Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość To ja od kota
Jakis czas codziennie w pracy jadlam duzy jogurt naturalny zott z wkrojonym pomidorem ( na dlugo sytosc) Kolezanka powiedziala mi ze jak bede tak jadla to zakwasze organizm. W pracy to naprawde niewiadomo co jesc. One jedza jakies tosty kupuja sobie czy obiady w restauracji i przynoszą to sobie a potem im sie odbija caly dzien tym gownem a ja zawsze sama cos wymyslam. Mam piec do rozna i robie kurczaka z różna i na drugi dzien biore kawalek do pracy i nawet zimny jest pyszny. Mam mikrofalowke w pracy ale nie korzystam z dziadostwa ;)

Gość To ja od kota
Link jest super As :) takie artykuły bardzo rozjasniaja w glowie. Kiedys pisalam wam jak mammografia jest szkodliwa. Jeszcze nigdy nie robilam bo za mloda na to jestem jeszcze ale tez nigdy nie zrobie. Ktos mi kiedys powiedzial bym poczytala o wadach mammografii i az wielkie oczy zrobilam jak to przeczytalam. W zupełności wystarczy usg :)

Ja mam halogen w domu. Mikrofalówka to najgorsze dziadostwo. W halogenie pieczemy kiełbaski, robimy zapiekanki itd. U koleżanki raz jadłam"zapiekankę" z mikrofali - chleb na spodzie talerza był rozmoczony przez masło, brzegi od dołu miękkie a od góry wiór, ser wyglądał jak spalony w nienaturalny sposób. Zjadłam z grzeczności, bo byłam na czczo u lekarza, a po wizycie miałam 2 minuty do miejskiego, który kursuje raz na 40 minut. Sklepu po drodze z przystanku też nie uświadczyłam :P

Po pierwszej i ostatniej mammografii moja mama szła do domu zapłakana. Byłam z nią przy mammobusie i nasłuchałam się od kobiet, że "przyjechały pier/dolone konowały". Mamie kobiecina tak pierś ścisnęła, że miała krwiaka w okolicy pachy i pod biustem przez dwa tygodnie. Tyle samo bolały ją węzły chłonne po badaniu. x Ja za pół roku mam usg u mojego chirurga-onkologa i już muszę obowiązkowo sobie zrobić, bo ostatni raz byłam u niego pod koniec pierwszego trymestru ciąży. Po tej wizycie znów zaczną mi się kontrole raz na rok w celu wykonania usg piersi i węzłów chłonnych pod pachami.

Gość gość
Wiecie zeberki , ze Cher umiera? Kot

Gość To ja od kota
As po mammografii wiele kobiet dostało chemie niepotrzebna i wiele kobiet sie nacierpialo. Prócz scisniecia piersi sa tez inne powazne wady mamm. Mamm nie umie odróżnić raka od innych zmian , tzn nie określa czy guzek jest czyms zlym czy tylko łagodna zmiana. Moja znajoma kilka razy miala ingerencję w biust po mamm i teraz boi sie bo zaczęły ja bolec te miejsca po wycinaniu tego co okazalo sie łagodne. Poprzez naklucia tzn kotwica wyrywano jej te zwykle łagodne zmiany i teraz dziwnie ja boli i to wszystko bylo zaleceniem po mamm .

Gość To ja od kota
P********e konowaly :) racja , bo tacy sa. Jesli jest juz rak duzy i zlosliwy i jak scisnac mocno ta zmiane to dopiero cyrk sie robi . Mamm to promieniowanie tak wysokie jak kilkadziesiąt prześwietlen pluc naraz a do tego cholernie bolesne. Inna moja znajoma nakrzyczala na wykonująca zabieg. Powiedziala co to za gowniany sprzęt ktory bez miazdzenia piersi nie potrafi przeswietlic tak delikatnej czesci ciala. Powiedziala ze ma nie sciskac a ta dalej sciskala wiec ta wyszla stamtad

Gość gość
Cher ma jakiegos wirusa ktorym zaraziła sie jeszcze w latach 80 .

Gość gość
Cos ostatnio strony sie zacinaja albo mi sie wydaje kot

Gość To ja od kota
As bardzo szkodliwe sa dezodoranty w areozolu . Corka powiedziala mamo nie uzywaj pryskajacych a ja dlaczego ? bo moga wywołać raka a ja zaczelam dotykać sie pod pachami a ona co robisz? A ja na to : nie mam raka i zaczela sie smiac ze mnie :) no ale juz nie uzywam , kupilam kulkę ale strasznie jest tlusta mokra skora po tej kulce . Bardzo lubie adidas różowy control 48 h :) bardzo ladnie pachnie świeżo kwiatowo i trudno mi sie z nim rozstać bo naprawde jest wspanialy a kulka juz tak nie pachnie ;)

Dopiero małego położyłam spać i chyba zaraz sama padnę. Muszę się tylko przebrać w coś cienkiego, bo znowu będę padać przez zbyt ciepłą noc.

