Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

judyta_jot

Jak radzicie sobie z chorobą lokomocyjną?

Polecane posty

Normalnie jakoś tam sobie radzę ale ten sezon wiosenno letki jest beznadziejny. Co chcę gdzieś pojechać jak normalny człowiek to mam przed oczami podróż która jest dla mnie prawdziwą udręką. Aviomariny i inne lokomotivy się niestety nie sprawdzaja, chociaż kiedyś brałam je na potęgę, żeby cokolwiek dały. Jakie mam jeszcze opcje?

Gość zelterka
no to rzeczywiście ciężko jak nie działa aviomarin bo u mnie akurat daje radę. Musisz pamiętać przede wszystkim żeby siadać przodem do kierunku jazdy i mieć stały dopływ powietrza (uchylone okno, jeżeli to możliwe). Nie czytaj, nie patrz w jeden punkt. Zajmij się rozmową z kimś. W miarę możliwości warto przebyć jakąś dłuższą drogę na leżąco albo przynajmniej z opartą o coś głową. Powinno być lepiej

Gość lanzarota
Chyba ze sprobujesz akupresury. Sa takie specjalne opaski ktore zaklada sie na nadgarstek i maja niby uciskac jakis punkt odpowiedzialny za mdlosci ale nie pamietam juz jak to sie zwalo

Gość aserehe
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale ja akurat kojarzę sea-band. Działa też na kobiety w ciąży, generalnie na różnego rodzaju mdłości

Gość lanzarota
Tak, to chyba to. Nie kosztuje jakos strasznie duzo bo okolo 30 zlotych a jak nie przypasi to mozna sie starac o zwrot kasy do 30 dni od zakupu. Trzeba oczywiscie zachowac paragon

O takich cudach to ja jeszcze nie słyszałam. A będę w ogóle umiała coś takiego założyć? Gdzie w ogóle tego szukać?

Gość aserehe
Te opaski kupuje się w aptece. Z tego co widzę są w internetowych, w stacjonarnych pewnie też. Z ubraniem nie powinnaś mieć problemu bo jest dokładna instrukcja obsługi. Jak będziesz je według niej zakładać to powinnaś trafić na odpowiedni punkt. Wtedy działają podobno w ciągu kilku minut

Brzmi to wręcz zbyt pięknie no ale ok, będę próbować. Jak nie, to oddam jeżeli rzeczywiście jest taka możliwość

Witam. Szybki i skuteczny w przypadku mdłości, zgagi czy choroby lokomocyjnej jest Imbifem na bazie wyciągu z kłącza imbiru - naturalny więc śmiało można stosować w ciąży. Poczytaj o nim na http://www.imbifem.pl/ - wiele osób chwali sobie jego działanie.

Kurczę mam ten problem ale u mnie aviomarin działa. I nie tylko na to. Świetnie spisuje się też na kaca ;) Jest też ewentualnie Diphergan ale tylko na receptę. www.100club.pl

Osobiście nie mam choroby lokomocyjnej, jednak wiem coś o niej, ponieważ moja córka na nią cierpi od małego. Zawsze pomagały tabletki + wymęczenie przed podróżą, aby spała jak najdłużej.