Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
modelko Zasadę do eksperymentów przyjmuję taką, że robię najprościej jak tylko się da, żeby niczego nie zepsuć Do dwóch jogurtów typu greckiego (ważne te greckie) 2 x 400 g dodałem łyżkę (powtórnie) zmielonego oregano i dwa wyciśnięte ząbki czosnku oraz łyżeczkę soli. Później miksowanie przez dwie minuty i bez żadnego gotowania przełożenie do "rękawa". A skąd mi się ten rękaw do serów wziął w szparagałach kuchni, to dla mnie zagadka :-) Ze zwykłego płótna, jak na prześcieradło szyte. Później już tylko rękaw obwiązać sznurkiem, powiesić w przewiewnym miejscu nad talerzem i niech obcieka przez 24 h. Eksperyment zakończony, serek wyszedł na miarę oczekiwań. Dokładnie tak samo się rozsmarowuje jak almette i jest pyszny. Z 400 g jogurtu wyszło mi 250 g serka. Porównanie cenowe 2:1 dla naszego wyrobu. Czyli za połowę ceny serka almette mamy produkt, którego smak sami sobie skomponujemy :-) Proste, łatwe i przyjemne Słońce serkowi nie zaszkodziło, może tylko delikatnie bardziej wysuszyło Polecam, sprawdzone! H-g

Gość Hehgość
Dobranoc :-)

Gość To ja od kota
Witam ludziki . Okna zamkniete Hg :)

Dzień dobry :) Miłego dnia Wam życzę i umiarkowanych temperatur ;) U mnie w cieniu jest już 26 stopni :(

Gość To ja od kota
Czekam na wrzesień ;)

Gość gość
Witajcie :-) Wczoraj 30 st ale spacery bardzo udane. Nad morzem orzeźwiająca bryza :-) Pamiętam falę upałów z 2010 r. Ok godz 22 plaże zapełniały się ludźmi :-D Całe rodziny, nawet z małymi dziećmi siedziały tam przez pół nocy, bo w domach nie szło wytrzymać a tym bardziej spać. Wkurzyłem się wtedy i wystartowałem w Bieszczady, na Tarnicy 10 st C. Miód :-) x Errata do 250 g serka wyszło z 800 g jogurtu. Reszta się zgadza i smakuje ;-) Serwatka do zlewu, z tych greckich jest bez smaku, no chyba żeby nad nią jeszcze popracować x Kicia Azjaci robią taki myk, że w czasie upału smarują włosy olejem kokosowym, ma naturalne właściwości chłodzące. Zresztą to chyba oczywiste, inaczej palmy by nie przetrwały na tropikalnych plażach. Ale kto u nas by chciał spacerować z tłustymi włosami? Ble! :-) ;-) x Miłego dnia! H-g

Hehgość Azjaci (rasa żółta) mają troszkę inną strukturę włosów. Są o wiele grubsze niż nasze i mają więcej keratyny. Poza tym są fajne w dotyku, a to wiem z doświadczenia, bo miałam w przez dwa lata judo z Japończykiem w gimnazjum :P To samo dotyczy potu. Nie jest tak intensywny jak u nas. Chociaż o wiele intensywniejszy zapach potu mają Afrykanie :/ Raz jechałam w Hiszpanii z takim gościem, którego pot był tak intensywny, że rozchodził się na cały rozgrzany autobus. Przez godzinę myślałam, że zwymiotuję, a po 6 godzinach jazdy z jedną przerwą miałam wrażenie, że przeszłam tym zapachem.

Gość To ja od kota
Współczuje As tego smrodu goscia . Wiem co to znaczy bo codziennie czuje smrod oblesny od ludzi. Smierdza od samego rana, nie rozumiem. Czy wogole nie myja sie? Hg mam olejek i tez stosuje na wlosy czasem , on nie tlusci wlosow, sa jedwabiste. Jedna krople :) gdybym wylala na glowe olej kujawski to napewno byloby boleśnie :) hehe

Kiciu intensywny pot zależy od ph skóry, a czasem od bakterii czy "robaków" w naszym organizmie. Jak będę miała trochę więcej czasu to rozwinę temat.

