Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś mógłby mi wymyślić prostą i tanią dietę

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, potrzebuję, aby ktoś wymyślił mi jakąś prostą i niedrogą dietę. 9 miesięcy temu urodziłam synka i został mi paskudny brzuch. Muszę go koniecznie zrzucić, ale problem w tym, że mieszkam w małej miejscowość, gdzie jest 1 sklep. Można w nim w zasadzie dostać tylko podstawowe produkty. Nie ma rzeczy typu razowy chleb czy jakieś wymyślne szparagi itp. Do najbliższego większego miasta mam 30 km (no takie zad***e, wiem :). Jeżdżę tam raz w miesiącu na większe zakupy. Ale nie wszystkie produkty mogą leżeć, żebym mogła je kupić na zapas. Próbuję ćwiczyć, ale nie wychodzi mi to zbyt dobrze. Trafiło mi się dziecko z tych bardziej marudzących i nieśpiących, więc ciężko wygospodarować czas, ale pomimo to próbuję choć 10-15 minut poćwiczyć. Wiem, że to wszystko mało, dlatego chciałabym zmienić dietę, tylko jaki jadłospis można wymyślić, jak do dyspozycji chleb, masło i mleko? :)

Gość gość
szparagi pod beszamelem, cyorie zapiekana pod żółtym serem i szynką, zsiadłe mleko z truskawkami, ziemniaki ze skwarkami i maslanką :)

Gość gość
prosto i tanio. MŻ ;)

Gość gość
wiem, że najtaniej to MŻ :D ale czy schudnę, jak będę jadła np. białe pieczywo, tylko mniej (innego tu nie kupię).? Jakoś czarno to widzę, bo to paskudne brzuszysko jakoś nie znika. A kiedyś byłam taka chuda, ech... To już chyba starość :)

Gość gość
nie żartuj autorko. Masz wszystko czego potrzebujesz. Przestrzeń do biegania, świeże powietrze, warzywa pewnie z ogródka, chleb i mleko. Wyrzuć masło a dołóż jajko , białego sera, chudego mięsa,chudej rybki i masz najzdrowsze jedzenie i styl bycia na świecie. Nie przetworzone bo do supermarketu daleko .Jeden owoc dziennie bo fruktoza i masz życie że aż ci zazdroszczę!! :)

Gość gość
problem w tym, że teraz wieś nie wygląda tak jak każdy myśli. Chodzi mi o to, że mam tylko mleko swoje. Gospodarstwo jest nastawione na produkcję mleczną i ograniczają je wymogi (durne, ale niestety). Nie można trzymać k*****ięc nie mam jajek. Nie mam warzywnika, bo prawie cały areał jest wykorzystany do hodowli krów. A co do biegania, to kiedy? Mój kochany synek budzi się o 6 rano i już marudzi, nie mogę odejść nawet na krok, bo płacz. Przed południem uśnie góra na pół godziny. Muszę w tym czasie zrobić pranie, posprzątać i uszykować obiad. Jak syn się obudzi to znów to samo. Wieczny ryk. Czasem go zostawię w łóżeczku, bo nawet do ubikacji nie mogłabym wyjść, to płacze tak długo dopóki go nie wyjmę. Wieczorem, jak mały zaśnie to oczywiście myję podłogi i szykuję z grubsza obiad na następny dzień. Potem ćwiczę parę minut, ale ogólnie to padam na ryj ze zmęczenia, bo dziecko mimo że spore nadal nie przesypia nocy. Próbowałam biegać z wózkiem, ale oczywiście w wózku też się drze, aż się zastanawiam, kiedy sąsiedzi się zapytają co ja robię temu biednemu dziecku, że tak płacze :)

Gość gość
kurna, już nawet kurę wygwiazdkują :)

Gość gość
no tak... to zmienia postać rzeczy:) :) no nie biegaj już z tym wózkiem;) Ale gwałt w domu o mały ogródek warzywny i klomb to bym zrobiła! Może gdy ci maleństwo podrośnie? Teraz rozumiem że jeszcze z pół roku to bieganie i ćwiczenia masz z głowy i spokojnie weż to na klate. Tak jest już gdy dzieciątko i dom na naszej głowie ale tak się nalatasz i namordujesz że masz to za ćwiczenia. Wyłącz to masło i tłuszcze z jedzenia a będziesz na reszcie pomału spadać. Możesz nie wierzyć ale wypraktykowałam. Tłuszcz masz już w jajkach , mięsie i serach a jak będziesz polewać,smarować i smażyć dodatkowo to nie schudniesz. POdejście masz świetne i poczucie humoru to dasz radę. Zdrowia Ci i powodzenia. Za jakiś czas maluszek będzie lepiej sypiał i się pozbierasz. Pierwszy rok i pół nawet to i taki prawie obłęd na ogół jest normalny;)

Gość gość
dziękuję za dobre słowo. Mam nadzieję już od kilku miesięcy, że mały wreszcie zacznie przesypiać nocki, bo już nawet nie wiem jak się nazywam jak wstaję w nocy :) Co do ogródka to ja też bym zrobiła gwałt, tyle tylko, że dom nie należy do mnie. Podzielony jest co prawda na dwa osobne mieszkania, ale całość należy do moich teściów. A że teścia mam nieco popieprzonego...(ale to już inna historia, długo by opowiadać).

