Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 21

Polecane posty

Kilka godzin po zakończeniu referendum okazało się, że najważniejsza obietnica antyunijnego obozu była nieprawdą. Nigel Farage, jedna z czołowych twarzy kampanii antyunijnej, przyznał, że obiecane 350 milionów funtów nie wpłynie do kasy brytyjskiej służby zdrowia. x Całość: http://tnij.org/ydrwfsz x x Prawica wszędzie na swiecie, jak widać, posługuje się kłamstwami. Taka maja "krzywkę"...

Gość gość
"najważniejsza obietnica antyunijnego obozu była nieprawdą. " x to chyba według gazety GieWartej była to "najważniejsza obietnica". chyba bym wyśmiał brytyjczyków gdyby zagłosowali za brexitem z powodu 350 mln funtów rocznie podczas gdy kwota jaką wpłacają do UE to 8 mld euro NETTO.

to chyba według gazety GieWartej była to "najważniejsza obietnica". x x A gdybyś kliknął w link i posłuchał co mówi Farage to byś wiedział, ze opowiadasz durnoty....

Gość gość
czymś pozytywnym dla miasta Shamana będzie mniejsza ilość pijanych angoli zalewających swoimi ekstrementami to miasto

wiekszosc ludzi,ktora tu przyjechala przyjechala bez znajomosci jezyka, x Jak jadę gdzieś w celach zarobkowych , to chyba przydałoby się języka liznąć? x nauczyli sie doskonale na miejscu lub na kursach na ktore zostali wyslani,jezeli przyjechali z tzw papierami to raz, x I na tym w większości przypadków skończzło się ich robienie kariery w DE x dwa o socjal w Niemczech,mozesz wystapic bez obywatelstwa jedynie wtedy kiedy przepracujesz przynajmniej 12 miesięcy w przeciągu ostatnich dwóch lat przed utratą pracy i odprowadzać w tym czasie składki ubezpieczeniowe. x Ale ja ciągle piszę o tych którzy już z podwójnym obywatelstwem do DE wjeżdżali x ,rzadkoscia jest zeby ktos pracowal legalnie i nie znal jezyka,zdarza sie ale rzadko x 20% Polaków (jak nie więcej)w DE po niemiecku potrafi: "Danke szón" "glajśfals" i na tym ich znajomość języka się kończy, skończ bajki opowiadać. Znam to z praktyki , a nie tak jak ty teoretyzuje. Na codzień zajmuję się szukaniem pracowników i klientów dla swojej firmy . Przy co 3 telefonie gdy pracownika szukam i znajdę jakiegoś z (według niego) komunikatywną znajomością języka niemieckiego i zapytam czy może pare szdań o sobie po niemiecku powiedzieć słysze w słuchawce "Ich heisse Marek, ich habe xx JIahre,mein Frau in Polen, drei Kinder " i na tym się kończy ta ich komunikatywna znajomość języka x i nie zazdrosc tak tego socjalu,bo wiadc z tych postow wyraznie jak cie boli jak ktos siedzi,siedzi bo mu sie nalezy, x Za co należy? Za to,że nie zna pojecia słowa "praca"? Za to,że pojawił sie panicz na włościach w Niemczech? I to ja lewakiem niby jestem? :D Dobre sobie :D x widac wyraznie ze zielonego pojecia o tym nie masz i kolejne bzdety na ten temat produkujesz x Widać to to,że Ciebei ten temat bardzo boli , bo mimo tego,ze miałaś już nie wdawać sie ze mną w dyskusje , to stale to robisz. Czyżbys była rzeczywiście socjalnym azylantem?

Gość gość
Otulona obiboku, weź się do roboty, pijaczko.

Niemka sie odezwała co to taką Niemką jak ja Wenezualczykiem jest :D Śmiech na sali :D Czyli miałem rację , ty z tych co to na socjal przyjechali i pracą rak sobie nie strudzili skoro tak zawzięcie bronisz socjalowców argumentami typu "bo im się należy" :D

Gość Myrevin
Bruno Shatyn dziś Zawsze pisze mądre rzeczy. Od siebie również. } <<>> Ale kto Shatyn pisze zawsze mądre rzeczy? :D Bo nie napisałeś. :P

