Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Gość gość
To dobrze ze wiesz wszystko najlepiej.A ja też wiem i ja przegotowywalam a nie podgrzewalam ha ha.A mam jeszcze jedno pytanie bo przeczytałam twój wpis ze stosowanie np emulsji emolium u dzieci które nie mają problemów skórnych robi więcej szkody niż dobrego o jaką szkodę chodzi ?A i jeszcze jedno to nie jest jakieś złośliwe pytanie tylko mnie ciekawi bo ja u mojego synka długi czas stosowałam bo tak mi polecił pediatra .

To prawda ze robi więcej szkody bo jesli skóra nie jest przesuszona a stosujesz emolienty to sie do nich przyzwyczaja i potrzebuje mocniejszego nawilżenia - co za tym idzie przesusza sie. Co to znaczy przegotować?

Gość gość
Gość 10:29 Julia juz Ci odpowiedziała ale ja dodam - idź poucz sie trochę:-) Nadzieja78

Gość Annie84
Aniu nawet nie wiem, co powiedzieć... prztulam Cię mocno

Gość gość
Nadzieja troszke mniej zlosliwosci. Gosc z 10.29 na pewno sie poduczy. Chyba wszystkie uczymy sie czegos, kazdego dnia :)

Gość gość
Nadzieja zawsze wie wszystko najlepiej i robi wszystko najlepiej!!!

O ja głupia! :-) moim zdaniem jeżeli coś zagotuje się to później jest przegotowane. Tak jak z wodą, gdy ją zagotuje zagotujesz to później jest woda przegotowaną. Ale pewnie za mało się znam! a jeśli chodzi o emolienty to tak jak Julka napisała. Pediatrzy to polecają bo mają kasę i wycieczki z tego :-)

Gość dokładnie uważam tak jak Ty, że Nadzieja wie wszystko najlepiej i wszystko robi najlepiej. Dobrze sam się p tym w końcu przekonales gościu jeden Ty! :-)

Gość gość
Aleczka to JA, ktos inny, nie ten gość.

Gość gość
Gość juz tyle razy mi pisałeś ze wiem wszystko najlepiej, że nie musisz mi juz tego powtarzać;-) W sensie nauki miałam na myśli szkołę:-) Nadzieja78

Alex ja polecam withbaby. Jest super. W telefonie masz podglad. Jak mały śpi obok w pokoju i jeknie to najpierw patrzę na telefon czy sie obudził czy to jednorazowe i nie muszę wstawać jak coś. Poza tym jak jestes daleko to tez zawsze masz podglad albo Twój M nawet jak bedzie w innym mieście.

Gość Gość dobra rada
Nadzieja a Tobie nigdy nie przyszło do głowy ze jestes niespecjalnie lubiana?Tutaj na forum co jakiś czas pojawiają sie prztyczki w Twoja stronę.Nie chodzi o to żebyś nagle sie zmieniła,ale czy naprawde nie masz takich przebłysków normalności,jakiejkolwiek empatii czy zrozumienia dla innych?zawsze tylko ja ja ja :-(

Gość MiśkaD
Alex ja polecam video nianie. U nas zwykla nie byla potrzebna (male mieszkanie 2-pokojowe wiec zawsze go slysze), ale odkad maly zaczal sypiac w dzien to bez video i tak niewiele moglam zrobic, bo ma bardzo niespokojny sen i co chwile do niego chodzilam. A on sobie krzyknal, zamruczal i szedl spac dalej. Dzisiaj zasnal o 10 i od 10.30 myslalam, ze za chwile wstanie, a spal do 12.00! Rozwiazanie o ktorym pisze Julia jest super, ale ja dosc czesto korzystam z tel, dlatego dla mnie bylo to niewygodne (przez jeden dzisn testowalam polaczenie tel z kamerka sportowa-malego widzialam, ale jak juz gdzies dzwonilam to bylk to dla mnie niewygodne). Chyba, ze ta niania dziala na jeszcze innych zasadach :)

Gość gość
Gość no i co w związku z tym ? Przyszło Ci do głowy ze nie specjalnie może mnie to interesować? Nadzieja78

Gość gość
Alex my mamy monitor Angel care, bez żadnych bajerów..ale nie zawiódł mnie jak mala miała kilka nocnych bezdechów do miesiąca życia..odłączę go jak wyprowadzi sie do męża:D Nadzieja78

Gość gość
O sorki Alex pytalas o nianie a nie o monitor..niani nie używamy mimo dużego mieszkania nie sprawdziła się u nas ;-) Nadzieja78

Miska ja mam taka ktora wysyła alerty jesli jest ruch bądź dźwięk w pokoju dziecka nawet jesli rozmawiam przez telefon.

