Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madam 2

stalking

Polecane posty

Gość madam 2

Kobiety po 30 zapraszam do dyskusji i przytoczenia swojej historii. Ze stalkingem pierwszy raz spotkałam się 6 lat temu. Nie wiem kim jest mój prześladowca, nigdy nie spotkałam tej osoby. Chociaż wyczytałam gdzieś, że prześladowca to najczęściej osoba z bliskiego otoczenia lub np. były partner, nie potrafię wytypować osoby, która to robi już tyle lat... Niby nic się wielkiego nie stało, parę telefonów, potem cisza i obraźliwy napis w miejscu pracy. Zmieniłam telefon. Parę lat ciszy, natomiast ostatnio obraźliwy telefon, tym razem już nie na telefon prywatny , ale służbowy. Zbieg okoliczności, za każdym razem przecież telefon był wykonywany z innego numeru, tak sobie to tłumaczę od 6 lat. Ciężko to udowodnić, jeszcze ciężej zrozumieć że mi to przeszkadza, że wcale nie robię z igły widły... Podzielcie się swoimi historiami lub opiniujcie moją! Pozdrawiam i czekam !

Gość gość
to juz chyba 5 lat, znam go, dzieki swojemu zmyslowi detektywistycznemu wpadlam na to. pisze, ze lubi mnie dreczyc i nie zamierza przestawac.

Gość Andek
ja to się zstanawiam dlaczego kobiety nic z tym nie robią. z takimi telefonami. nie zmieniaj telefonu tylko to zgłoś gdzieś niech namierzą. jak nie chcesz isc na policję to do prywatnego detektywa i niech go znajdzie i się dowiesz kim jest stalker. nie mozna czegos takiego bagatelizowac bo moze okazac się psycholem i Cię kiedyś dopadnie i głuche telefony to będzie pikuś...

Gość gośćc
bo czasami taki stalker grozi ze jak pojda na policje to je zabije ot dlaczego

Gość gość sylwia
Ja spotkałam sie ze stalkingiem 7 lat temu i oczywiscie wiem kto bo znam tresci ktore tylko ta osoba i moj mąz znały nikt wiecej.Nie jest to zaden były bo mąż jest pierwszym.Nie było trudno.znalezc dowody ze to on.Ostatnio nawet na pływalnie za mną przylazł.Znamy sie z podstawowki.

Gość Matuuua
No dobra ale chyba lepiej w jakiś sposób się chronić a nie odpuszczać i dawać się zastraszać? jak nie na policję to prywatny detektyw. zawsze są jakieś wyjścia, nie można dać się zastraszyć. teraz nawet można sprawdzić czy ma się podsłuch w telefonie więc naprawdę można się bronić jak się tylko chce.

Gość njmk
Oczywiście, ze lepiej się bronić przed tym. Ale czasami strach jest większy. Tym bardziej jak się zostaje z tym samej. Policja czasami robi mniej niż prywatny detektyw dlatego warto i jego w to zaangażować.

Gość JowitazG
To jest posrane jak ktoś zaczyna za Tobą chodzić, obserwować Cię itp. Ja sama miałam problem z takim jednym. Nawet do tego stopnia, że wprowadził się na to samo osiedle i zaczął wypytywać ludzi o mnie itp. Okropne to było... Ale całe szczęście już sobie z nim poradziłam. ;)

Gość gość
"zgłoś gdzieś niech namierzą" Z tym może być duży problem, ponieważ istnieje masa stron oferujących tymczasowy numer lub bramkę sms

Gość piontef
@JowitazG a jak sobie poradziłaś? Jestem bardzo ciekawa... Bo z tego co piszesz to na niezłego psychola trafiło. Jezu człowiek to już nawet we własnym mieszkaniu nie może czuć się bezpiecznie..

Gość JowitazG
Skontaktowałam się z detektywami ze http://www.spyshop.pl, opowiedziałam jak wygląda sytuacja itp i oni po jakimś czasie powiedzieli mi kto za mną chodzi, gdzie dokładnie mieszka. dostarczyli mi dowodów, z którymi poszłam na policję. Co się okazało typ miał na ścianie kilka moich zdjęć. Dobrze, że to już za mną.

Gość gość
Moja znajoma miała podobną sytuację z prześladowcą, był przerażona, bała się wychodzić z domu, bardzo bała się o dzieci. Skorzystała z pomocy detektyw Skrzypek z Wrocławia, która doszła do tego kto ją prześladuje, dzięki temu ta osoba odpowiedziała za to w sądzie.

Gość gość
mój stalker robi mi kupe na wycieraczkę przed drzwiami,dzięki firmie detektywistycznej Czarny Bonzo co ma ryja bronzo ,wykryli łajdusa i złapali go jak sr/ał

Gość gość
ja tez mam przesladowce - kolege ze studiów - znam go, wiec detektyw tu nie potrzebny! na razie nie pisze, wiec mam spokój, ale zglosiłam go na policję do dzielnicowego z jego okolicy napisalam maila, wiec mam dowód jak co!