Gość gość
Mialo byc: oblesnie ale boleśnie tez wlasciwie pasuje ;) kot

Gość To ja od kots
Robaki haha wy zawsze w dobry nastroj mnie wprawicie. As te ludzie to typowe brudasy, w tramwaju od zatrzesienia takich pelno, maja tluste brudne szyje i to z tej szyji tak wali takim łojem smierdzacym , jadlam czeresnie i zaraz haftne jak rozwine dalej smierdzacy temat ;) As z checia przeczytam o robakach :)

Gość gość
Okna pozamykane, nie jest zle , tylko nie ma czym oddychac. Kot

Gość To ja od kota
Zdrzemnelam sie popoludniu i mialam dziwny sen. Aura tego snu byla dziwna i tajemnicza. Snil mi sie mlody mezczyzna ktory gdzies mnie prowadził. Byl spokojny mily i prowadził mnie jakimiś dziwnymi miejscami. Pozniej przechodziła kolo nas dziewczyna ktora bardzo przyglądała mi sie, zachodziła mi droge i patrzyla w oczy. Chlopak byl wysoki taki kolo 190 i mial cos z lewa noga, tak wygladalo jak po dawnym wypadku, w bucie mial przy piecie sprezyne ktora pozwalała mu normalnie chodzic. Ta dziewczyna tez wygladala jakby byla po wypadku i myslalam w snie, ze moze razem mieli kiedys wypadek. Ona byla raz za nami raz przed nami. Pozniej szukalam stacji pkp i okazalo sie ze zamiast na szczecin wsiadlam kompletnie w innym kierunku i bylam tak przerazona bo ten pociag mial sie zatrzymac tylko raz na końcowej stacji i martwilam sie ze jak nie przesiade sie to spoznie sie do pracy. Gdy pytalam osoby w pociagu jak dojechac do szczecina to byly w szoku, ze co ja robie w tym pociagu ktory jechal cholera wie gdzie, jakby na sybir. Telefon byl w bagażu ktory byl w jakims pomieszczeniu dla mnie niedostepnym. Dopiero na koniec jazdy kazdy mogl odebrac. Dobrze ze sie obudzilam bo bym sie zagubila w tym snie i nie zdążyła do pracy ;) Ludziki czy ten sen ma jakis sens ? Gdy ten czlowiek gdzies mnie prowadził to po drodze byly dziwne osoby, jakby z psychiatryka. Pozniej zobaczylam moja znajoma na tym koncu swiata, powiedziala cos do mnie a ja ucieklam i bieglam szukac pociagu. Pociag byl w srodku drewniany a ja stalam i inni stali bo nie bylo gdzie usiasc ;) pieknie

Gość gość
Kicia Nic się nie martw, jakbyś się kiedyś zgubiła w swoim śnie, to zapukaj do mojego (dwa razy, przerwa, trzy razy - taki umówiony sygnał) to podrzucę Cię z powrotem do Szczecina. Tak po cichu, żeby Modelka się nie dowiedziała ;-) Ona nie lubi takich rozwiązań, a na odmawianie koronek w tej sytuacji nie ma już czasu, można się spóźnić tylko do roboty :-) H-g

Gość To ja od kota
Jestes bardzo mily Hg :) Tak zrobie :) zapamietam ten KOD i zawsze w zlym snie poprosze cie o pomoc :) Dziekuje za mile slowa :)

