Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 21

Polecane posty

Gość gość xz
Pavlo1985 dziś Słuchaj folklor i kultura danych państw to jedno , prowadzenie wspólnej polityki to drugie. Mieszasz niepotrzebnie jedno z drugim x Nadal gadasz jak eurokrata. To nie jest folklor, tylko trwałe postawy społeczne, które wynikają z historii. Jeśli Anglicy zawsze byli zdystansowani do Europy/kontynentu, to się to nie zmieni, bo sobie elita tak ustaliła. To właśnie jest FAKT, że to się nie zmieni, bo wynika z uwarunkowań kulturowych. Na to nakładają się jeszcze REALNE INTERESY narodów, państw, których pomijanie, musi prowadzić do eksplozji złości, tychże narodów. x I tutaj, płynnie przejdę do wypowiedzi Shatyna, aby potem wyciągnąć wnioski. x Bruno Shatyn dziś JAk to sobie wyobrażasz? Ludzie w Niemczech przyjmuja, że małżeństwa homo to normalność a ludzie w Polsce, że to nienormalność. To jak mogą ową wspólną wizję przyjać wszyscy? x NIE MOGĄ. Powtarzam to od lat 90, że tak rozumiana wspólnota, jako wspólnota ideowa, celów w polityce międzynarodowej JEST NIEMOŻLIWA. Po prostu tego nie da się w tej chwili zrobić. Można to jedynie IMITOWAĆ, co zresztą naprawdę niskiej klasy politycy jak Hollande, Sarkozy, Merkel i inni, usiłowali i nadal usiłują czynić. Pytanie co jest możliwe? Ustalić minimum wspólnych celów i te cele realizować. To się uda, przede wszystkim w zakresie polityki gospodarczej. I czekać. Czekać aż, pewne przemiany społeczne, kulturowe po prostu nastąpią. Można trochę dociskać, ale trochę, nie rojąc sobie, że się zbuduje Stany Zjednoczone Europy w ciągu 20 lat. To jest niemożliwe. Jeszcze dodam, że USA funkcjonowało, aż do Wojny Secesyjnej z zupełnie odrębnym podejściem prawnym i kulturowym do niewolnictwa. Jest to przykład tego, że można trwać w zupełnym rozkroku prawnym, kulturowym, ale do czasu. Tam, północ zgwałciła południe. Tutaj centrum/zachód/nowa kasta eurokratów, chce zgwałcić, ale bezkrwawo całą resztę. Ten plan jest ideologiczny, jak powiedziała Żelazna Dama i to musi upaść. I właśnie upada. Wcale mnie to nie dziwi. Nie upadnie to od razu, to się będzie jeszcze nadymało i wiło w bólach. Nie patrzę na to z satysfakcją, tylko niepokojem, bo brak jakichś poważnie traktowanych wspólnot europejskich, to dla Polski i nie tylko Polski zagrożenie.

Gość gość
Unię obrzydzili europejczykom Junkersy ,Shultze i Tuski .Wtracanie się do Węgier ostatnio do Polski przyniosło brexit.Nikt nie lubi gdy ktoś wtrąca się dobrego spraw Lewaki zawsze wszystko wypacza i popsuja

{ Wasza wesoła gromadka pozbawiał mnie poczucia humoru, przynajmniej w stosunku do was i tego co piszecie.} <<>> Poczucie humoru albo się ma albo nie ma, nie da się kogoś go pozbawić. :P

Gość gość
wchodzi murzyn do przedziału , a dziadek pyta: - czy to tunel ?

Z piątkowego w Tonacji Trójki znika Morganski. A ten czym się naraził nowej władzy???

Tusk o Brexicie: "Co nas nie zabije, to nas wzmocni." DT niczym terminator.. i tak przez całe życie - kokodżambo i do przodu.

Shatyn a ja uważam że Kukiz miał sporo racji w tym co powiedział.

Gość barramek
w Austriii w Niemczech zapanował z powrotem faszyzm ... 'Odkryty basen w Austrii zakazał wstępu uchodźcom po tym, jak 13-letnia dziewczynka padła ofiarą napaści seksualnej w damskiej szatni. Sprawcą był prawdopodobnie "uchodźca". To kolejny przypadek podobnego ataku na austriackiej pływalni. Spółka zarządzająca basenem w miejscowości Mistelbach, około 100 km na północny zachód od Wiednia, zadecydowała o postawieniu tabliczek z napisem: "dziś nie ma wpisu dla uchodźców".' 'Do gwałtów i napaści seksualnych popełnianych przez uchodźców dochodzi też często w Niemczech. Niemiecki park wodny Arriba ogłosił nawet kilka miesięcy temu, że podzieli obiekt na część dla mężczyzn i dla kobiet. W styczniu 2016 r. rada miasta Bornheim podjęła decyzję o zakazie wstępu na miejski basen dla uchodźców płci męskiej. Powodem były powtarzające się ataki seksualne na kobiety.'

Gość barramek
byłem wczoraj na basenie w mojej rodzinnej miejscowości - była też siostra znajomego z dwoma śniadymi dorastajacymi dziećmi nie czułem jeszcze zagrożenia , ale jakby co... to w przyszłości założę specjalne nieściagalne i nienaciągliwe kąpielówki , aby, aby... prawdopodobnie business już takie sprzedaje :classic_cool:

Gość gość
"Wtedy to prezes Kaczyński łamał kręgosłupy swoim posłom i kazał głosować za traktatem. " x i wbijał igly pod paznokcie, nie zapominaj o tym shatyn. jaki ten komuch jest p******y to się nei mieści w głowie. trzeba naprawdę mieć nasrane w komuszym łbie żeby wypisywać takie potworności żeby tylko "dokopać kaczyńskiemu".

Gość gość
"skoncza lub zmniejsza sie doplaty nie bedzie na 500 plus i mieszkania plus " x ta. przecież to ta unia nam na wszystko daje i wszystko funduje. ja nie wiem że są kretyni rozpowszechniający takie debilizmy.

Gość gość
Szwajcaria to pilkarskie multi-kulti.

Gość gość
Swiatowe banksterstwo najlepiej przygotowane na wszelkie "WYJŚCIA i wejścia". Zobaczcie jak natychmiast zaczęli kręcić walutami i zlotem po Brexicie. Dolar i frank nagle strzeliły w górę. Czy gospodarki USA i Szwajcarii tak wydajnie i natychmiastowo zwiększyły produkcję? Nie , ale WYJŚCIE to powód aby pognębić kilka rządów i narodów , a inne bez powodu wywyższyć. Tym okradanym tymi machlojami bankierów trzeba jeszcze grozić i straszyć je , aby czasem nie myśleli o WYJŚCIU.

No właśnie. Skopać im tyłki za franka. Tylko wczoraj wyskoczył na 30 groszy.

Franki się bronią jak pod Częstochowa ale oni to chyba tacy bardziej protestanci.

No ja moje też nie. Dlatego kupiłam duża paczkę chipsów i ostra salsę. :-D No to się zdziwiłam bo wiki twierdzi że w Szwajcarii więcej jest katolików.

Nie no spoko. Jak dojdziemy do finału to Milik zatrybi że się strzela do bramki. Jak nie dojdziemy to nie zatrybi :-P

Co za hooje buczą na Milika??? Poszli won jest czekoladę

Faulowali Kubę. Nie kupię milki przez miesiąc :-P

No właśnie. Na moim kredycie tak się wypasli :-P

No nie mogę....kolejny strzela w kosmos. Co oni robią na treningach??? Wiem. Lewy spaceruje z żoną i strzela sweet focie :-P