Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arthurr242424

Czy DUSZA potrzebuje po śmierci modlitw najbliższych ???

Polecane posty

"fubu , nic nie wiesz o Bogu" x Był taki słynny podróżnik Maggellan który też próbował nawracać na swoją wiarę, wiesz co z nim zrobili? No właśnie. Bo on też był zdania "Co inne plemiona mogą wiedzieć o bogu?. Tylko my wiemy." No to się zdziwił.

nie jesteś fubu ani Magellanem ani nawet swoim sąsiadem . jesteś zagubionym grzesznikiem , spragnionym Bożej miłości i Jego wybaczenia . Stąd w tobie taka złość i smutek , stąd te desperackie próby zwrócenia na siebie uwagi . Ale On cię widzi , widzi i kocha .

Slowianin moj duch klamie odnosnie Boga, bo prawda boli, ale pozniej niema to znaczenia, nie rozumie tego 98% ludzi, no dziwne.

I dlaczego też stwórca ma być płci męskiej?Planeta "Ziemia" jest z nazwy płci żeńskiej. Pozostałe planety mają nazwy bogów Rzymskich lub Greckich - dlaczego? Czy "prawdziwy bóg" się temu nie sprzeciwi?

słowianin fnw moja psyche wraca do normalnosci w procesie odwracania perspektywy albo sie cofa do innej, hehe/ no co. wszystko da sie przezyc, choc to zart, i nie zart bedac z psyche czlowieka. co mam zrobic jak prosilem boga o rozstanie i, jestem sam, z i ... spie jak inni, :) i moze Niswiaedomosc przejawia swoje procesy na arenie i takich relacjach nieodgadnionego, jest git. :)

Siła wyższa nie musi mi niczego wybaczać ponieważ wszystko co zrobię ona już zaplanowała, a ja jestem tylko jej aktorem. Cała wina jest po jej stronie. Czysta logika. W tobie jest brak logiki dlatego też śmieszysz mnie, wy mnie śmieszycie.

Prawda jest totalna i wszystkim napelnia, czas i chwile jakie doznajemy, by pozniej towarzyszyc, hmm. w drodze po psyche Boga, albo razem z innymi robic to samo, tym jestesmy, tadam r,razem z nami sa inni. Ja mam swoj swiat inni maja swoj, moze cos tutaj sie zgadza, albo nie.

Akimke tyle tylko że istnieje prawda zwana "obiektywizmem" Nie nauczysz obiektywizmu jakiegoś brudasa czy fanatyka bo to są śmiecie bardziej głupie od małp. Takie ludzkie odpady będą wierzyć że tylko allah albo że świat ma 7 tys lat lub tylko budda ma racje. Nie ma.

słowianin fnw Wlasnie tak zaden nie wyznal tak sczerej prawdy jak my, razem, hehe, ale byli blisko, blisko i prawda ich tez byla cenna. :)...

I jeszcze przyjmują tych brudasów zamiast zostawić ich w swoim państewku śmierdzącym aby się sami wyniszczyli i mnie to cieszy że sami siebie niszczą bo świat nie potrzebuje debilizmu.

Gdy na świecie byli Neandertalczycy siła wyższa nie nauczyła ich religii z jednego powodu - nie mieli takiej potrzeby, bo i po co? Czy coś by im dała ta religia? Czy coś by w ich życiu zmieniła? Nie.

Widać sile wyższej podobają się również stworzenia niewierzące. Czy może ktoś zaprzeczyć że religia nie jest karą dla umysłu daną ludziom przez siłę wyższą? Skalaniem dla człowieka że nie może zobaczyć siły wyższej inaczej niż przez religie? Tak, jest skalaniem. Tylko wybrani mogą oglądać siłę wyższa i znać jej plany, pojąć myśli i zamiary. Siła wyższa nie zamierza przejawiać się w jakiś książkach. To tylko legendy od wyboru do koloru. Bóg jest? No jest, jakiś bóg jest, a co o nim wiadomo? No jak to co tyle co w książce przeczytam.

Gość gość
Każdy ma wolną wolę i wybiera. Albo dobro albo zło. Nie jesteśmy żadnymi aktorami.

Gość rampamapamapm
Nie ma zadnego boga, gdyby byl to by sie objawil oficjalnie. Zycie jest absurdem, poza tym nie udowodniono zadnego cudu czy zjawiska nadprzyrodzonego. Modlitwy nie dzialaja, wasz bog jesli istnieje to jest p********a k***a j****a w d**e i wyj***e mu w pysk jak go spotkam.

Jesteś aktorem, marionetką która uważa się za większą od siły wyższej, która chce być mądrzejsza od tego czegoś, która uważa że sama ma swoją wolę - nie masz żadnej woli śmieciu. Każda twoja chwila jest już zaplanowana i odegrała się.

Jesteś tak beznadziejnym śmieciem że przeczysz własnemu bogu, swojej teologii, że zaprzeczasz już sama sobie swojej wierze. Tak upadłaś rozumem nisko istoto, że małpa cię prześciga - beztroska, żyje sobie, śmieje się wcina banany i siła wyższa jej błogosławi, a ciebie kala.

Gość gość
Modlitwy najbardziej potrzebują dusze potępione, zaprzedane Diabłu.

Obaliłem sens modlitw na poprzedniej stronie. Dusza nie ma zegarka, nie uratujesz jej. To tak jakby chcieć powstrzymywać światło gwiazd które teraz widzimy - ich już nie ma, a światło nie jest nimi tylko światłem, pozornie obserwując niebo widzi się jednak gwiazdy. Gdyby Słońce zgasło zauważylibyśmy ten fakt dopiero po 8 minutach - pewnie pierwszy raz to słyszysz, nie dziwie się jesteś tępaczką. Ktoś kto wierzy że po godzinie zdrowaśek uratuje dusze powinien wykładać na uniwersytetach tematy o innych sferach czasowych. Żal.

A to wszystko za jedyne 9,99 zł w naszej biblii. Wystarczy tylko zakupić w wydawnictwie naszą książkę aby otrzymać rabat na kolejne książki, nasza najnowsza pozycja to mega interesująca 800 stronicowa książka autorstwa zakonnika Jana Zawadzkiego pt - "Jak zostać świętym w 2 dni". Tylko u nas kupując w rabacie dowiesz się jak zostać świętym w 2 dni. Nie zwlekaj i zamów już teraz.

Gość gość
Ten debil Slowianin znowu zasmiecil ciekawy watek ? :O Dobra,nie ma mnie,nie bede tego czytac 🖐️

Nie pisze tego dla ciebie tylko dla siebie, bo lubię siebie czytać. Nie ma nigdzie kogoś mądrzejszego więc sam siebie czytam.