Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gryph

Czy wierzycie w dziewictwo Maryi?

Polecane posty

Ja rozumiem ten cytat tak że każdy jest robotem i nikt nie jest winny, że wszystko na świecie jest winą boga i nie należy osądzać nikogo.

Zresztą, nie ważne. ciągłe się angażuje a powinienem pamiętać zawsze. To wszystko żart... :/

słowianin fnw dziś Nie, ja jestem Oświecony i znam lepiej prawde o prawdzie. Bóg nie jest złym. Wcale go nie ma. Wlawciwie to jest zlota pustka samoswiadomosc.. na jedno wychodzi. Choc jak Ty przed tym co mnie spotaklo myślałem jak ty! samoswiadomosc przenikająca wszystko a ty jesteś identyczny z nia. bez winy. zawsze wolny, tylko na chwile opetany. Przed tym zanim mnie spotaklo ciagle doszukiwalem sie Animy i Animusa w swiecie i zgadywalem gdzie jedno a gdzie drugie :/ i nie znalezlem odpowiedzi odpowiedz znalazla mnie. :F hyhy I pamietaj doswiadczenie nie jest rowne spekulacjom umyslu. choc calkiem w dobra strone spekulujesz i masz nawet racje.

To siła wyższa jest wszystkiemu winna i sama się do tego przyznaje ale tak sprytnie żeby to było w tajemnicy. Bóg jest jak zawodowy przestępca, kryminalista - zawsze kłamie, nigdy się nie przyzna, zwodzi, kręci, jest dumny, pyszny, wyniosły, chce rządzić, prowadzić wojny, zabijać mieć wrogów, bóg biblijny to samo zło. Każdy mądry to zauważy.

Bóg jest zły i jest dobry - koncepcja Yin Yang. Piszesz bzdury, jak może nie być czegoś co jest, jeszcze post wcześniej twierdziłeś inaczej że musi być zło aby było dobro, musi być dobro aby odróżnić zło.

Gość gość
slowianin fnw ile masz lat? więcej jak 20 chyba nie... bo tak p********z bez sensu i od rzeczy! Co ci to przeszkadza ze ludzie wierza, robia ci przez to jakas krzywdę...?przynajmniej maja jakiś cel w zyciu i daza do niego, wiedza co ważne. A ty co masz...

Gość gość
slowianin fnw to jednak wierzysz ze po śmierci cos jest, skoro chcesz się nawrac sekundy przed nia...? zdecyduj się, bo zalosny jesteś!

Nie przeszkadza mi to, ale było by fajnie jakby każdy kto wierzy choć był świadomy tego jakim jest idiotą. Aby miał pokorę przyznać się - tak jestem idiotą, i wtedy niech wierzy dalej i ja go wtedy będę podziwiać.

Gość gość
gościu się nawąchał czegoś....:P

Napisałem tu też co mnie prawdopodobnie czeka po na podstawie najbardziej zasadnej logiki i obserwacji. Nie jest to jednak pewnik, ludzie wierzący przyjmują jednak że wiedzą na 100% dlatego też są idiotami.

słowianin fnw oczysc umysl i odpowiedz sobie na pytanie kto sie przejawia w twoje glowie? Jesteś opętany jak inni. spróbuj zbawic swoje ego, bez pomocy sily wyzszej niech ono bedzie razem z toba po twojej stronie. Taki sojusz duzo zmienia. ;)

Gość gość
slowianin fnw na razie pokazujesz idiotyzm, ale swój heh:P

opetany. Przed tym zanim mnie spotaklo ciagle doszukiwalem sie Animy i Animusa w swiecie i zgadywalem gdzie jedno a gdzie drugie :/ szukanie tych dwoch przeciwienst mozliwie zblizylo mnie do tego czegos, ale nie dalo mi odpowiedzi czym samo jest. takie dziwny smieszek i dalej nie wiem nic o ich relacjach.

Jestem tego niemal całkowicie pewien że po śmierci jesteśmy tym kim chcieliśmy być za życia. Jeśli ktoś się nawraca za życia, a przed zgonem jego podróż kontynuuje się w kimś wierzącym. Ot cały sekret.

