Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko wpadka badania genetyczne alimenty jak szybko?

Polecane posty

Gość gość
no musisz sie spieszyc bo sie koles kapnie i po temacie. musisz cos sciemnic

Gość jëbać suki
baby to jèbane kúrwy, normalnych jest może 1%, 1 na 100

Gość iskaaaaa
jëbać suki 2016.09.16 morda samcu

Gość gość
Są sposoby, popytaj z jaką datą może ci lekarz wystawić papiery. Możę coś ugrasz. Zawsze trzeba pamiętać o dobru dziecka, pieniądze się na dziecko zawsze przydadzą. Facet to obca osoba tak czy siak. pzdr

Gość gość
Dlatego zadnych slubow, a max miesiac po urodzeniu testy na ojcostwo. :)

Gość gość
Poza małżeństwem facet musi prawnie uznać w deklaracji pisemnej że bachor jest jego -jeżlei tego nie zrobi to figa "P :) A żaden mądry nie uzna bez testów DNA :D

Gość andruttais
Matka nie ma obowiązku zgadzać się na badania. Wystarczy, że poczeka ustawowy okres i figa z "fikania", tzw. panowie. Sąd zawsze stanie po jej stronie. Sprawdzone w praktyce. Tak więc zgrywać się możecie przed kolegami przy piwie. Nie tutaj.

Gość gość
Chyba kogos pogielo ze ja mialbym wychowywac bachora po tym jak moja kobieta/zona sie puscila.ze niby jeszcze alimenty jakies?ktos na glowe upadl chyba.

Gość gość
gość wczoraj Tak dokładnie jest, nie tylko w Polsce. Mozesz nie uznac ojcostwa ale masz pol roku na to i musza byc badania dna, na ktore matki zwykle nie daja zgody. I placisz latami.....

Gość katrinnetka
kochanaaaa! alimki załatwisz łatwo tylko dogadaj się z prawnikiem! i nie tylko na dzieciaczka ale i na siebieeeeee! ale musisz mieć prawnika dobregooo to poszukaj i dogadaj sie!

Gość gość
Hahaha, ale jesteście tępe I żałosne... mąż nic nie musi nawet jak minie to Wasze "magiczne" 6 miesięcy. Różnica jest tylko taka, że przed upływem pół roku może sam wystąpić o zaprzeczenie ojcostwa a po upływie 6 miesięcy może to zrobić tylko i wyłącznie procurator. Facet robi badania DNA w tajemnicy, składa odpowiedni wniosek w prokuraturze i ten ma obowiązek wszcząć postępowanie. Tak stanowi KC (kodeks cywilny) prawa Polskiego. I żadnego głupie gadanie tego nie zmieni. Oczywiście po zaprzeczeniu ojcostwa alimentów płacić nie trzeba na nieswoje dziecko, nie płaci ten kto suczkę zapłodnił. Skończyły się czasy, że facet nic nie mógł. Dla wiarołomnych pań proponuje poczytać troszkę a nie słuchać durnych koleżaneczek, bo się można ostro przejechać :p

Gość nie pozdrawiam
Kochany 'samcu', badanie w tajemnicy nie jest dowodem i jest przestępstwem. Poza tym, najczęściej bywa tak, że kobieta zdradza z powodu niedociągnięć męża, więc najpierw proszę popatrzeć na siebie, a potem psioczyć na kobiety. Dziecko musi być utrzymane, więc przepisy są bardzo dobre, trzeba płacić. A że nie nieswoje dziecko to co, tragedia jakaś? Grunt, że dziecko ma rozwój, a kobieta może też z tych pieniędzy opłacić szkołę, obiady itd. Tak, że drodzy panowie, 6 miesięcy to 6 miesięcy, po tym terminie nie ma odwołania. I bardzo dobrze, bo 90% z was zasługuje na to. To wszystko, teraz możecie się popieklić, ja będę miała przednią zabawę i na przekór doradzę jeszcze paru kobietkom jak walczyć o swoje.

Gość gość
ahaaa mnie to uratowało właśnie te pół roku!!!!

Gość gość
Przecież facet może wykonać anonimowo test na ojcostwo !!Wystarczy że weźmie włosy dziecka lub wymaz śliny ,to kosztuje około dwóch tysięcy

Gość gość
To prawda że badania DNA które mąż robi w tajemnicy nie są w sądzie brane pod uwagę -wtedy są zlecone ponowne badania. Pierwsze słyszę żeby matka musiała wyrazić na to zgodę.

Gość gość
Dzisiaj nie tak latwo wrobic mezczyzne w placenie alimentow. Testy na ojcostwo, a potem zwrot kosztow poniesionych na opieke dla ciezarnej. Mnie moja byla tak probowala zrobic w balona to zlozylem pozew o ustalenie ojcostwa a skoro mnie wpisala i bylem prawnym ojcem a wyszlo, ze nie moje o pozew o zaprzeczenie ojcostwa i oddalenie wszelkich alimentow i wygralem. Nie mam bekarta na glowie i zadnych alimentow.

Gość nie lubie mezczyzn
gość 2016.11.27 I idziesz za to do więzienia. To jest karalne, radzę doczytać i dokształcić się. Nieznajomość prawa szkodzi. Potajemne wykonanie testów bez zgody matki jest przestępstwem.

Gość anonimowyprawnik
Drodzy Panowie, jako adwokat zawsze proponuję moim klientom badania genetyczne. Dzisiaj takie testy muszą zostać wykonane. W przypadku odmowy przez kobietę, informujecie sąd, że to nie jest wasze dziecko i tyle. Wtedy to kobieta MUSI udowodnić wam ojcostwo. Takie procesy są proste adwokat weźmie od 800 zł za poradę prawną do 5 tyś z przeprowadzeniem, ale lepsze to niż utrzymywać nieswoje dziecko. Nie dajcie się.

Gość cucek
anonimowyprawnik - taki z Cb prawnik jak z koziej d... trąba cyt. "od 800 zł za poradę prawną do 5 tyś " pięć tyśięcy? czy może 5 tys. = pięć tysięcy ?

Gość Martamarusia marteczka
hehe jak się oburzają białorycerze i dewotki. Niestety prawda jest taka, że facet się powinien płacić za darmowy seks nazywany małżeństwem. Ja tez dopiero po kilku latach się zorientowałam, że im tylko o to chodzi więc skrupułów nie miałam żeby mój frajerek płacił pieniądze na nie swoje dziecko. Chociaz może mój ksiądz by lepsze warunki dał synowi ale wiadomo, że afery nie będę robić.