Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupia latałam za prezentem dla teściowej na urodziny, Dzień Kobiet, a ona...

Polecane posty

Gość gość

Latałam za perfumami by mąż kupił jej na Dzień Kobiet i byśmy dali jako wspolny prezent, bo on nie orientuje się jakie perfumy ona teraz chciała, a mi to powiedziała. Na Dzień Matki też razem daliśmy prezent. A ona nawet nie pamięta by mi zwykłe życzenia w urodziny złożyć. Pytała już dawno, kiedy mam urodziny, bo twierdziła, że nie pamięta. Mąż kiedyś ją gdzieś podwoził to akurat sprawa wyszła, że mam tego dnia urodziny, to nie potrafiła wykręcić numeru w domu i zazdwonić tylko przez syna rzuciła od niechcenia "wszystkiego najlepszego" i mi przekazał. Chyba czas zacząć traktować innych, jak oni nas traktują, ktoś się zgadza? Bo moja matka uważa, że ona by i tak składała życzenia, nawet jakby ktoś jej nie składał.

Gość gość
zmień teściową:-D i nie zakładaj durnych tematów

Gość gość
Pamiętaj o jednym,nie można być za dobrym. Miałam identyczną sytuację ale z synową.Zawsze pamiętałam,kupowałam czy dzwoniłam .Niestety ale tak było tylko z mojej strony.Od pewnego czasu udaje że mam sklerozę:) ,nie pamiętam,traktuję grzecznie aczkolwiek z dystansem ,chłód na kilometr;).Reakcja taka że teraz ona ściska mnie na powitanie i pamięta o tym o czym wypada pamiętać. Jaki wniosek z tego? Zmień swoje zachowanie,zachowaj dystans,grzeczność ale bardzo chłodną.Nie pokazuj ze jest Tobie przykro z jakiegoś powodu. Udawaj że wszystko gra, powinnaś zauważyć zmianę u teściowej. Nic to nie kosztuje więc warto spróbować. Odpłacaj pięknym za nadobne:). Jeszcze jedno,nie lataj za prezentami bo to obowiązek męża który powinien pamiętać o swojej matce.

Gość gość
21:31 wiem, niepotrzebnie chciałam jej zrobić przyjemność. Więcej nie popełnię tego błedu. Gdyby patrzeć tylko na mojego męża, to ona zawsze dostawałaby kawę i czekoladki. Widać trzeba to tak zostawić, nie nadskakiwać. Ja nadskoczyłam bo była miła ostatnio bardzo, robiła nam jakieś poczęstunki, co do niej niepodobne...starała się (od kiedy jestem w ciąży nagle tak się stara - też nie wiadomo czy szczerze ale jednak.) Ale jak przyszły moje urodziny to jest po staremu - nawet życzeń nie złożyła.

Gość gość
Juz pisalas i tym... pytalam cie czy prezent jest jeden czy dwa jest jeden wspolny wiec tesciowa nie wie ile wysilku wlozylas bo rownie dobrze moglas sie podpiac pod prezent meza.. zreszta prezent dla tesiowej na dzuen kobiet od kobiety??? Na dzien matki??? Na urodziny rozmiem ale bez przesady takie nadskakiwanie tez moze byc irytujace.. moze wcale nie chce dostawac prezentow od synowej na dzien matki moe jej.glupio... ale na urodziny powinna zlozyc wiec skoro ona nie pamieta to ty tez nie musisz

Gość gość
Zacznij składać życzenia bez prezentów, bo są najwidoczniej zbędne.

Gość gość
tak. tylko że ona nawet życzeń nie składa.