Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka i chłopak

Polecane posty

Gość gość

Moja córka w styczniu będzie miała 18 lat. Ma chłopaka. Nie wiem od kiedy, bo poznali się w liceum, najpierw się przyjaźnili a teraz są razem. Za tydzień wyjeżdżamy na długi weekend, ale bez córki. Jedziemy ze znajomymi, którzy mają dzieci w wieku 11-13 lat i córka stwierdziła, że to nie jest towarzystwo dla niej. A więc zostaje w domu. No i kochane mamy mam strasznego stresa, że córka nie spędzi nocy sama. Co byście na moim miejscu zrobili ?

Gość gość
daj kase na gumki i niech sie bawia dobrze

Gość gość
To jest jej pierwszy chłopak, nie wiadomo czy jedyny.

Gość gość
uuuuu będzie j****a jak szmata przez chłoptasia :):):)szykuj gruby hajs za 9 miechów na guwniaka

Gość gość
Moze szczerze z nia o tym porozmawiaj. A tak na marginesie mowiac-skad wiesz, ze juz nie uprawiali seksu?;-)

Gość gość
Powiem.Ci ze jak.ma 18 lat to.już raczej nie dziewica skoro ma chłopaka ... Przeprowadź z nią rozmowę o antykoncepcji bo to juz dorosła kobieta i napewno swoje wie , jednak jako mama powinnaś z nią o tym.porozmawiać i upewnić się ze jest świadoma nie tylko ryzyka ciąży ale i chorób wenerycznych. Upilnowac do ślubu nie upilnujesz , a będziesz miała czyste sumienie ze młoda uświadomiona

Gość gość
Moja córka chce skończyć szkołę, później chce iść na studia. Wie dobrze, że nie jest to czas na dziecko

Gość gość
Wykorzysta okazję na 100% Napiszesz kiedyś czy się puściła?

Gość gość
Tak jak napisałam to jej pierwszy chłopak. Rozmowę przeprowadziliśmy 2 lata temu. A skąd wiem, że nie uprawiali seksu? Nie mieli okazji.

Gość gość
chata wolna- dupa swawolna...

Gość gość
Nie ma się czym martwić bo gdyby młodzi chcieli się kochać dawno wcześniej to zrobili. Z dziećmi powinno się rozmawiać swobodnie o wszystkim nawet o seksie wtedy nie ma strachu i problemu. U nas w związku mówi się o wszystkim. Mąż jest przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody. Nie wstydzę się męża bo nie jestem tępa izacofana.

Gość gość
Twoja córka ma 17 lat , czemu piszesz " w styczniu bedzie miała 18 ' ? Sama na sile ja robisz dorosła , a za chwile martwisz sie o jej dziewictwo ? Cóz wytarczy zasugerowac córce, ze skoro czuje sie jak dorosla to powinna sie tak zachowywac, a doroslosc to przede wszystkim odpowiedzialnosc za swoje czyny :) Kiedys przeczytalam dobre zdanie" Pamietaj, ze kazdy chłopak z ktorym idziesz do łozka , moze byc ojcem twojego dziecka .. Czy on napewno sie do tego nadaje ? " :) Porozmawiaj z córka, znów, ale na luzie, bez spiny.. Zycia nie zatrzymasz..

Gość gość
Nie mieli okazji??? Hahaha:-) A skad wiesz, ze nie zapinal jej juz na masce samochodu lub w plenerze? Moze Cie zaskocze, ale nie wszyscy robia to w lozku pod kolderka i przy zgaszonym swietle:-D Jest wiele innych, zdecydowanie ciekawszych miejscowek;-)

Gość gość
Pogadaj tylko o tym ze trzeba się zabeZpieczac i ze nie chcesz byc jeszcze babcia

Gość gość
Oboje nie mają auta, on jest z innego miasta, do szkoły dojeżdża i ma dość napięty grafik. Jego mama nie pracuje jest w domu. Fakt my prowadzimy swoją działalność i częściej nas w domu nie ma. Zresztą jeszcze w marcu był przyjacielem.

Gość gość
Ja bym z nią porozmawiała,ale na spokojnie; w końcu jest w takim,a nie innym wieku. I nie,nie wiesz czy nie uprawiali już seksu. Tobie się tylko może wydawać,że nie mieli okazji,ale okazji zawsze jest mnóstwo...wagary,wycieczka szkolna,wyjście do kina,wspólna nauka i takie tam. Chyba,że trzymasz ją pod kluczem, a to by oznaczało,że nie masz do niej zaufania i to bym skrytykowała. Wtedy dziewczyna może zrobić wiele głupot tylko tobie na złość. Czasu nie zatrzymasz,prędzej czy później twoja córka pójdzie z kimś do łóżka,o ile jeszcze tego nie zrobiła. A to,że ona chce skończyć szkołę i iść na studia nie jest żadnym argumentem, młodość rządzi się swoimi prawami i bywa,że nawet najrozsądniejsza córka pod słońcem zalicza "wpadkę"; tak bywa,takie jest życie. Jeszcze raz porozmawiaj z nią o antykoncepcji i może dowiedz się czegoś więcej o tym chłopaku. Ale nie strasz,nie zabraniaj,nie krzycz...bo to do niczego dobrego nie zaprowadzi.

