Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wąska miednica a poród naturalny

Polecane posty

Gość gość

Wymiary miednicy to 20/17/22. Dziecko waży 2300 g. Czy mam jakieś szanse na poród sn?

Gość gość
Dziecko waży 2300? Który to miesiąc?

Gość gość
Moje wazylo prawie 4 kilo. Ciąża przenoszona. CC miałam bo bym nie urodziła właśnie przez wąską miednice. Główka się w 41 tyg. do kanału rodnego nie mieściła...porodu ni widu ni slychu. Mieli wywoływać. Skończyłam na stole...i tak się moje rozmnażanie skończyło. Nigdy więcej nie zajde w ciążę.

Gość gość
autorka się nie pyta ile wasze dzieci wazyly i jak zescie rodzily...boszzzz wiecznie to samo...czytanie ze zrozumieniem takie trudne...

Gość gość
Tak. 2300 g wyszło na USG w środę. Za 4 dni termin porodu.

Gość gość
gość 11.43 a czemu pytasz który miesiąc? nawet gdyby 9, ja urodziłam to moje dziecko miało 2.510 kg teraz ma 7 miesięcy i już dogonilo swoich rowiesnikow. Wazne żeby dziecko było zdrowe, a nie duże..

Gość gość
Fajnie że, uzyskałam odpowiedź na moje pytanie...

Gość gość
Pytam bo myślałam, że jest gdzieś w 6 7 msc a już się martwi o rodzenie. No 2300 to strasznie drobne dziecko. Nie spotkałam się jeszcze w moim otoczeniu z dzieckiem z tak małą masą urodzeniową.

Gość gość
autorko tu się niczego nie dowiesz, procz tego jak, kto i jakiej wielkości dzieci rodzil

Gość gość
Ale to chyba pytanie do lekarza/położnej a nie na forum.

Gość gość
jakby w 6 miesiącu dziecko 2.300 kg miało wazyc? to by się rodzilo dzieci 8 kg :P

Gość gość
12:10 To ja od 4 kilogramowego dziecka. Nie bądź taka prześmiewna bo np. moje dziecko 2300 ważyło właśnie w 7 msc. Potem były tylko jeszcze dwa miesiące gdzie dziecko niby mało już na masie przybiera a mój przybrał jeszcze półtora kilo. Więc nie dziwi mnie pytanie Pani nade mną. Jeżeli Twoim zdaniem dziecko ważące w 7 msc 2300 przybierze ponad 5 kilo do końca ciąży to ja Ci gratuluję wyobraźni haha :D

Gość gość
Na zachodzie nikt nie mierzy miednicy

Gość gość
gość 12.10 to prawda ze dziecko w 6 miesiącu nie może wazyc 2.300kg. dzieci w tym czasie maja na ogol 600-700 gram, wiec az takie rozbieznosci sa nie możliwe. twój lekaz się musial pomylić. albo bylas na jakiś hormonach albo nie wiem co, ale doedukowac raczej ty bys się musiala