Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co w imieniu Nikola jest nie tak?

Polecane posty

Gość gość
Wszystko.

Gość gość
A wiecie ze imie Ola to tez meskie imie w SZwecji Imie Alex to tez meskie od Alexa a Aleksandre kobiete zdrabnia sie jako Lexi

Gość gość
Ja przynajmniej nie oceniam, że imię Hermenegilda jest z patologii, bo o takich danych nie slyszalam poza tym nie jestem na tyle głupia by twierdzić jakie dziecko pod względem imienia pochodzi z rodziny patologicznej. Za to Ty jesteś skrajnie głupia. Nie muszę zmieniać, bo z moja inteligencja jest wszystko ok, a wyglądu to możesz pozazdroscic mi i Twoje dziecko mojej Nikosi. Zegnam ten niż społeczny w postaci tego forum i naburmuszone dojne krowy plujące jadem. Jak i oczywiście pozdrawiam normalne użytkowniczki napakowane empatia i setką dobrych rad, oby takich więcej usmiech.gif x a gdzie ja pisałam, że Nikola to patologia? Ja do tego imienia nic nie mam ale ty zrozum, że nie każdemu się musi podobać imię twojej Nikosi. Wyglądu to ci nie zazdroszczę bo na swój nie narzekam. Ja jestem skrajnie głupia? Naucz się czytać bo o patologii nic nie pisałam, więc dzisiaj chyba twoja inteligencja ma wolne. Dojna krowa no tak ty to cała jesteś przepełniona empatią. Skąd się biorą tacy ludzie?

Gość gość
mi się to imię nie podoba,każdemu może podobać się co innego. mi np podoba się imie Nikita dla chłopca, ale synkowi tak na imię nie dalam, bo... Nie chciałam aby musiał borykać się z ocenami ograniczonych ludzi, czy mojej rodziny-bardzo konserwatywni, zamknięci na wszelkie nowości. najlepiej jakby syn nosił imię po dziadku Ludwik Konstanty... ja wybrałam zwyczajnego Adasia-uszlo, bo Adam Mickiewicz był wielkim poetą...;)

Gość gość
Nikola, mo sue kojarzy z zaniedbanym dzieckiem tipsiary, które całe dnie spedza na świetlicach środowiskowych. Jak.dla mnie skojarzenie na równi z brajanem i alanem

Gość gość
W zainscenizowanej na potrzeby eksperymentu sytuacji, kiedy znali tylko płeć i imię dziecka, aż czterokrotnie częściej chcieli mieć w swojej klasie uczniów noszących imiona popularne niż tych obdarzonych imionami oryginalnymi. Powód? Jak wynika z wcześniejszych badań, Nicola, Oskar, Vanessa czy Dżastin kojarzą się z grupami o niskim statusie społecznym. - Rzeczywiście można powiedzieć, że tzw. grupy aspiracyjne do tych bardziej zamożnych wzorują się często, także przy wyborze imion dla dziecka, na serialach telewizyjnych. W końcu Nikola czy Jennifer to nie są imiona biblijne, ale telewizyjne. To taka trochę elegancja królowej disco polo, rodzice tak nazywając dziecko myślą, że jak ono pójdzie na interview w sprawie pracy to zwróci uwagę swoim wyszukanym imieniem. W Polsce takie różnice pomiędzy grupami społecznymi są jeszcze bardziej widoczne, ponieważ przez komunizm przerwano nam ciągłość tkanki kulturowej. Gdyby te grupy wiedziały, że na ludziach zamożniejszych rzadkie imiona nie robią specjalnego wrażenia, bo tamci wolą prostotę, tradycję i od Oskara preferują Wojciecha czy Adama. Ale oni tego nie widzą, postrzegają świat trochę jak loda przez szybę. A potem to dziecko z wyszukanym imieniem musi się borykać z różnymi reakcjami ze strony generalnie konserwatywnego polskiego społeczeństwa - komentuje w serwisie eDziecko.pl psycholog biznesu, Jacek Santorski.

