Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niech każdy napisze swoją definicję słowa SZCZĘŚCIE w kontekście życiowym

Polecane posty

Gość gość
a niewierzący nie mają dusz?

Gość gość
o rety

Gość gość
ręce opadają

Gość gość
zawsze szczery dziś tak myslalem, to o jakiej duszy pie.lisz? x świadomość , psychika , psyche , wnętrze , jestestwo , jaźń , serce , wewnętrzne ja- wybierz sobie co chcesz za miast słowa dusza :)

Gość gość
chociaż w sumie można by ocalić to przeświadczenie o duszy, ale spokój (szczęście ;) Platona trzeba by zakłócić

Gość gość
to prawie jak "ja mówiące" w wierszu

Gość gość
Chodziło mi o to że wiem co jest dla mnie słuszne. A Ty zastanów się, oceniasz mnie po kilku wypowiedziach na Kafe. Nigdy ze mną nie rozmawiales/rozmawiałaś , kompletnie mnie nie znasz :) nie mówię że tylko ja mam rację.

Gość gość
Chodziło mi o to że wiem co jest dla mnie słuszne. x to bardzo dużo, zazdroszczę

Gość gość
czas kończyć te wypociny, temat ciekawy ale jak zawsze na tym forum głupota wygrywa

Gość gość
w którym miejscu?

Gość gość
czas kończyć te wypociny, temat ciekawy ale jak zawsze na tym forum głupota wygrywa x nie narzekaj, topik całkiem zgrabny

Gość gość
no nie, jeszcze kilka "przepychają"

Gość gość
a tak, żeby do konkluzji dojść, udało sie coś ustalić co do tego szczęścia? jest czy go nie ma?

Gość gość
odbiegacie od tematu ale widać, ze niektórym nie wiele potrzeba do szczęścia ;)

Gość gość
szczęście to kochanie i bycie kochanym tacy ludzie aż emanują szczęściem, dzieci są szczęśliwe które tego doznają, widać to szczególnie na dzieciach, z wiekiem nam odbija

Gość gość
ale widać, ze niektórym nie wiele potrzeba do szczęścia oczko.gif xx a to już pozwolisz, że owi niektórzy będą oceniali, ok?

Gość gość
To tak jakby zapytać czy jest miłość lub nienawiść ; ) Ci co czują się szczęśliwi mówią, że jest, Ci co są nieszczęśliwi mówią, że nie ma.

Ci co czują się szczęśliwi mówią, że jest, Ci co są nieszczęśliwi mówią, że nie ma. x niekoniecznie, ci nieszczesliwi mogli szczescia zaznac i na odwrot

Gość gość
szczęście to lodówka pełna piwa i mecz w tv i pizza ja tak moge w nieskonczoność i co komu do tego?

Gość gość
definicja prymitywna ale ogladajac sobie mecz zajadajac pizza i popijajac piwem osiągam błogostan, jedyna wada to konsekwencje tego działania

Gość gość
niekoniecznie, ci nieszczesliwi mogli szczescia zaznac i na odwrot X Zaznać tak ale można też stracić wiarę w istnienie szczęścia, gdy człowiek jest nieszczęśliwy widzi wszystko w czarnych kolorach, przyszłość jawi się jako jedna wielka czarna dziura. Szczęśliwi są szczęśliwi i istnieniu szczęścia nie zaprzeczają choć mogli w życiu zaznać nieszczęścia.

Gość gość
ale można też stracić wiarę w istnienie szczęścia x no skoro czuje sie nieszczęsliwy to znaczy, ze wie, że jest stan lepszy od tego, wiec wiary sila rzeczy tracic nie moze (ciemnosc okreslamy jako ciemnosc, bo istnieje jasnosc)