Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyli w taką pogodę przepajać?,,

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersią córkę która ma 3mc i każdy mówi mi żebym poza piersią dawała jej do picia chociaż wodę.. Ale na necie piszą że nie trzeba aż sama się polubiłam

Gość gość
Dodam że głównie chodzi mi o to jak jest taka pogoda... I czy jak będę dawała jej samą przegotowaną wodę rlto czy może się tak zdarzyć że nie będzie potem piersi chciała?

Gość gość
Ja miałam ten dylemat w zeszłym roku, w czasie tych największych upałów. Uważam, że nie trzeba, ale wiadomo, że częściej przystawiasz dziecko, aby zaspokoilo pragnienie. Ja kilka razy dawałam wodę, bo też byłam zdezorientowana, ale córka nie była za bardzo zainteresowana, więc zrezygnowałam. Sądzę, że nic się nie stanie jeżeli dasz tę wodę na próbę i sama zobaczysz czy dziecko w ogóle będzie pić. Ale jeżeli nie będziesz dopajać- również dziecku nic nie zagraża. Moje przeżyło niemal 40-stopniowe upały.

Gość gość
Nie ma konieczności przepajania wodą. Dziecko może potrzebować częstszego karmienia piersią, ale krótszego, aby zaspokoić pragnienie.

Gość gość
Jeśli karmisz tylko piersią, to nie ma sensu dopajanie. Co innego, gdybyś już rozszerzała dietę, wtedy warto podać coś do picia. Teraz przy upałach po prostu częściej proponuj dziecku pierś. Mleko na pierwsze łyki jest bardzo wodniste i spokojnie dziecku wystarczy. Dlatego, gdy jest gorąco, dziecko ssie pierś częściej, ale krótko.