Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Modle sie , a mimo to ciagle zaznaje cierpienia

Polecane posty

Gość gość
Pisz, mów o miłosierdziu. Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosierdzia (przyp. W sakramencie pokuty); tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawić dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy mojego z wiarą i powiedzieć mu nędzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładająca się i choćby po ludzku już nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone - nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale będzie już za późno

Gość gość
jez/us muwi o cierpieniu do faustyny Potrzeba mi cierpień twoich dla ratowania dusz. ale przy tym daje znac ze te cierpien sa od boga tak dzisiaj słyszałem podczas koronki o 15 w radiu maryja

Gość gość
gosc 22.06 moze przeczytaj najpierw calosc dokladnie i wypowiedz a nie mi tu o gęgasz o jakich moich niby zachciankach, o ktore sie modlilem. Modlilem sie po prostu dla tego ze jestem czlowiekiem wierzacym i jak kazdy wierzacy sie modle i nie oczekiwalem nie wiadomo jakich cudow tylko zebym nie mial tak pod gorke jak do tej pory

Gość gość
a utor pisze ze jego brat nie jest mocno wierzacy ,a jednak laski dostapil. Wiec jak to mozliwe znawcy chrzescijanstwa ?

Gość gość
trzeba prosic o łaski potrzebne do zbawienia trzeba pamientac ze szatan by odwiesc ludzi od boga takze wszystko daje Zanim zaczniesz się modlić. Uświadom sobie obecność Boga w twoim wnętrzu, bo ty jesteś Jego świątynią. Zobacz Jego radość z tego, że ty się z Nim spotkasz, że pragniesz, aby to On cię zmieniał. Poczuj Jego ogromną miłość do siebie bez względu na to, w jakim jesteś stanie duchowym, moralnym, psychicznym, fizycznym, materialnym... Wzbudź wiarę w sercu w moc Jezusa obecnego w twoim wnętrzu, który chce cię uzdrowić, uwolnić, przyjść z pomocą twoim bliskim poprzez uzdrowienie, uwolnienie... Jeśli masz dar języków, módl się często tym darem, a zwłaszcza po każdej z poniższych modlitw Dziękuj dobremu Bogu za wszystko, co masz i co posiadasz. Przeproś za wszystkie swoje grzechy i zaniedbania. módlcie sie z pokora bo Bóg sprzeciwia sie pysznym jk4,6 z silna ufnością jk1,6 z wytrwałością łk18,1 proście a Bedzie wam dane szukajcie a znajdziecie każdy kto prosi otrzymuje mt7,7-8 otrzymacie wszystko o co na modlitwie z wiara prosić będziecie mt 21,22 jeżeli we mnie trwać będziecie a słowa moje w was poproście o cokolwiek chcecie , a to wam sie spełni j 15,7 o cokolwiek byście prosili ojca da wam w imię moje do tej pory o nic nie prosiliście w imię moje proście a otrzymacie aby radość wasza była pełna j16,23-24 Panie Jezu przyjdź bądź członkiem mojej rodziny Usiądź z nami do kolacji, bądź z nami obecny w naszych sprawach Panie Jezu rozgość się w naszym domu , proszę cie bądź przy nas cały czas zapraszam cie i chce żebyś był w domu codziennie modlitwa ta pochodzi z ADORACJA NAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU + KONFERENCJA - KS. JACEK SKOWROŃSKI

Gość gość
Swego czasu do modlitwy "Jezu ufam Tobie" dodawałem "Jezu naucz mnie ufać Tobie". Pomogło.Modlitwa Ojca Matteo O, słodka Matko, o, Królowo, o, Pani nasza. Jeśli widzisz nas w grzechach – podnieś nas, jeśli w łasce – podtrzymuj nas. Jeżeli na drodze do Boga zatrzymujemy się – porusz nas, jeśli idziemy – pocieszaj nas. Ty jesteś naszą pośredniczką. Podobnie jak Syn Twój jest pośrednikiem pomiędzy Ojcem a człowiekiem, tak Ty jesteś pośredniczką między człowiekiem a Twoim Synem. Jesteś naszą warownią, spójrz na wojnę, jaka nas otacza. Jesteś naszą gwiazdą, spójrz na burzę jaka się podnosi. Jesteś jak księżyc, spójrz na ciemną noc, pośród której się znajdujemy. Broń, kieruj, oświecaj nasze serca, abyśmy trzymając się prostej drogi do nieba mogli się cieszyć najpierw Bogiem, a potem Tobą na wieki wieków. Amen.

Co ja mam zrobić aby się pozbyć moherstwa z kafe? Jedno jest pewne - milczą gdy się mówi że religie są zmyślone. Ej wy mohery - kogo obchodzą wasze bogi z wymyślonych książek?

Gość gość
jeszcze jedno napisze maryja prosi by modlic sie z sercem wiara i ufnosc miec czyli tak sie modlic jak by od tego zycie zalezało i ja sie tak sie staram i pozatym czytam dzieła sw jana d krzyza dzieła dzieniczek faustyny przeczytałem posłuchajcie wykładów Ks Dominik Chmielewski kiedys był karateka https://www.youtube.com/watch?v=fCP7jF0Vbe0

Gość gość
gdyby były wymyslone to nie byłoo by códów np uzdrowien ani zwyciest bitewnych jan sobieski 3 jak szedł na wieden to modlił sie o zwyciestwo chodkiewicz zułkiewski potem nastapili krulowie sascy kturzy odeszli od Boga i oczywiscie nastapiła tragedia rozbiory to samo było z izraelem gdy byli z bogiem to zwyciezali liczniejsze wojska gdy odzucali boga to przegrywali z słabszymi od siebie tak jest w bibli kto z Bogiem ten zwycieza

Gość gość
zaraz napisze ze temu ksiedzy klepki w głowie sie poprzestawiały od karate polecam konfererncje 0:10 / 28:30 Ks. Dominik Chmielewski - Z Maryją Nigdy nie przegrasz Życia https://www.youtube.com/watch?v=GaSdwVOqNgs

Z Maryją powiadasz? A na co mi jakaś Maryja do której swoje gęby stare babcie i dziadki otwierają? Nie lepiej mieć jedyną oryginalną osobę którą będzie cie kochać jak to pisał Szekspir? No co mi w takim razie jakaś żydowska Maryja kurwa?

