Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arthurr242424

Czy DUSZA potrzebuje po śmierci modlitw najbliższych ???

Polecane posty

Gość arthurr242424

Podobno tylko modlitwa najbliższych pomaga duszy umarłego. Co jeśli ktoś jest samotnikiem i nie ma rodziny, znajomych, nie założy rodziny ? Co z takim człowiekiem ? Będzie cierpiał bardziej ?

Gość gość
Nie nie potrzebuje bo czyscca nie ma...Jestesmy zbawieni z Łaski z wiary Jezus zna serce i wie kogo zbawic a kogo wyslac na wieczne meki... Czysciec to wymysl kosciola katolickigo... Nigdzie w Biblii nie pisze o czyscccu...tylko KK mowi oczyscu koscioly protestanckie nie uyznaja czyscca bo go nie ma....

Gość arthurr242424
a co myślisz o wróżkach, które potrafią przepowiadac przyszłośc, która później się sprawdza. Kiedyś uważano cyganki za osoby, które potrafią to robic perfekcyjnie. Co korzystanie z takich usług daje lub zabiera ?

Gość gość
wrozki tez sa nie chrzescijanskie

Gość arthurr242424
Słyszałem o numerologii i wielu uważa, że poznanie siebie od tej strony może znacznie ułatwic życie. Jeśli nawet tak to czy jest to zło ?

Gość gość
Warto się modlić, ale nie tylko za zmarłych. Módl się za ludzi pogubionych, chorych i ateistów. To nie muszą być osoby z Tobą spokrewnione. Korzystanie z usług wróżek i zajmowanie się numerologią itp. jest grzechem. Nikt nie ma pełnej kontroli nad życiem. Pamiętaj, że w każdym nawet najtrudniejszym momencie masz wsparcie Boga. To do Niego warto zwracać się z wątpliwościami i problemami. Celem naszego krótkiego życia jest zjednoczenie się z Bogiem.

Gość arthurr242424
Wiem o tym, że żyję po to aby zjednoczyc się z Bogiem ale co z ludźmi którzy byli źli lub popełnili samobójstwo ? Czy wtedy dusza wchodzi w następne ciało czy taki człowiek już nigdy nie zjednoczy się z Bogiem jako że trafił do "piekła" ?

Gość hgftghfserrtyu
Ojciec Pio modlil sie za dusze zmarlych.codziennie odmawial kilkadziesiat pelnych rozancow.

Gość gość
czyściec jest i powstał po zmartwychwstaniu Jezusa , przedtem ludzie przebywali w otchłani . Modlitwa po śmierci jest bardzo potrzebna i to obojętnie czy za krewnego czy za nieznaną osobę. Jedna dziesiątka ofiarowana za duszę w czyśćcu , może w ciągu 8 dni uwolnić 3 osoby do nieba , a odmawiana w listopadzie aż dziesięć osób. W wyszukiwarce jest dostępny - Rękopis z czyśćca , a tam wszystko opisane. Piekło niestety istnieje ale nie było zbudowane dla ludzi , lecz dla innych istot. Niestety wielu ludzi tam trafia , odrzucający wiarę i pomoc Bożą są bardzo zagrożeni.

"czyściec jest i powstał po zmartwychwstaniu Jezusa , przedtem ludzie przebywali w otchłani" x Czy to jest myślenie człowieka rozumnego, bo powiadam wam małpy są mądrzejsze od was. Małpy mają nad wami przewagą w rozumie. LUDZIE PRZEBYWALI W OTCHŁANI. A później zrobili im eksmisje do czyśćca? Chce żeby mi ktoś wytłumaczył jak odbywała się ta przeprowadzka? Ludzie z otchłani sami sobie poszli do czyśćca? Bo to jest tak bajkowe że ja nie mam rozumu tak głupiego dziecka aby to pojąć.

Dusza znika po albo do trzech tygodni, i na bank tak sie zgadza z najdrobniejszym sczegolem. Dusza musi w dziwnym odlocie odejsc, zmiana, transformacja swiadomosci, po tym jak dostrzega kim jest, Amida. po amidzie, zmiana rol, allah, moze indywidualnosc aniola Bog sie przejawia w Brahmanie dla istot ludzkich pierwsze i zarazem ostantnie, zwsze ona ta droga.

