Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 1

Polecane posty

otulona_snem dziś sam sie zapedzasz w kozi rog i pulapke skrajnosc...xxTak? A w którym momencie? Znowu chyba czegoś nie zrozumiałaś...:O

otulona_snem dziś sam sie zapedzasz w kozi rog i pulapke skrajnosci,co tobie pasuje pod wzgledem mentalnosciowym to jest okej,szczegolnie jak dotyczy tego zlego,wstretnego pisu i moherow i rydzyka udajacego zakonnikaxxNie zauważyłaś, że ja mówię o PRAWIE OBOWIĄZUJĄCYM???

Jak na razie to ty nie kumasz bo nie potrafisz napisac, gdzie toi ja niby zapędziłem sie w kozi róg...:DAle zgodnie z psychologią ludzka usiłujesz dokonac tzw przeniesienia.

Ale dla tego żebyś łatwiej zrozumiała to wytłumacze....Prawo pozwala fotografowac osoby publiczne w publicznych miejscach.A zabranianie tego jest łamaniem owego prawa.Juz "skumałaś"?

Gość gość
chyba uciekła:D

Jak dowiedziały się "Fakty" TVN, planowane na piątek spotkanie liderów ws. Trybunału Konstytucyjnego zostało przełożone na przyszły tydzień. Tymczasem większość klubów opozycyjnych zadeklarowała, że prawdopodobnie nie weźmie udziału w takim spotkaniu. - Nad konstytucją nie ma negocjacji - tłumaczy Nowoczesna. Wiele wskazuje na to, że nie pojawi się na nim także nikt z PO i PSL, w związku z czym wątpliwości ma również Kukiz'15. (http://www.tvn24.pl)xx:D:D:DDo Jarosława K. dotarło, że się ośmiesza i prawie wszyscy go oleją...

...reakcji szef Biura TK zakazał Zaradkiewiczowi wypowiadania się dla mediów i zaproponował "dobrowolne rozważenie rezygnacji ze stanowiska" - czego ten odmówił.xPod koniec kwietnia dwoje posłów PiS wystosowało pisma do HFPC oraz Rzecznika Praw Obywatelskich z prośbą o interwencję i "zbadanie zasadności nałożonego zakazu z punktu widzenia jego zgodności ze standardami ochrony praw człowieka wynikającymi z Konstytucji RP, ustaw oraz Europejskiej Konwencji Praw Człowieka".xZ orzecznictwa ETPC w Strasburgu wynika, że funkcjonariusze publiczni poddani są specyficznemu nakazowi lojalności wobec swego podmiotu i zobowiązani do powściągliwości przy zabieraniu głosu - tak Helsińska Fundacja Praw Człowieka odpowiedziała posłom PiS ws. Kamila Zaradkiewicza z Biura TK.x...w odpowiedzi podkreślono, iż z orzecznictwa Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu wynika, że "swoboda wypowiedzi stanowi w demokratycznym społeczeństwie podstawową i kluczową wolność, która jednak podlega ograniczeniom ze względu na ochronę innych dóbr publicznych oraz indywidualnych; zakres dozwolonych ograniczeń jest uzależniony m.in. od typu wypowiedzi oraz statusu wypowiadającego się podmiotu".x"Dużo większe uprawnienia do ingerencji w swobodę wypowiedzi jednostki istnieją w przypadku funkcjonariuszy publicznych oraz pracowników korpusu służby cywilnej; takie osoby - poddane specyficznemu nakazowi lojalności wobec zatrudniającego ich podmiotu publicznego - są bowiem zobowiązane do powściągliwości podczas publicznego zabierania głosu" - dodano."Obowiązek powściągliwości ulega wzmocnieniu w kontekście potrzeby zapewnienia bezstronności i powagi wymiaru sprawiedliwości" - napisała HFPC.xCałość: http://tnij.org/xejybc9

Gość Myrevin
{ Zawodowi fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy -- okazjonalnie lub na sposób stały - zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani uprzednio ukończyć specjalny kurs, zorganizowany przez Diecezjalną Komisję ds. Liturgii oraz otrzymać pisemne upoważnienie miejscowej władzy diecezjalnej. } <<>> Wyciąg z przepisów kościelnych, który. IMHO, zamyka dyskusję o kretynie fotografie z gw.

