Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrapanie podczas narkozy

Polecane posty

Gość gość

Pewnie wyda sie to pytanie głupie, ale czy pacjent, który chrapie podczas snu, będzie też chrapał będąc w narkozie? Z jednej strony jest to sen chemiczny po podaniu leków usypiających układ nerwowy i zwiatczający mięśnie, ale sam ńie wiem.Idę na operację w piątek i stresuję się tym. Proszę o potraktowanie tego pytańia poważnie.

Gość gość
nie będziesz chrapal bo będziesz zaintubowany, tzn w gardle będziesz miał rurkę umożliwiająca oddychanie

Gość gość
Gość- dzięki za odpowiedz, ale ja nie będę intubowany. To będzie zabieg- artroskopia kolana. Krotki więc... Możliwe, ze bez intubacji będę chrapał? Wstydzę sie tego jak cholera :(

Gość gość
w takim razie możesz chrapać, możesz też puszczać gazy jak i oddać mocz, ale uwierz mi ze to wszystko lekarze już słyszeli/widzieli i nic na nich nie zrobi wrażenia także się nie przejmuj

Gość gość
No to teraz dopiero sie chłopak będzie bal :)

Gość gość
ale czego bal, bać to się można że się nie obudzi po narkozie albo że zabieg się nie uda, a nie fizjologii, nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma

Gość NielekTomasz
Narkoza powinna tak rozluźnić twoje mięśnie, że chyba tylko cofnięcie języczka mogłoby spowodować twoje chrapanie :) Zobacz sobie na http://zatrzymaj-chrapanie.pl tam wsio opisali czym spowodowane jest chrapanie. Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że biorąc pod uwagę czynniki fizjologiczne... to raczej marne masz szanse, żeby rozpraszać lekarzy ;)