Różowa Reksona w sztyfcie jest dobra, ale i tak lepsza jest "pryskana" ;)

Gość gość
Czyżby przyszedl czas na spanie ? Po tym horrorze z pociągiem nie zasne a jakby sen mial ciąg dalszy ;) to... dwa razy puk puk przerwa i trzy razy puk puk puk ;) ;) kot

A co w obecnych czasach nie szkodzi i nie wywołuje chorób?

Gość ojj stara modelka bez związku
gość dziś x Dziękuję H-g za ten superaśny przepis :) Zrobię na pewno z tym, że w kuchni zostawię do odsączenia ponieważ na balkonie wydziobią mi to ptaszory. Mam częściowo zadaszony gdzie uwiły sobie gniazdo gołębie i oczywiście lubią wydziobywać/dziurawić wszystko cokolwiek na balkonie jest.

Gość gość
Jutro As odrazu jak wyjde z transportu miejskiego to pobiegne przed praca do rosmana i zobacze ta reksone :):) bardzo chetnie powacham i dzieki temu tez lepiej cie poznam :) bede wiedziala jak pachniesz :):) kot

Jeśli masz w miarę świadomy sen, to myśl tylko pozytywnie i o nas ;) O kawusi, serniczku i doborowym towarzystwie :P

Gość To ja od kota
Dziekuje As , poczytam o tym halogenie :) w pracy by mi sie przydal to bym kanapki sobie przypiekala i by byly chrupiace. Witaj Modelko

Wróciłam dziś właśnie na wieczorze Uwielbienia i Mocy Bożej :) Przecudowna uczta duchowa :) Poza tym poznałam tenora operowego światowej sławy, który stał w kolejce za mną do spowiedzi :) Jestem zaproszona z przyjaciółką do niego aby poznać jego żonę - sławną śpiewaczkę :) Tak na marginesie to ów znany tenor przywiózł swojego przyjaciela niewidomego (powikłanie pooperacyjne) z pewnego znanego rodu, który był na modlitwie wstawienniczej i otrzymał słowa poznania, że odzyska wzrok :) Chwała Panu !!! :)

Kiciu a tak na serio to nie myśl o tym śnie. Czasem takie analizowanie snów może mieć zły wpływ na nas samych. To tak jak z przeczytanym horoskopem, czy wróżbą. Sami ulegamy autosugestii i dążymy w sposób nieświadomy "do spełnienia się danej wizji". Ze snami jest różnie: od przeżyć sennych związanych z naszym obecnym problemem, aż do snów proroczych. Czasem sny mogą zwiastować coś złego lub dobrego w przypadku ze snami o naszych zmarłych krewnych.

Gość gość
Witajcie i dobranoc Kurcze Mało że sobota, mało że upał, to jeszcze trafiła mi się praca w terenie Już mam dosyć a jeszcze nie zacząłem :-D Do jutra :-) H-g

As28 dziś Dobry wieczór :) x Miała dzisiaj dzień pełen wrażeń :) Chwała Panu :) x dlatego Dobranoc Kochani :)

Gość gość
Aha Na hasło Ph oczywiście sobie sprawdziłem, bo miałem czym Cholerka ... prawie siedem! Żadnej empatii, żadnego współczucia, to moje ciałko jest całkiem OBOJĘTNE :-D H-g

Dobrej nocy Kochani i kolorowych, spokojnych snów, a także w miarę chłodnej nocy ;)

Gość gość
Hg nie zrozumialam postu z ph :) kot

Gość To ja od kota
Chwalmy Pana Modelko :) As nie bede analizować snow ;)

Gość gość
>>>>>>>>>> kurde noooooo ;) znow sie zaczyna blokowanie >>>>>>> mendom sie nudzi ;) kot

Kiciu przed snem myśl o czymś przyjemnym i miłym. Szybciej zaśniesz i sny będą przyjemniejsze.

Ale jak będziesz miała ciekawe sny, które zapamiętasz to je nam opisz. Czasem coś ciekawego można z takich snów wyciągnąć, albo przynajmniej się pośmiać (lodowa góra ;) )