"Dusza znika po albo do trzech tygodni" x Następny idiota, a od kiedy po śmierci istnieje dla duszy czas? nie widzisz że jesteś kretynem który wierzy w bajki?

Nikt nie zdefiniował wieczności, nie wiadomo czy wieczność jest i czy kiedykolwiek miała swój początek - jest zagadką. Modlenie się za dusze jest świetnym przykładem żeby obalić całą wiarę katolicką ponieważ nie można duszy czegoś wymodlić albo przenieść jej w inne miejsce bo jeśli w takowym miejscu jest to jest ono poza czasem i nie dotyczy jej ludzki czas, ludzkie debilizmy w stylu odmówię różaniec i dusza się przenosi - to są bajeczki ponieważ dusza nie ma zegarka aby wiedzieć kiedy się przenieść ani też nie jest objęta żadną strefą czasową. Wszelkie modlitwy są zatem bezcelowe.

To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną. to o was :) jeden wart drugiego :D

słowianin fnw dziś Nikt nie zdefiniował wieczności, nie wiadomo czy wieczność jest i czy kiedykolwiek miała swój początek - jest zagadką. TAk. Tak bylo.

czasami czytam te wasze filozofie i tak sobie myślę że musicie być bardzo nieszczęśliwi nie mając w życiu niczego pewnego , niczego ani nikogo komu możecie zaufać .wszystkie te wasze mądrości są jak pył i trawa w zetknięciu z życiem , śmiercią , grzechem czy chorobą . Nadymacie sie niczym balony swoimi wymysłami , które pryskają jak bańki mydlane w obliczu prawdziwego Boga . kiedyś mnie śmieszyliście , teraz wam współczuję .

Nasze "wymysły" są więcej warte od twoich ponieważ nasze są nieśmiertelne, a twoje wystarczy spalić i już nikt się o nich nie dowie gdy nie będzie miał książki przed oczami i bez książki by się nie dowiedział. Wychodzi na to że nasze "wymysły" są trwalsze, a nie tylko nasze bo istnieją jeszcze religie przekazywane z ust do ust np wśród Aborygenów liczące nawet do 50 000 lat.

Jesli Wszystko jest, to po co to zmieniac? :), Wszystko jest na swoim miejscu, moje bredzenie, jest tez natchnione przez Przejaw Osoby Boga, ale to podstawa mojego ducha, moj duch w swojej innej postaci wszystko pojmuje Boska zlota Pustka , albo blask świadomości. to satori i

mi sie udalo cudem, hehe.a teraz pojmuje w 98% mniej z ego przyjacielem i relacjach jego, Świata symilarnego w objawieniu jego osoby w duchu duchu i co?, jestem prawda, prawda tak wyglada, i jesli bym sklamal w duychu to bym zawiodl, ale chyba nie. bo wiem.

Świata symilarnego w objawieniu jego osoby w duchu duchu i co?, jestem prawda, prawda tak wyglada, i jesli bym sklamal w duychu to bym zawiodl, ale chyba nie. bo wiem.

fubu , nic nie wiesz o Bogu . o Jego miłości do ciebie , o Jego gotowości do tego ,zeby ci wybaczyć , żeby cię przytulić do serca i nazwać swoim synem . Niczym nie musisz na to zasługiwać bo On daje ci to za darmo , z łaski . zna cię więc niczego nie musisz przed Nim udawać , zna wszystkie twoje grzechy i brudy a jednak nadal cię kocha . Kocha cię tak bardzo , że poświęcił swoje dziecko - doskonałego Jezusa , pozwolił Mu umrzeć po to żebyś ty mógł żyć . Widze twoją desperację , widzę twój niepokój , widzę twoją samotność , jesteś taki jak my wszyscy zanim Bóg nam wybaczył .

Ja z nim nie rozmawialem, choc proces, trwal w nieskonczonosc moich wcielen, chyba pora sie przebudzic jako amida i was wyzwolic, co wy na to?:) Jeden nie dokonca oswiecony nie w postaci amidy przejal nad wami kontrole. gra i konkurs, HIHI

Gość gość
Akimke New Age to wymysł szatana żeby odciągnąć ludzi od prawdziwego Boga - Stwórcy Nieba i Ziemi