Gość gość
Wlasnie , modlitwy i rozance nie pomogą w takiej sytuacji

Gość gość
Hhahaha nie zgadniecie co robilam ;) Czytalam sobie poczatek "wychodzenie z ciala 2 " ;) Nie wiem gdzie znalezc pierwsza czesc ;) Ale fsjnie sie czytało. Przypomnialam sobie wasze wpisy. Przygody As z dzieciństwa mroczne, sen Hg na płycie na cmentarzu i posty naszej Modelki - naszego aniola ktora prosila by przed snem pomodlic sie do Michała archaniola :) As biedna bylas z tym siusianiem w nocy , snila ci sie łazienka w ktorej bylo cos nie tak i nie moglas zrobic siusiu :) Duzo postow przeczytalam Byl tez wredny Slowianin po ktorym równo jechaliśmy ;) Hahaha Bede sobie czytac w wolnych chwilach :)

Gość gość
To pisalam ja od kota ;)

Gość To ja od kota
Teraz czytalam post Asuś o telefonie z zaświatów ;) ciarki mnie przeszly. O tym jak wujek mial telefon w kieszeni po smierci. Piekne opowieści :)

Kiciu tu masz ogólnie o pocie, a zaraz znajdę coś bardziej konkretnego. Ujęcie tego swoimi słowami może mi nie wyjść ze względu na zmęczenie po upalnym dniu i wieczornej wycieczce samochodowej z synkiem i rodzicami. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pot

Gość To ja od kota
Teraz czytalam post As jak podrywal ja ksiadz w pociagu . Zauwazyla gadżet kościelny a on zrobil sie czerwony gdy powiedziala ze z księżami sie nie umawia hahaha. Jestes wielka

Gość gość
As fajny link , dziekuje :) Nasz pot to jak spaliny w aucie ;) Tylko spaliny pachna milion razy lepiej niz nieumyty żul w tramwaju ;) Kot

Drugi link jak zwykle przy długich rozkleiło :|

Gość gość
Kazdy moze pachniec inaczej. Niektorzy milo pachna. Starsze osoby pachna czyms dziwnym, takie juz w podeszłym wieku.

Niektóre choroby też są charakterystyczne i mają wpływ na potliwość a także intensywność zapachu. Są choroby które wywołują tak intensywny zapach potu, że człowiek nie ważne jak o siebie dba to i tak śmierdzi, że się nie da koło niego przejść. Mój tato miał styczność w pracy z "koleżanką" z innego wydziału, od której pachniało jakby się przed pracą w chlewie ze świnkami tarzała. Nic nie pomagało. Leki, perfumy ani wizyty u lekarzy nic nie dawały. Jak się perfumowała to efekt był jeszcze gorszy. x Moja kuzynka ma też bardzo intensywny i trochę nieprzyjemny zapach potu. Dwa razy dziennie bierze prysznic, używa dezodorantów, a i tak po godzinie zaczyna pachnieć intensywnie. Ma endometriozę i to też może mieć wpływ na problemy z potem. xx Osoby chore na nerwice mają często wzmożoną potliwość a także natężenie samego zapachu potu.

Starzenie się skóry i całego organizmu też ma wpływ na zapach. Tak jak przy zakwaszeniu organizmu, czy problemach z nerkami i natężeniu ilości mocznika w organizmie. x Nie wiem czy zachowałam logiczny przekaz, ale już powieki mi same opadają jak po nieudanej plastyce powiek lub po amfie ;) :P

Gość To ja od kota
Dugi link tez super z tym nawilzaniem. Jestem tego zdania odnosnie picia wody, ze pije wtedy gdy organizm poprosi ;) Probowalam eksperyment z duza ilością wody . Czulam sie jak dromader zwalona pod ciężarem zgromadzonej wody i do toalety 1o razy na godzine co mi przeszkadzało w pracy. Nerki gdy wykonują nadprace to moga zachorowac i mozg tez moze sie uszkodzić od nadmiaru wody. To tak jak bysmy jedli caly czas Fajny link As :)

Musisz skleić link, bo po rozklejeniu jest inny artykuł :D Masz rację, że też jest ciekawy.