Gość MiśkaD
Julia83- to w takim razie spelnia wszystkie wymagania :)

Gość Basik30
Witam Dziewczyny! Nie piszę ale codziennie Was czytam. U nas wszystko ok. Nic mnie nie boli, nie mam żadnych mdłości. Kiedyś marzłam nieziemsko a teraz jest mi cały czas gorąco. Trochę drętwieje mi lewa noga ale na niej są żylaki więc to dlatego. Po dzisiejszej wizycie wiemy że będzie na 100% Franuś! Następna wizyta 2.11. Kinia trzymam mocno kciuki tak jak Ty trzymałaś za nas wszystkie!!!!

Gość gość
Patrząc na Twoje zachowania widać jaka osoba jesteś,także tak-przyszło mi do głowy ze nie interesuje cię co ktoś o tobie pomyśli a szkoda,bo nauczyłabys sie czegoś

Gość Krk87
Czesc dziewczyny :-) Pisalam na poczatku wrzesnia o deprymujacej wizycie w Novum. Dzisiaj bylam w Inviccie u dr. Pałaszewskiego , zupelnie inne odczucia. Taki "chlopek roztropek":-) nie obiecuje gruszek na wierzbie ale tez nie obdziera z nadzieji. Dostalam recepte na ovulastan. Czy ktoras z Was go brala? Mam isc dlugim protokolem ponoc lepszy niz krotki. Czy przy ovulastanie i przygotowaniu do in vitro moge brac asequrelle oslonowo? Dziekuje za porade, lekarz pochwalil za branie inofoliku :-) Jeszcze musimy wybrac ktory pakiet wybieramy w Invicta. Leki mamy refundowane.

Gość gość
Gosc a Ty sie przejmujesz Co o Tobie mowia? Ciebie tez nikt tu nie lubi... Dziewczyny uwazajcie na nianie ktore mozna podlaczyc pod telefon bo slyszalam ze takie polaczenia sa "hakowane" przez pedofili.

Gość gość
Basik gratuluje synusia! Mam nadzieje ze w zwiazku tez sie poukladalo :)

Gość a_gusia88
Basik30 gratuluję synusia :) kolejny chłopak na forum :) Krk87 ja brałam ovulastan, ale nie brałam asequrelli wiec nie wiem czy można brać. Życzę owocnej stymulacji!

Julia, wyślij mi prosze linka... Któraś jeszcze z Was używa niani elektronicznej ? Ja dziewczynki jeszcze kompletuje wyprawkę, dodatkowo czeka mnie przeprowadzka za 2 tyg ( mam juz klucz, wiecz wszystko remontujemy i urządzamy z M ) dlatego tak mało sie udzielam na forum . Boje sie , ze nie zdążymy i sie wszystko przedłuży a w piatek zaczynam juz 34 tydzien .. Nie tak wyobrażam sobie końcówkę ciazy , no cóż.... Babka gdzie mieszkamy stwierdziła , ze dobrze jakbyśmy sie wyprowadzili do końca roku ( 2 miesiące temu ) bo stwierdziła, ze sama sie bedzie wprowadzać do domu. Pozniej pozwoliła zostac nawet do marca, ale dziewczyny ja tyle czekałam na księcia, ze nie wyobrażam , sobie nie urządzić mu pokoiku...a na 1-3 miesiące nie ma sensu. Teraz udało nam sie znaleść dom, dogadalysmy szczegóły i działamy ..a czas ucieka ...

Krk ja byłam u Palaszewskiego pierwsza procedurę. Sęk w tym ze w Invikcie nie robią krótkich protokołów w ogole. Dla mnie to nie było korzystne bo mam wysokie AMH i naprodukowałam mnóstwo ale kiepskiej jakości komórek. Dla Ciebie ok bo masz niskie z tego co pamietam. Ovulastan jest spoko, dobrze sie po nim czułam w przeciwieństwie do yasmin po których mnie mdlilo.

Basik30- myślałam o Tobie ostatnio, gratuluje synka:) który to już tc? Nie martw się, mi gorąco utrzymuje sie do dziś, ale jesienią jest do wytrzymania. X Alexvan- No to masz robotę na końcówce, tylko sie nie przemęczaj, no i gratuluje zakupu lokum :) jak tam na ostatniej wizycie? X Agusia88, Alexvan- czy Wasi chłopcy też tak mocno kopią? Mój cały dzień okopuje mi żebra i wnętrzności, miłe to owszem;), ale żeby tak całe dnie i w nocy? X Ananasowa- jak sie czujecie?

Gość Krk87
Julia83 Zgadza sie , moje AMH jest kiepskie. Dr.bral pod uwage krotki protokol ale stwierdzil ze wlasnie w moim wypadku lepszy bedzie dluzszy bo nam zalezy na jakosci nie na ilosci. Dwa razy podchodzilam w Novum na krotkim i klapa. Dlatego tez zaproponowal dlugi, stwierdzil ze wtedy komorki sa lepsze jakosciowo. Zobaczymy co to bedzie. @ ma byc w okolicach weekendu ( niedziela/poniedzialek) mam sie zglosic do dr.miedzy 11 a 15 dc.

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa, to już 17 tydzień. Aż ciężko uwierzyć ale czas tak szybko teraz leci!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować