Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiejsze babcie sa takie ...

Polecane posty

Gość gość
Miałam dwoje dzieci, z dwuletnia różnicą wieku i moja mama była u mnie jak jechaliśmy na wesele i drugi raz jak szliśmy na zabawę. Tyle było pomocy ze strony rodziców i teściów. Do głowy by mi nie przyszlo, że mam skomleć pod drzwiami i mieć pretemsje, że nie chcialy zajmować się moimi dziećmi. Weżcie się lenie za wychowywanie swoich dzieci, a nie pieprzycie całymi dniami na kafe, z lamentem że nie macie na nic czasu, a teściowe to samo leniwe zło.

Gość gość
Druga babcia jest odwrotnoscia patologii. Wiec chyba jeszcze mnie dotyczy. I tez sie nie rwie za to złotych rad tysiąc... ja nie stoje pod drzwiami kto tu cokolwiek takiego napisał. Nikt tu nie wiesza nawet psów. Fajnie by bylo miec wiecej pomocy a ze jej nie ma. Wielka szkoda...

Gość gość
Zle sie wyraziłam jakąkolwiek pomoc.

Gość gość
Ty wyżej jesteś głupia jak but. Co z Ciebie za matka ze nie wzięła dziecka na zabawę ??Sama nie umiesz sobie poradzić ? Len!! Prawdziwa matka ogarnia wszystko ! Mogłaś tańcowac z dzieckiem pod pachą a nie babcie wkorzystujesz ! O dwa razy za dużo Ci go wzięła ! Co za leniwa baba . A tak serio beke mam z takich właśnie plujacych zolcia kobiet.

Gość gość
Przepraszam ta wypowiedź była do kobiety z poprzedniej strony. 21 47

Gość gość
Stanie pod drzwiami to była przenośnia, a o "tańcowaniu" z dzieckiem, to jakoś ten żart mnie nie rozbawił. Nie macie pojęcia co to znaczy wychowywac dzieci. Oprócz siedzenia na kafe, to zrobiłyście dzisiaj cos pożytecznego?

Gość gość
Fajnie by bylo miec wiecej pomocy a ze jej nie ma. xxx Zawsze by było fajnie mieć więcej pomocy. Ja dziś sama gotowałam obiad, a wczoraj samiz mężem sprzątaliśmy dom. W pracy też duzo rzeczy robię sama. Nikt mi też nie robi śniadania i nikt sponsoruje mi np. wakacji czy fryzjera, a fajnie by było mieć jakąś pomoc finansową.

Gość gość
My codziennie sami wszysciutko robimy. Spokojnie.

Gość gość
O czym wy mowicie. Jakies abstrakcje. Tu chodzi godzina dwie spaceru zeby mozna na spokojnie pozmywac gary. Czy odkurzyc nie na raty.. a tu takie skrajnosci.. nikt nie chce zeby ktos robil sniadanka,dawał pieniądze czy siedzial z dziecmi zeby sobie poplotkowac. Gdzie to wyczytalyscie.?

Gość gość
Sluchaj kobieto. Nie wiesz nic o mnie. Myslisz ze jestem jakas tępa dziewczynka co sie nie chce siedziec z dzieckiem bo sobie pazurki popsuje. Ja sama wszystko robie w domu. Dla dziecka wszystko robie sama od pieczywa, przez maslo ,obiady ,sniadania i zdrowe slodkosci,sama zmywam bo zmywarki brak w wynajmowanym mieszkaniu,sama zmywam podlogi,sama odkurzam,sama czyszcze kibel,myje dupke dziecku,piorę itd itp. Wlasnie o to chodzi ze wsrod tylu obowiazków z dzieckiem latwo nie jest. Czesto wszystko robi sie w ratach bo nie zawsze dziecko sie zajmie samym sobą i zabawkami. Czasami fajnie miec godzinke na zrobienie rzeczy ktore przy dziecku zajmują 3godziny. Nie jestesmy rozkapryszonymi mamkami do cholery ktorym sie czegos nie chce,nam sie wszystko chce i wydaje mi sie ze jeszcze nie jedna mama by mogla sie czegos nauczyc od nas. TYLE !czytajcie ze zrozumieniem a nie hejtujecie anonimowo nawet nie doczytujac...