Gość gość
Prawda jest taka, że tylko jedna Maria wie(lub nie), kto jest ojcem Jezusa. Józefowi żal się zrobiło dziewki i wziął ją za żonę. Ludzie i tak gadali, to stary mit hinduski o dziewicy matce jednego z wielu ichnich Bogów odkurzyli i tak to się zaczęło. Jakiś spryciarz stworzył z tego nową religię, a może i jajcarz ale raczej psychol w typie Jarka, co smoleńską religię na naszych oczach z g****a ukręcił.

słowianin fnw. tylko wiesz jeszcze w innych formach istnienia mozna dalej sobie istniec jako dusza indywidualna a tam znów kłamstwa. jesli ktos kto stamtąd wrócił albo miał kontakty, to na nic to. Najlepszy swiat na odnalezienie wlasciwej drogi do swojej Boskosci to ten swiat i tego ja jestem pewien

Fanatycy dalej są fanatykami, mądrzy dalej są mądrzy, źli dalej źli, dobrzy dalej dobrzy, nasza jaźń jest dość rozciągliwa i rozszczepia się i jest nas coraz więcej z każdej grupy i to wszystko zmierza do pewnego celu, jest wielkim planem,życie to podróżowanie to przede wszystkim AKTORSTWO, bóg przebiera się za złego, narzuca czerwony strój Mefisto i jest diabłem aby chwilę po tym stać się aniołem, trzyma ludzi w rydzach i wyznaczył im religie bo tylko wybrani są w stanie pojąć go, prosty rozum musi zdać się na systemy wiary.

Wiecie, w zaswiatach takich nazwijmy solarnych albo inaczej. dusze sie moga laczyc i jako tak tkwic w rozkoszy, albo starzy dawno niesiniejący powracający znów do istnienia. oraz wlasciciele tego swiata, ehh to są dopiero osły! ale czy to na prawde takie gorsze do ... xD

Kupa dalej jest kupą, siki dalej są sikami, rzygowiny dalej są rzygowinami tylko o różnym składzie, ryby dalej pływają, słońce dalej świeci choć każdy twierdzi że się wysusza, morze dalej jest m mokre, góry dalej są wysokie, księżyc ciągle się oddala, za miliony lat będzie widoczna jedynie jego kropa, a przed milionami lat był tak blisko ziemi że zasłaniał 3/4 nieba - czy możecie sobie to wyobrazić, czy podniecają was tylko książki fantastyczne które są tylko wyobraźnią podczas gdy otacza nas tak zadziwiająca i niezbadana rzeczywistość!

Gość gość
Maryja I Jezus to prawdopodobnie postacie fikcyjne. A nowy testament to zaczerpnięte mity i wierzenia, z różnych religii wschodnich, i nie tylko. Przeczytajcie sobie o soborze Nicejskim. A ty martyna33 niestety rozumu nie masz, skoro nie wierz, skąd pochodzi twoja religia.

Gość gość
Oczywiście, że wierzę. I wierzą również wszyscy chrzescijanie katoliccy i prawoslawni.

Gość gość
oczywiście że można się modlić do Maryi , tak jak do innych świętych, natomiast niepokalane poczęcie jest pewne , gdyż zdarzyło się wcześniej , wiele razy w historii , np: żona Alkana , Sara żona Abrahama (która się śmiała że za rok będzie mieć dziecko). A w obecnych czasach medycyna zna udowodnione przypadki dzieworództwa (od 1 do 2 dzieci na tysiąc urodzeń).

Gość gość
czy martyna33 nie w wierzy słowu Maryi która powiedziała św. Bernadetcę z Lourd 150 lat temu , że jest niepokalanym poczęciem teraz a nie to że była kiedyś . Co do dzieci to Maryja powiedziała że z woli Bożej od czasu zmartwychwstania jej Syna , wszyscy ludzie na ziemi są jej dziećmi (wierzący czy nie) i nadal tego pragnie.

Gość gość
zagubiliście temat tego wątku , ludzie nie dowierzają dzisiaj dziewictwu Maryi , a przecież świętej Bernadetcie z Lourdes 150 lat temu Matka Boża powiedziała , że jest niepokalanie poczęta .