Gość gość
wierze w trójce zaczynasz filozofowac bóg nie wierzy on wie jest ponad czasem jest w przeszłosci terazniejszosci i w przyszłosci Ks. Dominik Chmielewski - Dlaczego Mam Tak Ciezko w Zyciu https://www.youtube.com/watch?v=7ktcnDdTXFE

Bóg nie wierzy? Twierdzisz więc że bóg jest ateistą? Skoro jest poza czasem to po co wierzyć w niego skoro on nie ma nic wspólnego z religiami debilu?

Gość gość
maryja jest w hierarchi zaraz po Bogu trujcy jest nasza matka zyjacych tu i w niebie władczynia aniołów to bóg zapowiedział ze przez maryje przyjdzie zwyciestwo nad złem

Gość gość
jak moze wierzyc w siebie nie filozofój gdyby nie był poza czasem nie byłby bogiem to proste podlegałby tym samym prawom co kazdy człowiek nawet aniołowie podlegaja tym prawom

Twój bóg jest zmyślony tak ja inni, powiedz co robisz o tej godzinie na kafe zamiast być na forum katolickim? Cierpisz na jakąś chorobę psychiczną?

A dlaczego niby ma nie wierzyć w siebie skoro jest wszechmogący i może wszystko? Widzisz w jakie idiotyzmy wierzysz dziecko głupie. Każdą religie bardzo łatwo podważyć jeśli ma się odrobinę inteligencji i bystrości.

Gość gość
Wy idioci, te wasze bujdy katolickie się kupy nie trzymają. Całe Pismo święte to zlepek sprzeczności, półprawd i bredni. Na świecie jest głód, cierpienie, słabi zawsze dostają po d*pie, a wy p*dolicie, że bóg jest miłosierny i opiekuje się słabymi, którzy w niego wierzą. Same sprzeczności. Jak ktoś jest szczęśliwy to zasługa Boga, jak cierpi też. Wychodzi na to, że w jego działaniu nie ma żadnej konsekwencji. Każde nielogiczne wydarzenie uzasadniacie wolą boską.

Gość gość
Nie ma się co dziwić, że wasza religia jest tak niedorzeczna, skoro obraz Boga jest sprzeczny z obrazem rzeczywistości. Wmawiacie sobie, że kiedyś dostaniecie nagrodę za wasze cierpienia, a prawda jest taka, że prawdziwy bóg( nie ta wymyślona postać z waszej religii) chce żebyście cierpieli i ma z tego polewkę, po to zostało to cierpienie stworzone. Ulubieńcami boga są bad boye, którzy tępotą i przestępczą drogą osiągają wszystko. Po śmierci będziecie robić w supermarkecie polskim za 1000 zeta miesięcznie, pogódźcie się z tym.

Gość gość
nie nie jest wszechmogocy niie kłamie ani oszukuje i nie moza karac ale za to kocha wszystkich ludzi ciebie kazdego z nas

Gość gość
Hiob cierpiąc nadal chwalił Boga. Za bardzo skupiasz się na tym życiu i traktujesz Boga jak złotą rybkę. Pamiętaj o tym co obiecał Nam Bóg. Musisz dorosnąć do przyjęcia Jego woli. Cokolwiek się dzieje On jest z Tobą. Cierpienie nie jest wieczne :) Jeśli masz wątpliwości i chcesz jeszcze o coś zapytać to wejdź na stronę księdza Pierzchalskiego.

Twierdzisz więc że twój bóg nie jest wszechmogący? Widzisz jak łatwo cię załamać. Proste pytanie - dlaczego twój bóg nie może wyznawać religii i ty upadałeś na tym pytaniu. Każdy ksiądz i teolog też upadnie bo to debile.

Gość gość
23:38 Jasne, to doskonały pomysł oprzeć swoje życie i działania na wierze w niedorzeczny stek bzdur i książkę z gatunku fantastyki napisaną przez bandę ćpunów na szałwii wieszczej i grzybach halucynogennych parę tysięcy lat temu. Mam poświęcić całe życie czemuś co nie istnieje?

Gość gość
Modlitwa ma wyciszac wewnętrznie i udoskonalac, wiara jest cierpieniem , a ty jak widać szukasz drogi na skróty i oczekujesz szczęścia w zamian za kilka minut poświęconych na modlitwę, bóg takich jak ty nie słucha

Skoro istnieje tylko wola boga to ludzka wola jest blefem, a skoro ludzka wola się nie liczy to i wola boska jest zmyślona i SPRZECZNA. Widzisz debilu jak łatwo można obalić twoje zasady wiary. Jesteś deklem umysłowym :)

Mnie siła wyższa słucha i co - zaprzeczycie mi - powiecie że mnie nie słucha? Wy chuje j****e, wy ćwoki bez inteligencji i rozumu. Sram na wasze bogi z książek i siła wyższa też na nie sra.