,to dalej bedziesz tam dla Niemca druga kategoria ze swoja smieszna firemka budowlana x Serio? Ja raczej zauwazyłem , że to na słowo s Volksdeutsch Niemcy reagują alergicznie. Ciekawe dlaczego? Czyżby dlatego,że wolą Polaka , który uczciwie pracuje od farbowanego Niemca co to ich kieszenie obciąża? :D

I zdecyduj się czy Polką ,czy Niemką się czujesz otulona , bo jak ktoś uważający się za Niemca może potępiać Niemców za Auschwitz zum Beispiel? :D

Gość gość
1. Wielka Brytania nie należy do strefy Schengen, więc w odprawie granicznej nic się nie zmieni.Już teraz każdy obywatel UE podlega kontroli. 2. Do Norwegii też paszport nie jest potrzebny (jak też do kilku pozaunijnych krajów), bo to jest kwestia umów dwustronnych, w tym przypadku UE/GB. 3. System wizowy gdyby miał objąć obywateli UE to z wzajemnością, a zważywszy ile to brytole mają posiadłości w UE wtedy sami sobie utrudniliby sobie życie, a nie mają w tym interesu. 4. Jedyna zmiana to taka, że Immigration Officer mógłby nie wpuścić np. obywatela francuskiego narodowości arabskiej bez tłumaczenia się instytucjom europejskim. Dramatu nie będzie i dla przeciętnego Polaka nie zmieni się wiele. 5. O pozwolenie na pracę i osiedlenie się w GB będzie łatwiej wykonującym deficytowy zawód (np. pracownicy medyczni, pielegniarki, lekarze) a trudniej niewykwalifikowanym.

Gość gość
kolejny fajny małoletni koleżka ifci :classic_cool:

Myrevin dziś Bruno Shatyn dziś Zawsze pisze mądre rzeczy. Od siebie również. } <<>> Ale kto Shatyn pisze zawsze mądre rzeczy? smiech.gif Bo nie napisałeś. x x x Inteligentny człowiek skojarzyłby bez problemu moją odpowiedz z pytaniem na które padła. A mało inteligentny musi się pytać...:O

Co mają wspólnego rodzeństwo Scholl, którzy żyli w tamtych czasach z dzisiejszymi Niemcami? Ja Ci mówię,że dzisiejszy Niemiec nie potępia tego co się działo w Auschwitz, bo u nich w szkołach ten temat jest przemilczany, by dzieci od małego nie wpędzać w kompleks zbrodniarza wojennego, a ty mi podajesz przykład Niemców z czasów 2 wojny światowej :D Dzisiejsi Niemcy zapomnieli o Auschwitz , ty czując się Niemką powinnaś zrobić to samo, bo czucie się Niemką , a złorzeczenie na Niemców i wybielanie polskich socjalowców w Niemczech z jednoczesnym obwinianiem za całe zło w DE Azylbewerbern jest conajmniej śmieszne gdy robi to Niemka

Gość gość
Jakie wartości ma Unia? Żadnych. Uruchomili wybuch nacjonalizmów i faszyzmów w Europie, bandycki Majdan na Ukrainie, zamordowali Jugosławię, paranoiczna nienawiść do Rosji, w Polsce Ciemnogród i Instytut Polskiej Nienawiści, kult pieniądza i nienawiść klasowa. Bezrobocie. Islamiści narzucają swoją kulturę. Precz z taką kapitalistyczną Unią

Gość gaajowy
Pavlo1985 paszportu wenezuelskiego nie masz,widzisz roznice?

Gość gość
Garnek nie podszywaj się pod gaajowego. Won!

Gość gaajowy
Jaki garnek?O co Tobie chodzi?

Gość cotoznaczydacoddzioba
ej mili ludzie i przyjaciele moji co to znaczy zwrot urzywany w polsce "DAĆ OD DZIOBA"?? DZIĘki za odp....

Gość gość
Pavlo1985 dziś X standardowy przyklad debila :D:D:D

Gość Myrevin
Inteligentny człowiek skojarzyłby bez problemu moją odpowiedz z pytaniem na które padła. A mało inteligentny musi się pytać... <<<>>> A ponoć nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. :D Są w mojej wypowiedzi adekwatne emotikony świadczące o niepoważnej wypowiedzi, ale chyba dla inteligentnych. <<>>> Ja piszę.. On, ona piszE. ;) Tak dla żartu to zauważyłem. :P Ale Shatyn i poczucie humoru.. liczyłem na zbyt wiele.