Gość gość
Ale taka jest natura,ty seksu nie uprawiała przed ślubem? Teraz też nie? Grunt by się z zabezpieczali,albo tabletki niech bierze.hormony szaleją ni taka kolej rzeczy...

Gość gość
Nie znam osobiście tego chłopaka, ale moja córka kiedyś powiedziała mi, że zwróciła na niego uwagę tylko dlatego, że był inny - nie pije, nie pali, nie ćpa, ma pasje, przepuszcza dziewczyny w drzwiach czy pyta się czy chce usiąść. Wiem tylko tyle ile powie mi córka.

Gość gość
eh, pewnie nawet biedny nie umie kondoma na kuśke naciągnąć ;) ALE BĘDZIE SPUST!

Gość gość
to cię w c***a robi. małolatki lubią badbojów, pewnie ma 40 lat i jest pedofilem z wyboru . nie pije, nie cpa... to c***a jakaś

Gość gość
Tak uprawialam seks przed ślubem, a nawet powiedziałam kiedyś mamie, że jeśli nie zrobi mi ślubu to zrobię jej wnuka. Ale jakoś ślub wzięliśmy po 5 latach ( poznaliśmy się gdy miałam 15 lat), a córka urodziła się 3 lata po ślubie.

Gość gość
Autorko, pogadaj z nia szczerze ona nie jest już dzieckiem. Uczul ja aby uprawiala seks tylko z zabezpieczeniem i NIGDY nie pozwoliła na żadne nagrywanie czy nagie zdjecia. To naprawde bardzo ważne.

Gość gość
Moja córka sama nie imprezuje, spełnia się w swoich pasjach, więc jak może chcieć ,,niegrzecznego chłopca ".

Gość gość
Mysle, ze ten chlopak juz dawno ostro ja wybzykal:-)

Gość gość
18.14 dlaczego tak sądzisz. Przecież autorka napisała co nie co o chłopaku i naprawdę wygląda na fajnego, normalnego chłopaka.

Gość gość
szczerze to nie rozumiem twojego stresu. Jeśli oni chcieli to zrobić to już to dawno zrobili do tego nie jest potrzebna wolna chata! jeśli macie dom a nie małe mieszkanie to możliwe że to robili nawet podczas waszej obecności w domu.. poza tym jest wiele miejsc a wolna chata nie jest przeszkodą inaczej pierwszy seks byłby dopiero po wspólnym zamieszkaniu razem.. możesz porozmawiać z córką ale jak widzę nie zwierza ci się z takich rzeczy.. jeśli jest rozgarnięta to nie masz się czego obawiać

Gość gość
A ja stres rozumiem i chyba nie zostawiałabym wolnego mieszkania na weekend w tej sytuacji. Może mieli już jakieś momenty bliskości, może wcale nie zamierzają w najbliższym czasie, ale okazja czyni złodzieja... To taka "prowokacja" z waszej strony.

Gość gość
Poinstruuj ją jak dobrze odciągnąć i po sprawie. No chyba że ją swędzi

Gość gość
JAsne,nie zostawiać mieszkania,to zrobią to w krzakach albo byle gdzie...co za różnica,prawda? Ja bym wolała,żeby ewentualny pierwszy raz mojego dziecka był w cywilizowanych warunkach,a nie w kiblu w knajpie czy w parku na ławce albo nie wiadomo gdzie jeszcze. A zakazy tak się kończą. Autorko,skoro sama napisałaś,że córka pozytywnie opisuje tego chłopaka,to może warto jej zaufać. Nawet,jeśli to zrobią, to chyba lepiej,że z nim niż jakimś nawalonym kretynem z dyskoteki albo typowym lowelasem,który zalicza panienki? To,że córka nie chodzi sama na imprezy nie znaczy,że pierwszy lepszy idiota-podrywacz nie zawróci jej w głowie,a chłopcy w tym wieku są...no cóż,w wielu przypadkach nieodpowiedzialni,nabuzowani hormonami i niekoniecznie dojrzali. Oczywiście są wyjątki,jest ich nawet sporo,ale jednak...

Gość gość
Opisuje go bardzo dobrze, ale jaka pewność że będzie to ten jedyny