Gość gość
Moja koleżanka z klasy Nikola dziś jest laryngologiem w Norwegii. Jej rodzice nie byli patologiczni. Dziś to popularne imię ale w tamtych latach jedyna Nikola w klasie i w ogóle w szkole była wielką sensacją i miała ciężko.

Gość gość
Skąd ty się wyrwalas z ta wypowiedzią psychologa? Przecież to pewnie z 90 lat. Teraz imię Nikola jest dość popularne.

Gość gość
Tak popularne, w swietlicach dla dziec***atoli i w zawodowkach, oraz w mops w ogonku po zasilek staly.

Gość gość
ja mysle ze to jedne z pierwszych imion na ktore tak rzuciły się matki jak nastala moda na obce imiona, oczywiscie potem przyszła jesika, nina,lena itd... ale nikola to juz taki symbol patologii. tak patologii- i nie sama dziewczynka ktora jest neiwinna tego imienia ale matla-tak mi się kojarzy-patolówa, stojąca wiecznie w mopsie i zycjaca z zasiłkow, majaca fagasa-pijaka i pasozyta,wiecznie lezacego na kanapie i ogladajacego mecz, ale wrocmy do samej patolówy-solara,tipsiara, z tatuazem na cyckach, grubasna po ciaży bo cwiczyc się nie chciało, jedna ztych co uwazaja ze jak urodzi dziecko to juz jest pepkiem swiata i nic nie musi bo taki wyczyn zrobila ze prezydent jej powinien dziekowac, co jeszcze, wiecznie wcinająca chipsy,mcd, pijąca chemiczne energetyki z chińskiego laboratorium...na głowie pióra po farbowaniach i trwałach, wielka oponka na brzuchu od stłuszczenia wątroby, to samo u małej patolki, wcinającej frytki i colę,acha u małej patolki obowiazkowo kolczyki juz w 3,msc zycia i gigantyczna kokarda na głowie, pokraka i żałość w rózowych tiulach ale pozory musza byc ze się jest ksieżniczką...

Gość gość
To nie wzięło sie znikąd. Od wielu, lat im biedniejszs okolica, rodzina tym wymyślniejsze imiona. To taka próba ubarwienia rzeczywistości. Najmłodsza mama w naszym kraju nosi imie Jessica, i Nikola, Brajan, Kewin to typowe imiona dzieci w tych najbiedniejszych regionach miast.

Gość gość
Dramat..sa imiona co brzmiajak pseudo. Prostytutek A mamysie sa dumne

Gość gość
Nikola, Roksans, Blanka tak te imiona faktycznie brzmią jak pseudonim sceniczny pani z klubu go go

Gość gość
Popatrzcie sobie na anonse tych panienek- Namiętna Roksana Perwersyjna Blanka , słodka Nikola, itp . To sie z niczego nie bierze są powody dla których sutenerzy i prostytutki domniemują że TAKIE imiona przyciągną klientów .Właśnie TAKIE a nie inne -słyszał kto o prostytutce np ."Konstancji" ? Za to Nikol , Olivi ,Len (te zza wschodniej granicy) Jessic itp. jest na pęczki . Czyli te iminona uwielbia patologia -gangsterzy "karki" sutenerzy i prostytutki . Oraz fagasi którzy do dziwek chodzą .Co potem dziwnego że Olivia kojarzy się z prostytutką ?

Gość gość
Co jest nie tak? Tylko 6 literek n-i-k-o-l-a

Gość gość
Ja znam Nikolete. Brzmi ciut lepiej.

Gość gość
dokladnie, nikola,jessika, wanessa to imiona dla dziwek.

Gość gość
2:34 jesteś normalna mentalna jednostka? Wyobrażenie pierwsza klasa:D pieprzone mentalne szczury tylko to Wam wychodzi dobrze, ocenianie innych, wyśmiewanie. Pieprzyć Wasze sztampy. F******u ludzie:D