Gość gaajowy pierwszy
gość dziś Garnek nie podszywaj się pod gaajowego. Won! Zgłoś › gaajowy dziś Jaki garnek?O co Tobie chodzi? Zgłoś xxxx No właśnie. Czemu się podemnie podszywasz? Nie to żebym niezgadzał się z twoimi poglądami, ale to że czasem mam chęć udzielić i ja. No i wtedy zapachnie tu gajowymi.

Ale Shatyn i poczucie humoru.. liczyłem na zbyt wiele. x x Już tłumaczyłem ale jak widac nie doszło. A wiec jeszcze raz. Wasza wesoła gromadka pozbawiał mnie poczucia humoru, przynajmniej w stosunku do was i tego co piszecie.

Wielka Brytania w referendum zadecydowała o wyjściu z Unii Europejskiej. Zwolennicy wyjścia z UE zdobyli 51,9 procent głosów, za pozostaniem głosowało 48,1 proc. osób. Wynik referendum ucieszył Pawła Kukiza. - Wcześniej czy później musiało nastąpić tąpnięcie w tym "eurokołchozie". Z taką biurokracją mieliśmy do czynienia przez 8 lat w Polsce, a jej główny przedstawiciel jest teraz naszym reprezentantem w Unii. Ja bardzo bym się ucieszył, gdyby Donald Tusk podał się do dymisji, wrócił do Polski i poniósł odpowiedzialność za to, co wcześniej wyczyniał. To, co wykończyło Polskę, teraz wykańcza Unię Europejską - powiedział lider Kukiz'15, Paweł Kukiz. x x Standardowe leczenie już w tym wypadku nie pomoże....:O

Minister Waszczykowski może żałować swojej wypowiedzi sprzed czterech miesięcy. Z okazji akcji PiS, polegającej na chwaleniu się sukcesami po 100 dniach rządu, minister spraw zagranicznych pochwalił siebie i premier Szydło za "realne oddalenie perspektywy Brexitu". x Tymczasem dziś okazało się, że Brytyjczycy podjęli decyzję o opuszczeniu Unii Europejskiej, a więc Brexit stał się faktem. Skoro "realne oddalenie perspektywy Brexitu" miało być sukcesem rządu PiS, to czy wynik referendum w Wielkiej Brytanii jest jego porażką? x http://tnij.org/qr78y8x

Z Unią mamy kłopot. Pieniądze chcielibyśmy brać, ale kiedy Unia nas karci, to się z tym nie zgadzamy. Pani prof. Pawłowicz (PiS) nawet modli się o to, żeby Unia się wreszcie rozpadła. x Unia jest jak Hitler - grzmiał kilka lat temu ojciec Tadeusz Rydzyk, ulubieniec rządu premier Beaty Szydło i przede wszystkim prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Dyrektora Radia Maryja wzburzyło to, że Trybunał w Strasburgu zadecydował, że w szkolnych klasach nie powinno się wieszać krzyży - "Unia nie ma Boga w sercu, tak jak Hitler". x Ale jak trwoga to do Boga. Kiedy ojcu Rydzykowi nie dano pieniędzy na odwierty, to poleciał do Brukseli i krzyczał, że w Polsce panuje totalitaryzm. x Całość: http://tnij.org/qpd52v9

cd.... x PiS zawsze miał kłopot z UE. Pamiętamy traktat lizboński podpisany przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Wtedy to prezes Kaczyński łamał kręgosłupy swoim posłom i kazał głosować za traktatem. Oj, żałowali co poniektórzy. Jacek Kurski strasznie tego żałował i Zbigniew Ziobro też. Kurski śmiał nawet powiedzieć o prezesie, że zamiast batuty trzyma bat. x Nienawidzą Brukseli, ale z chęcią zostają eurodeputowanymi i pobierają wysokie pensje. Prof. Zdzisław Krasnodębski, europoseł PiS, nawet któregoś dnia się rozmarzył i zastanawiał się, czy w Polsce nie powinno być referendum na temat wyjścia z UE. To lewactwo, oszołomstwo denerwuje strasznie polityków prawicowych. Nie dość, że są bezbożni, to jeszcze wmawiają nam gender.

Gość gaajowy pierwszy
shatyn. Masz rację co do oszołomów rydzkowych. Chętnie pogoniłbym ich razem z tym wielkim redemptorystą.