć? Zobaczymy. Coś mi się zdaje, że nie będzie tak prosto.Jak po wyborach Pis przejmował ministerstwa na pewno gołym okiem było widać co i jak robiła poprzednia ekipa dlaczego teraz dopiero audyty i wnioski do prokuratury ???

Gość gość
Bo teraz potrzeba to wywołała a potrzebą było przykrycie ogromnego sukcesu opozycji czyli demonstracji.

Gość gość
up już się wiesza. pis w akcji?

Gość gość
siup

Gość gość
po ch\u\j podbijasz idioto?

Gość gość
choj cie to obchodzi