Gość gość
w sumie jakiś "chudy" obiad to ogarnę, nie mam tylko pomysłów na kolację czy śniadanie. Stale kanapki? No robię czasem twarożek czy ugotuję jajko, no ale to też się z czasem nudzi.

Gość gość
Na śniadania proponuje owsiankę, z czym chcesz (znajdź sobie przepisy), jajecznica na odrobinie masła tez ci ni zaszkodzi. Od 1-2 kromek białego chleba tez nie utyjesz, do każdego posiłku jedz duuużo warzyw, są zdrowe, niskokaloryczne i maja dużo błonnika, który zapełnia żołądek. A swoje odchudzanie powinnaś zacząć od wyeliminowania słodyczy, chipsów, słodzonych serków i jogurtów, napoi gazowanych i innych przegryzek Do obiadu i na kolacje jedz wszelkiego rodzaju kasze, to węglowodany złożone, po których długo nie jesteś głodna. Najlepiej na trzy główne posiłki jedz; Białko - chude mięso, ryby, sery białe, jajka, warzywa strączkowe. Mięso raczej dotuj, piecz i duś, ogranicz smażenie w głębokim tłuszczu. Węglowodany złożone – kasze, pełnoziarnisty makaron, ciemny ryż, naturalne płatki zbożowe Warzywa, warzywa, warzywa……;) Nie rezygnuj ze zdrowych tłuszczy; oliwa, olej (do sałatek i warzyw są konieczne) Ni i musisz ruszć tyłek, proponuje szybkie, długie spacery z wózkiem na początek a na kolacje proponuje zupy warzywne z kawałkiem chudego miesa;)

sałatka z mięskiem/serem/jajkiem (do wyboru). Teraz pomidory i sałata dostępne, korzystaj :)

Gość gość
poszukaj sobie jakiegos bloga z dietetycznymi przepisami. ja na poczatku mojego odchudzania korzystałam z "smak zdrowia" Dziewczyan tam wymyśla fajne przepisy ze zwyklych produktów.

Gość gość
Tania dieta na wsi ??? Zrezygnuj z jedzenia pieczywa i mącznych rzeczy. Albo poczytaj o nie łączeniu pokarmów. Ja mam radę dotyczącą dzidziusia, który Ci uprzykrza macierzyństwo :D Jak mój malec miał kolkę ( bo pewnie od tego ten płacz ) wyczytałam gdzieś o tym by przez tetrową pieluszkę puścić mu na brzuszek strumień ciepłego powietrza z suszarki. Pamiętam, że zastosowałam ze 2 razy i problem zniknął :) Oczywiście nie za blisko te ciepło, tylko z bezpiecznej odległości. Powodzenia :)

Gość gość
A może po prostu nakładaj sobie na talerz jedzenie jak zawsze i odrzucaj połowę. Podobno działa.

Gość gość
chleb mozesz piec sama razowy, jogurt sobie rob z mleka i jedz codziennie, jajka i zwykle warzywa wez od innych na wsi lub kup w sklepie na pewno są

Gość gość
Nie potrzeba zadnych wymyslnych skladnikow, zeby schudnac. Chleb razowy, jesli ci na nim zalezy, mozesz kupic w dowolnej ilosci, nawe 20 bochenkow, potem zamrozic w cwiartkach czy polowkach i uzywac ile potrzebujesz. Jednak od jedzenia jakiegos chleba nie schudniesz. Zreszta, wiekszosc chleba razowego jest falszowana. Najlepiej piec samemu. Make mozesz przechowywac. Dieta polega na OGRANICZANIU jedzenia. Najprosciej zmniejszyc porcje o 30% i zobaczyc czy sie chudnie (przez miesiac). Potem nalezy zaczac ciwczyc, co tydzien troche wiecej.

Gość gość
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość mimi891
Dla mnie idealna dieta to taka którą sama sobie wybieram;) sama sobie ustalam co jem codziennie;) wieczorami rozpisuję sobie dietę i tak jem regularnie 5 posiłków dziennie;) do tego przyjmuję suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl wychodzę również na rower;) i tak już 8kg za mną!