Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wasze 10 miesieczne dzieci maja zebów ze podajecie im kanapki na śniadanie:

Polecane posty

Gość gość

Czytam i się dziwię serio

Gość gość
Moja ma 1, ale normalnie żuje. Ma prawie rok i w miarę miękkie rzeczy spokojnie gryzie np. chleb z masłem pokrojony w kostkę, oddzielnie kostki pomidora, ogórka, szynka, ser.

Gość gość
Ma 2 zeby i od 7 mieisca zycia przeyzwa zislami miekkie warzywa, owoce, chleb. Chyba nie bedizesz czekala do 3 roku zycia az wyjda trzonowce i dziecko ebdize moglo rozdrabniac pokarm?

Gość gość
Do 3 może nie ale jedzenie też trzeba dobrze przeżuc. A z dwoma zębami bułki chyba nie pogryzie na śniadanie.

Gość gość
Kostki surowego ogórka czy sera chyba nie są miękkie :/

Gość gość
No może nie kostki tylko plasterki pokrojone na kwadraty;-) W każdym razie dziecko radzi sobie.

Gość gość
Moja ma 9 MC i ma 8 ząbków

Gość gość
Mój ma 11 miesięcy i 2 zęby,nawet jeszcze całe nie wyszły,także z kanapkami jeszcze czekam,ale nie ukrywam,że niecierpliwię się,bo on by non stop tylko jadł. :D Córka taka nie była,a jej w ogóle zęby szybciej wyszły .:P No i nie żarła tyle :D

Gość gość
I nie dlawi się? Ja mojej daje chleb i się dlawi. Radzi sobie z miękkim warzywem, makaronem, chrupkiem ryżowym czy biszkoptem a chlebem się dlawi. Zawsze ugryzie taki kawałek ze wypluwa albo nie może połknąć. Potem się denerwuje i już boję się dac ponownie.

Gość gość
No właśnie moja córka jakaś nietypowa jest, bo wręcz woli jedzenie w kawałkach. Nigdy mi się nie zadławiła ani nie pluje. To co się da podaję w kosteczkach na tackę i ona sobie po jakoś radzi. Jak widzi, ze my coś jemy, to chce to samo, więc czasami daję jej normalny obiad w kawałkach - w granicach rozsądku oczywiście np. ryba na parze, kalafior, ziemniaki itp.Ale to jak mam czas i chęci sprzątać, bo jak chcę szybko to coś na gładko z łyżeczki ;-)

Gość gość
No moja duże kawałki potrafi jeść sama. Ale rączka sama się jeszcze nie karmi. Tylko miesza w talerzu z zupą czy jedzeniem i wszystko wokoło jest ubrudzone :)

Gość gość
No moja jest troszkę starsza, ma 11 miesięcy, ale też nie zawsze pozwalam na takie szaleństwa;-) Częściej jednak kaszki i podobne rzeczy podaję na śniadanie.

Gość gość
maja 14 miesiecy i po 9 zebow, w wieku 10 mies mialy po 6 zebow. od jakichs 2-3 miesiecy jedza same raczkami (jedzenie w kawalkach), z lyzeczki tylko kaszke, albo zupe (duza lyzka normalna). czesto pozwalam im trzymac mala lyzeczke i probuja nia jesc same, albo mnie karmic. oczywiscie cala kuchnia do sprzatania 3 razy dziennie przy samodzielnie jedzacych blizniakach, ale najwazniejsze zeby nauczyly sie same jesc :)

Gość gość
Moja ma 9 miesiecy i 6 zebow

Gość gość
mój syn zaczął jeść kanapki jak miał ze 3 zęby, kroiłam mu je w kostki i nie było problemu

Gość gość
A 5 piosenka.keep.pl

Gość gość
Kobieto z 15.49 nie podawaj całego kawałka chleba tylko pokrojony w kostkę wtedy się nie zadlawi. Wiadomo,że jak dasz cały to urwie się jej za dużo

Gość gość
Moj nie ma zadnego zeba i chleb z maslem krojony w kostke zuje ladnie, szynke troche gorzej, daje tez np. banany, morele, jajecznice i inne miekkie rzeczy i normalnie to mieli dziaslami. Ale z miesiac temu jeszcze sie krztusił i plul.

Gość gość
Mój ma 10mcy i ma 6 ząbków. Wszystko gryzie co mu dam. Nigdy się nie zakrztusil.

Gość gość
Corka ma 10mc i 10 zębów wiec radzi sobie bez problemów. Pierwszy ząb pojawił sie jak miała 3,5 mc

Gość gość
normalnie, ja smarowałam kromeczke serkiem naturalny, odcinałam skórke i sobie radziła dziasłami.

Gość gość
moja corka ma 9 msc i 4 zeby umie gryzc ladnie a i tak gryzie bardziej dziaslami dziecko powinno sie uczyc gryzc bo potem bedzie mialo problem z gryzieniem i bedzie sie krztusic im szybciej tym lepiej :)

Gość gość ktoś
Mój syn ma 9 miesięcy i 8 zębów. Wszystkie wychodziłī mu parami. Pierwsze dwa jak miał 5 miesięcy i potem co miesiąc para. Od dawno je już prawie wszystko. Poprzez skórki chleba, przez wszelkie świeże owoce i dotowane warzywa. Zjada także wędlinę i ser.

Gość gość
Mój miał 8 zębów i fakt, są ważne, bo siostrzeniec który mniej więcej w tym samy wieku miał tylko górne jedynki, miał problem z gryzieniem czy tam odgryzieniem w ogóle czegokolwiek. A mój nieraz dostawał ogórka kiszonego albo właśnie trochę chleba z masłem, bez skórki, do łapy. Kanapek jako takich nie jadł bo wiadomo że wszystko spadało, raczej osobno plasterek miękkiej wędliny do łapki, czasem mu tylko miodem smarowałam.

Gość gość
Miodem smarowalas kanapkę 9 miesiecznemu dziecku?? O zgrozo :O