Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Gość gośćEliza
Kinia jakbyś mogła opisac jak wyglada punkcja w Novum byłabym wdzięczna. Niedlugo mnie to czeka. Jestem po 3 ivf w innej klinice. W Novum jest pewnie inaczej wiec jakbysnmogla napisac co trzeba ze soba mieć np czy mozna koszule swoja czy nie trzeba itp. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie.... Kiedys do Was pisalam i podczytuje Was co jakis czas. Pozdrawiam.

Gość gość
Gonia03 - tak jak Julia napisała.. Byłam w Invimedzie, tam mieliśmy 5 IUI i 1 procedure IMSI.. W Invikcie powiodła się 2 procedura - ICSI.. Jeżeli chodzi o lekarzy, to ich fachowość oceniam bardzo dobrze zarówno w jednej, jak i w drugiej klinice. Prawda jest taka, że przy pierwszej procedurze w każdej klinice podchodzą trochę szablonowo i obserwują, jeżeli pierwsza procesura się nie powiedzie, to przy drugiej już ten schemat postępowania modyfikują pod dany przypadek. Ja jednak polecam Invicte, chociażby ze względu na lepsze laboratorium i bardziej doświadczonych embriologow.. Bo to też jest przecież klucz do sukcesu. W Invikcie - dr Jakubów, polecam z czystym sumieniem.. Specyficzny, ale bardzo dokładny. Jak coś to pytaj śmiało.. Powodzenia! x Eliza - pamiętam Cię! Startujesz do 4 procedury? Co było przyczyną niepowodzeń? Trzymam za Was wszystkie strasznie mocno kciuki!!! Biedrona1979

Cześć Eliza, ja cię niestety nie pamiętam wybacz. No więc masz umówiona godzinę na punkcje, musisz być pół godz wcześniej, wypełniać ankietę i czekasz. Następnie ty jesteś wzywają już do gabinetu podpisujemy zgody/ dokumenty ciebie zabierają do przebieralni, mąż idzie do pokoiku oddać nasienie. Wcześniej na wizycie pielęgniarki mówiły by wziąć dłuższy T-shirt, skarpetki, wkładki. Ja koszulki wcale nie założyłam bo dają jednorazowe białe widziano i kapcioszki. Następnie przychodzi po ciebie pielęgniarka i zabiera już do miejsca docelowego, a tam czopek w pupcie i przyjemne uspienie. Później cie budzą idziesz na salę obok tam lezysz ok pół godzinki. Po tym czasie ubierasz się i idziesz na dół do baru tam dostajesz kanapeczke i herbatke. Po jakimś czasie dr dzwoni do obsługi i jesteś proszona pod gabinet do dr który wykonywał punkcje. Błyskawicznie to wszystko przebiega. Wiesz już kiedy punkcja, rozpoczelas stymulacje???? Jaki macie problem???? Trzymam kciukasy!!!! Biedroneczko trzymaj trzymaj i nie puszczaj ;-)

Gość gość
Jestem załamana, kolejna próba i nic :( Teraz jeszcze mam wykonać badanie na trombofilie (proponują mi u siebie, ale chcą 600 zł ), więc sama się rozglądam - nie ukrywam dla nas już liczy się każdy grosz. Czy Wy też miałyście zalecone to badanie, a jeśli tak, to czy zdecydowałyście się same je wykonać?

Gościu ja robiłam to badanie, tak jak dr zlecił tak poszłam i zrobiłam u nich. Wiem że robiąc badania w klinice zarówno genetyczne jak i ta trombofilie przeplacalam ale już nie chciało mi się szukać gdzie indziej. Które to było twoje podejscie

Gość gość
a jaki miałaś zakres badania na tą trombofilię? Ja znalazłam 6 mutacji (w tym ten MTHFR, na ktory klada nacisk). To bylo 4 podejście

Gość gość
Dziewczyny po 5 procedurach wydaje mi sie ze genetyka i immunologia jest zlecana, kiedy lekarze sami nie wiedza co jeszcze powinni zbadać. U mnie wyszła i mutacja mthfr i ana2 ale prawda jest taka ze nie mozna tego leczyć, a tylko wspomagać procedurę ivf Annie84

Gość MiśkaD
Kiniaa kochana jak sie czujesz?

Miśka spoko loko :-) Dobrze że nie odczuwam tej hiperki tzn brzuch troszkę nabrzmialy i miałam problem z wyproznieniem ( tydzień nic) hihihi Ogólnie nie mogę narzekać, te zastrzyki mnie wkurzają bo jeszcze fraxiparine biorę, zostało mi jeszcze opakowanie, ale..... Co się nie robi dla zuchow które na nas czekają, a ty jak tam???? Cisza na forum wszyscy zajęci przygotowaniami do świąt.