No własnie nie zamyka bo, po pierwsze nie wiemy czy ów fotograf nie miał tego zezwolenia a po drugie BOR włączył się przed kościołem a nie w nim. A więc żadne dodatkowe zezwolenie nie było mu potrzebne.I o działanie przed kościołem w całej tej sprawie chodzi.Poniał???

Ksiądz w chamski sposób traktujący "niekatolickie" media - do tego już, niestety, zdążyliśmy się przyzwyczaić. Tyle że ksiądz nie ma żadnego obowiązku traktować wszystkich mediów równorzędnie.xBorowcy machający rękami przed obiektywem, by utrudnić pracę fotoreporterowi, to już coś innego. Mamy nowy etap "dobrej zmiany" w mediach. Teraz ochroniarze mają kształtować wizerunek rządu.xKsiądz mógłby okazać nieco więcej chrześcijańskiej dobroci, ale nie musi. Niech się przed Panem Bogiem z tego rozlicza. Pani premier jednak musi. Rząd ma obowiązek ułatwiać pracę mediom, to wynika z konstytucyjnej zasady wolności słowa i ustawowej przejrzystości pracy organów państwa.xCałość: http://tnij.org/ewdsb17

Nie wiem czy zauważyłeś Myrevin ale te twoje wszystkie manipulacje są... Sorry za stwierdzenie ale... Prymitywne.No to PA...:D

I o działanie przed kościołem w całej tej sprawie chodzi. Poniał??? } <<<>>> Nie musisz w języku swoich mocodawców do mnie pisać. :classic_cool: Zrozumiałem... nie wiem jak duża jest działka należąca do kościoła. Teren kościoła, takie czynności wymagają zezwolenia diecezji. Poco ktoś miałby mu najpierw zezwolić o potem zabronić to nie wiem, ale... najprawdopodobniej nie wiedział że potrzebne było takie zezwolenie.

Gość gość
Shatyn zostaw myślenie innym bo całkowicie "apolityczny" jest człowiek TYLKO niepełnosprawny umysłowo.

Gość gość
nastepnym razem zrobic uroczystosc zamknieta i tyle,chociazx nie wiem czy akurat w KK sie tak da > u nas się da. wiernych traktuje się jak przyslowiowe siódme dziecko stróża. musisz wiedzieć , że kk nigdy nie mial źle, a obecnie kk obrósł w piórka i ma wszystko co chce, więc woda sodowa uderzyla do łba :( (((

Gość gość
otulona_snem dziś kazdy ma prawo do prywatnosci,powinni go grzecznie wziac za fraki i wyprosic... X przepraszam ale Koscioly to dobro narodowe, budowane z naszych pieniędzy i utrzymywane z naszych pieniędzy. to nie wlasnośc prywatna

Gość gość
jak tam szmata bronisz zagrozonej demokracji wysrywajac wklejki z wyborczej i twierdzac ze ty potrafisz cos uzasadnic i udowdnic:D?

Gość gość
ale po co ta szmata z wyborczej sie tam pchala chyba wiadome bylo ze dostanie po ryju tak??

Nooo... Tak...Nie musisz w języku swoich mocodawców do mnie pisać. cool.gifZrozumiałem... nie wiem jak duża jest działka należąca do kościoła. Teren kościoła, takie czynności wymagają zezwolenia diecezji. Poco ktoś miałby mu najpierw zezwolić o potem zabronić to nie wiem, ale... najprawdopodobniej nie wiedział że potrzebne było takie zezwolenie.xxOj Myrevin, Myrevin....:OPo pierwsze...Jeśli chodzi o " język mocodawców" to przywaliłeś mi jak mały Jasio w piaskownicy temu kto zabrał mu łopatkę. To ten sam poziom.

Po drugie...Napisałeś:x"Zrozumiałem... nie wiem jak duża jest działka należąca do kościoła. Teren kościoła, takie czynności wymagają zezwolenia diecezji."xA tymczasem w poprzednim poście napisałeś/zacytowałeś:x"{ Zawodowi fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy -- okazjonalnie lub na sposób stały - zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani uprzednio ukończyć specjalny kurs, zorganizowany przez Diecezjalną Komisję ds. Liturgii oraz otrzymać pisemne upoważnienie miejscowej władzy diecezjalnej. }"xNawet tego co zacytowałeś nie zrozumiałeś???Może przeczytaj parę razy i dojdzie do ciebie, że chodzi o "czynności podczas celebracji liturgii" a nie o teren...xTo naprawde jest żałosne.:OOdpuśc sobie chłopie albo zajmij się czymś innym a nie pisaniem tutaj bo nawet wawcia zaczyna cię przerastac swoją "inteligencjom" i "wiedzom"...

Gość gość
KOmitet Obrony Demokracji zaprezentował w swoim biuletynie sylwetkę Stanisława, który ma należeć do Młodego KOD-u. Zaskakujące jest jednak, że chłopiec ma zaledwie dwa lata. buahhhahah

wiadome natomiast bylo ze shatyn temat podchwyci i bedzie go drazyl,jako wielce "milujacy" KK,ufoludki by przystapily do KK to tez by byly jego wrogiem numer jeden xxJak można zauwazyć po moich postach pisałem o tym co robił BOR....Twoje manipulacyjki też należą do tych prymitywnych otulona....:O

Gość gość
nadciagnela lewacka szmata tak wiec nalezy sie ewaukowac zanim zostaniesz przygnieciony spamem z wyborczego s****wa

Gość gość
szmatyn to taki kodziarz z kafetełe :D przyjdzie zrobi zadyme i ucieknie z podkulonym ogonem do zamiatania klatki schodowej :D

Oczywiście, że chcą pracować ale mogą to robić jedynie w ramach obowiązującego prawa.

Gość gość
Krzyszotof Krawczyk śpiewa z plejbeku w Jaka to melodia

Na wtorkowym posiedzeniu rządu zdecydowano m.in. o podwyżkach dla pracowników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego oraz dyrektorów Regionalnych Zarządów Gospodarki Wodnej i dyrektorów urzędów morskich. Pensje urzędników mogą wzrosnąć nawet o 1300 złotych.xPo zmianach wynagrodzenie zasadnicze pracowników KRUS będzie mogło wzrosnąć maksymalnie o:1 309,00 zł dla stanowisk kierowniczych;1 009,38 zł dla stanowisk urzędniczych;526,50 zł dla stanowisk pomocniczych i obsługi.xx"Dobła zmiana"...

otulona_snem dziś i robili koniec kropka,tym bardziej na terenie nalezacym do KKxxNie robili bo utrudnienie pracy fotoreporterowi jest łamaniem prawa a nie działaniem zgodnie z prawem.I teren kk nie ma z tym nic wspólnego.

Gość Myrevin
No i jak Jasiowi w piaskownicy trzeba tłumaczyć. ;) Zacytowałem, gdzie w piśmie, w przepisach diecezjalnych stoi; { "{ Zawodowi fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy -- okazjonalnie lub na sposób stały - zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii,} Zatem podkreślmy... celebracja liturgii i "fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego ( błysk flesza jest jak najbardziej efektem wizualnym, pewno nie dla ślepców, ale...). Być może celebracja zaczyna się w monecie wejścia na teren kościoła? Błysk flesza byłby widoczny nawet spoza terenu kościoła. Można zatem wnioskować że to zezwolenie dotyczy terenu, nie li tylko samej świątyni, ale ja tego nie wiem z całą pewnością. Zwisa mi to. :classic_cool: