Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Atopowe zapalenie skóry

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 20 lat i tą chore od dwóch lat. Czy są tu osoby które pomimo tego mają męża albo chłopaka i są szczęśliwe ?

Chorując na AZS można normalnie żyć i mieć rodzinę. Kluczem do sukcesu jest dbanie o skórę, która wymaga szczególnej pielęgnacji. Najważniejsze to nawilżenie – skóra przestanie się łuszczyć i pękać. Nie zapominaj, że nawet jak objawy ustąpią, to musisz dbać o skórę tak samo. Profilaktyka jest bardzo ważna. Zacznij stosować krem Beta-Skin Natural Active Cream i koniecznie napisz o rezultatach. :) https://sklep.betaskin.pl/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102

Gość gość
AZS to nie koniec świata, a choroba z którą można normalnie żyć. Ja choruję na AZS od dziecka, mam 29 lat, męża i dwoje dzieci, które również są atopikami :( Poszukaj dobrego dermatologa i nie przejmuj się :) Dla wszystkich atopików polecam darmową apkę na smartfona Dermaveel :)

Gość gość
Aplikacja na telefon Dermaveel jest świetna i pomocna. Dla rodzica to chwila spokoju, a dziecko dowie się z niej wielu ciekawych rzeczy.

Gość Anna5555
Znam kilka osób chorych, a nawet niepełnosprawnych, które żyją w szczęśliwych małżeństwach i mają rodziny. Dlaczego więc Ty z atopowym zapaleniem skóry miałabyś nie spotkać mężczyzny, z którym założysz rodzinę? Więcej optymizmu, odwagi i pewności siebie życzę. Każda choroba nie jest niczym przyjemnym, ale nie można się poddawać. Z tego co wyczytałam, azs z czasem może łagodnieć http://demsa.pl/atopowe-zapalenie-skory/ Zastosuj leki, dobre kosmetyki, znajdź dobrego lekarza i będzie lepiej.

Gość gość
Hej!! Głowa do góry, ta choroba nie jest aż tak zła :) :* U mnie stan skóry poprawia się zawsze wiosną i latem, gorzej jest gdy nastają chłodniejsze dni ale i tak można sobie z tym poradzić. Trzeba odpowiednio pielęgnować skórę i dobrze ją natłuszczać. Unikaj np. basenów z chlorowaną wodą. Mi latem pomagają kąpiele w morzu. Polecam ci też krem Linocholesterol, którego sama używam :)

Gość gość
Mam męża i dwójkę cudownych dzieci, które, niestety, odziedziczyły po mnie AZS :( Choroba nie należy do przyjemnych, ale da się z nią żyć. Są długie okresy remisji, jak i zaostrzenia choroby - trzeba po prostu wiedzieć jak ze skórą atopową postępować i to jest klucz do sukcesu. Spróbuj z leków bez recepty i bez sterydów w składzie smarować zmienioną chorobowo skórę Dermaveel. Mnie już pomógł niejednokrotnie i stosuję z powodzeniem od wielu lat. Stosuj również nierafinowany olej lniany w ilości 1 łyżka stołowa dziennie (np. do zupy, sałatki, pasty kanapkowej). Kąpiel w siemieniu lnianym również pomaga. Głowa do góry :)

Gość gość
Choroba nie powinna tobą rządzić. Musisz dbać o skórę, smarować ja i brać suplementy np. neoglandynę. Z AZS możńa normalnie żyć, skąd pomysł, że nie?

Gość Justyna Żychlińska
Oczywiście, że można żyć normalnie, trzeba po prostu dbać o skórę. Mąż zmaga się z azs. Próbowaliśmy wielu kosmetyków, ale tylko emolienty Eloderm przyniosły ulgę. W domu mamy całą serię kosmetyków i jest efekt.

Gość gość
Każdą chorobę można oswoić i trzeba się po prostu nauczyć z nią żyć :) AZS to nie koniec świata i można nad tym spokojnie panować. Emolienty + Dermaveel to obowiązkowy zestaw do codziennej pielęgnacji skóry atopowej.