Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dodalyscie cukier i slodycze do diety dziecka?

Polecane posty

Gość gość
Śliwella i truskawella. Eterno robi genialne przysmaki z czekoladą!

Gość gość
Nasze dzieciaki w ogóle nie jedzą słodyczy typu batony, cukierki. Jeśli już to raczej jakaś dobra konfitura albo owoce w syropach. Świetne robi eterno.

Gość gość
A gdzie kupujesz te śliwki w czekoladzie eterno?

Gość gość
Biedne te wasze dzieci :(:(:(

Gość kosiaraumyslow
Do 3,5 roku życia córka nie jadła wcale słodyczy . Teraz ma 6 lat i je raz w tygodniu . No i to co jest w przedszkolu z okazji np urodzin .

Gość gość
Ja prdl, zero dzieciństwa, lizaków, curkowej waty,,balkonikow na druciku :( od razu diety, eko, poważne podejście do życia i ograniczenia. a zamiast błota agroturystyka z rodzicami. :(:P

Gość gość
Juz nie raz byl poruszany taki temat.Niech kazdy zywi dzieci jak chce i czym chce.Po cholere przescigac sie w tym co i kto daje i licytowac sie,ze ja zywie dziecko lepiej a ty gorzej.Dla mnie,jezeli wszystko ma rozsadny umiar to nie widze zadnego problemu.

Gość gość
Ja ostatnio raczej kupuję słodycze typu http://www.earthofeco.com - są to zdrowe słodycze dla dzieci. Ja sama bardzo je lubię :)

Gość gość
Moje dzieci jedzą słodycze w weekendy. Kupujemy np truskawellę lub śliwellę do smarowania tostów i wszyscy są zadowoleni!

Gość Host
Cukier jest podstawowym składnikiem odżywczym komórek. Cukier czyli glukoza,sacharoza,fruktoza,oraz skrobia.Wszystko to jest rozkładane na glukoze.Czyli nie ma znaczenia jaki rodzaj cukru i kiedy. Ale oczywiście umiar trzeba zachować,bo wiadomo co się dzieje od nadmiaru cukru

Gość gość
Myślę, że słodycze w takiej postaci są mniej kuszące niż batoniki: https://eterno.pl/pl/category/konfitury.htm. Dzieciaki zjedzą po dwie kromki chleba pełnoziarnistego z konfiturą na śniadanie i więcej nie chcą.

Gość gość
O, nie znałam tej konfitury z czekolada eterno. Chętnie wypróbuję z dzieciakami. Można by zabrać na działkę lub na piknik..

Gość gość
A te konfitury eterno to jakie mają rozmiary? Duże czy małe? Bo szukam takich mniejszych, typowo piknikowych, żeby jak najmniej dźwigać!

Gość gość
Najlepsze są naturalne składniki i mała ilość cukru. Ja swojemu dziecku zamiast nutellą na kanapki do szkoły smaruje je masłem bananowym z Eterno który on po prostu uwielbia. Mają strasznie smaczne przetwory. Polecam jako mama i smakoszka :)

Gość gość
Najlepsze są naturalne składniki i mała ilość cukru. Ja swojemu dziecku zamiast nutellą na kanapki do szkoły smaruje je masłem bananowym z Eterno który on po prostu uwielbia. Mają strasznie smaczne przetwory. Polecam jako mama i smakoszka :)

Gość gość
Ja z córką czasem jemy truskawki w czekoladzie z Eterno, i specjalnie kupujemy więcej bo jak się zacznie to już nie da się skończyć .

Gość gość
Ja staram się nie dodawać.

Gość gość
Ja dopiero ok 3 roku życia, wcześniej mała jadła tylko naturalne smaki.