Gość gość
Podzielilismy sie, facet zarabia ja jestem kurą domową. A ze chce zeby dziecko bylo zdrowe to i poprzeczka jest wysoko ,wiec i duzo robie sama wszystkiego. Co idąc za tym duzo wysilku duzo czasu i duzo energii zyżywam bo np. nie chce dziecka karmic syfem.. odchowac dziecko by przeżylo a wychowac na zdrowego mlodego czlowieka to różnica.

Gość gość
Bo nikt niczego nie oczekuje. Oprocz bycia babcia. A bycie normalną babcią to nie widywanie wnuczki raz w miesiącu. Bo zawsze cos wazniejsze... xx A moze nasze matki wcale nie czuja sie babciami ? Maja swoje zycie i swoje prawy.. Nie maja czasu na to co nam sie wydaje powinna robic babcia.. Swiat sie zmienił i babcie maja co innego do roboty.. Zebysmy my tak pamietaly o naszych rodzicach, jak chcemy by one pamietaly o wnukach :)

Gość gość
gość dziś O czym wy mowicie. Jakies abstrakcje. Tu chodzi godzina dwie spaceru zeby mozna na spokojnie pozmywac gary. Czy odkurzyc nie na raty.. a tu takie skrajnosci.. nikt nie chce zeby ktos robil sniadanka,dawał pieniądze czy siedzial z dziecmi zeby sobie poplotkowac. Gdzie to wyczytalyscie.? xxx Nigdzie. Ja tylko potwierdziłam, że fajnie byłoby mieć więcej pomocy. Tylko tyle. Ktoś pisał, że fajnie byłoby mieć pomoc przy dziecku, a ja to rozszerzylam na inne rzeczy. Bo czemu by nie. Dlaczego akurat tylko przy dziecku? :-P

Gość gość
Moze nasze Babcie nie czują sie babciami.. Moze nie.. Ale nimi są... Kazdy etap zycia ma swoje + i - . Jak zostajesz matką to liczysz się z tym ze musisz zapewnic dziecku byt,bezpieczeństwo i start w przyszlosc i tez liczysz sie z tym ze bedziesz kiedys babcią. Nie wyobrazam sobie nie pomóc swojej Córce w miare moich mozliwosci. Czy wyjsc z wnukiem na spacer... wiadomo rodzice muszą radzic sobie sami ale drobna pomoc czy to jest naduzywanie i męczenie naszych mam ? Przeciez nie mowimy o codziennosci..

Gość gość
Moze nasze Babcie nie czują sie babciami.. Moze nie.. Ale nimi są... Kazdy etap zycia ma swoje + i - . Jak zostajesz matką to liczysz się z tym ze musisz zapewnic dziecku byt,bezpieczeństwo i start w przyszlosc i tez liczysz sie z tym ze bedziesz kiedys babcią. Nie wyobrazam sobie nie pomóc swojej Córce w miare moich mozliwosci. Czy wyjsc z wnukiem na spacer... wiadomo rodzice muszą radzic sobie sami ale drobna pomoc czy to jest naduzywanie i męczenie naszych mam ? Przeciez nie mowimy o codziennosci..

Gość gość
gość dziś No pewnie, że nie jest łatwo. Życie w ogóle nie jest łatwe. Ale masz dokładnie to czego chciałaś. Chyba nie jesteś na tyle głupia, żeby nie wiedzieć, że z dzieckiem tak jest. Musiałaś to wiedzieć. Mimo tego zrobiłaś sobie to dziecko. Jeśli jest ci ciężko, to pretensję możesz mieć tylko do siebie i musisz wziąć to na klatę.

Gość gość
Przepraszam za podwojny kometarz ale się coś wiesza stronka.

Gość gość
A to ze ktos potrzebuje pomocy to cos zlego. Pierwszy raz takie komantarze negatywne zaobserwowalam. Jestesmy tylko ludzmi. Bycie slabym czasami nie jest niczym zlym. Nie zawsze wszystko trzeba brac tylko na siebie. Czasami warto by ktos pomógl. Kazdy wiedzial na co sie pisze. Ale cholera nigdy nie powiedzialabym ze zostane ze wszystkim sama. Ja oczywiscie dam rade. Co nie znaczy tego ze Dla Dziecka Babcia jest mega waznym czlowiekiem w zyciu.. i warto by widywało ją i przy okazji a ze czasami mama tez na tym skorzysta to co w tym zlego. To jest wlasnie CAŁKOWICIE NORMALNE.

Gość gość
Przepraszam za interpunkcje. Czy to cos zlego ze i mama na tym skorzysta ?

Gość gość
Skoro babcie takie ważne, to budujcie z nimi dobre więzi zamiast oczernić i oceniać. Nikt wam nie pomoże jak będziecie wredne suki i wyrachowane, babcia.

Gość gość
Czemu wy tylko piszecie o sobie samych i babciach, czy to jakiś sen rodem z filmu Seksmisja? Wy nie macie mężów, a wasze dzieci dziadków? Bo piszecie ciągle tylko matka to, babcia tamto... Ech...

Gość gość
Cóz za jezyk.. wyrachowane wredne suki hmmm.. wysoki poziom. Chyba jakies babcie te komentarze piszą bo tak widzę ze biorą do siebie ,personalnie ,bo tu zadnego oczernianiania nie bylo... hmm... nie ma co. Nie ma obiektywizmu. Jak my jestesmy wyrachowane to babcie ktore w d***e maja wnuczki to kim są??? Bo co matkami juz były i na tym koniec. Ludzie to Wy oczerniacie bo smialysmy cokolwiek powiedziec na szanowne babcie..

Gość gość
Echh... jak dziadkow brak. To mozna miec pretensje do tych co na cmentarzu leżą ??? Moze przeczytac kilka watkow a nie tylko ostatnie!!

Gość gość
Skad w was taka agresja. Nikt tu nie oczernia Babc. Tylko mowi o swoich relacjach. Ze wieksze czlowiek miał oczekiwania a rzeczywistosc okazala sie zupelnie inna. To nie oczernianie ani nie mowi o nas ze jestesmy wyrachowanymi WREDNYMI SUKAMI BABCIU. JEZYK MASZ KWIECISTY MOZE FAKTYCZNIE LEPIEJ SEPAROWAC TAKIE BABCIE

Gość gość
8:52 Wiesz kochana, s********j! Babcia

Gość gość
9:02 Nie musicie nad separować, my same separujemy was -wyrachowane, roszczeniowe, wredne suki :).Mamy gdzieś wasze Oczekiwania :). Miejcie Oczekiwania od Siebie!

Gość gość
23:26 Normalne to jest wtedy gdy rodzice zajmują się swoim potomstwem.Oczekiwania w tym zakresie wobec innych są nienormalne, ale wy tego nigdy nie pojmiecie, bo.....wyrachowane, wredne i roszczeniowe z was..co?

Gość gość
Babcia to może wpaść do wnuka 3 razy w tygodniu na 2 godzinki, napić się kawki, pogadać z córką czy synową, pospędzać miło czas z wnukiem i to jest budowanie więzi. A nie siedzenie jak w pracy. P******e. Ja jestem w ciąży ale jak slyszę o takich sytuacjach a moja siostra własnie tak robi to mnie zżera ;)

Gość gość
To w takim razie juz wiadomo kto tak tryska jadem. Nie babcie tylko wredne zgorzkniałe stare baby. Same mialy pomoc przy swoich a juz oddac jej troszkę s....aj wyrachowana suko. Ciekawe kim wy byłyscie i kim teraz jestescie. Wyrachowane Stare Suki anonimowo piszące.

Gość gość
Moze tak wymieminimy sie danymi???!!! Bo tak obrazac to bezkarnie nie mozna. Zdajecie sobie sprawe babciulki ktore dosiadly sie do komputerów.