Kiniaa- to dobrze, że nie masz silniejszych objawów hiperki i spokojnie to przebiega. Odpoczywaj dużo, bo za rok święta już bedą inne, tego Ci życzę. X Alexvan- jak sobie radzicie? Jak sie czujesz? Przeprowadziliście sie z maleństwem do nowego lokum ? Synek rosnie ?:) ściskam Cie :)

Gość gość
Gametówki ze Rzgowa mam pytanie czy dzwonił ktoś do Was w sprawie przedłużenia umowy na mrożenie zarodków czy może wysyłają oni jakąś fakture jak to jest?

Gość gość
do goscia zadzwon sama do gamety bo mi sie wydaje ze niekoniecznie maja dzwonic.Ja bylam w lodzi i skrecilam do gamety

U mnie niespodzianka, jak nie urok to... Sztuczny cykl, przygotowania do crio, a tu dwa wielkie pęchole! Jakim cudem??? Jak miały rosnąć to nie rosły a jak nikt ich nie chce to się pojawiły.

Gość gość
Ania1602 - no i co robicie?? Może IUI? Co mówi lekarz? x Kkinia - no cisza.. Jakoś dziewczyny, które walczą wpadną zapytać i uciekają ;) Ale za Was wszystkie trzymam nieustannie kciuki :) x Biedrona1979

Biedronko jeśli dobrze zrozumiałam dr, to chce zrobić crio jak pękną. Kazał pobrać krew na LH, estriadol i progesteron. A mi też przeszła przez myśl IUI, ale nie odważyłam się zapytać czy jest taka możliwość. Nie wiem czy te pęcherzyki są wartościowe... W ogóle nie wiem czy to dobry pomysł...

Gość Kkiniaa84
Ania ja jak dobrze zrozumiałam swoją dr to będę podchodzić tak jak ty. Dziś wzięłam ostatnie leki i teraz czekam na @. Jeśli przyjdzie to wizyta we wtorek za tydzień i tak jeśli będzie owulacja to po peknietym pecholach robimy crio, jeśli owulki nie będzie to czekamy do przyszłego cyklu. Ja też jak nie urok to sraczka..... Jak tak to tydzień się nie wyproznialam, a wczoraj z 15 razy tylko wiecie co zauważyłam... Praktycznie sam jakis śluz, czuje ze to może być po antybiotykach jakie brałam, zawsze cos

Ania1602- jak przeczytałam Twoj post tez od razu pomyslałam o iui, może zadzwoń do lekarza, może jeszcze nie wszystko jest przesadzone. Czasem takie nieoczekiwane zwroty akcji przynoszą dobry rezultat.

Gość gość
Ania1602 - czy pecherzyki są wartościowe czy też nie, tego nikt nie jest w stanie ocenić, nawet lekarz... Nie wiem, ale jakoś intuicyjnie IUI przyszła mi do głowy... Może jednak warto na przekór wszystkiemu.. Nawet czasem zdrowemu rozsądkowi, który mówi NIE... Ciekawa jestem strasznie jakich lekarz argumentów użyje.. Czekam na info.. Wspieram dobrymi myślami :* x Biesrona1979

Gość gość
Kkinia - zafaszeruj się jakimiś dobrymi probiotykami... Ja już od dziś rzecz jasna zaciskam kciuki za owocne crio!!! :* x Malamii - co u Was??? x Biedrona1979

Biedronka mi też od razu, jeszcze na wizycie przyszła taka myśl do głowy. Tylko się powstrzymałam, sama nie wiem dlaczego, żeby zadać to pytanie lekarzowi. Może dlatego, że miałam mętlik w głowie, bo dowiedziałam się jeszcze o innych sprawach, o których może lepiej by było gdybym nie wiedziała :( Myślę, że gdybym powiedziała, że chcę IUI, to by mi ją zrobił, ale nie chcę naciskać. Myślę, że dr wie lepiej, też jestem ciekawa co jutro powie.

Gość Julia83
Ania ja tez bym robiła IUI. Moze akurat ??? A co Ci doktorek powiedział? Gość ja jestem Gametowka z Rzgowa. Do mnie wysłali umowę na mrożenie zarodków jakoś w lipcu lub sierpniu.

Gość gość
Ania1602 - lekarzowi może też IUI przeszła przez myśl.. Tylko znając może Twój przypadek nie chciał naciągać na dodatkowe koszty, bo np. szanse niewielkie... Ale zawsze jakieś!!! Nie wiem... Ja zawsze byłam i jestem tego zdania, że jak pojawia się światełko w tunelu to trzeba zmierzać w jego kierunku.. Nigdy w przeciwnym!!! Jak jest światełko jest nadzieja choćby njamniejsza! Trzymam kciuki za dobre wieści i z niecierpliwością ich wypatruje... Biedrona1979

Gość gość
Ania1602 ja tez bym byla za IUI a nóż widelec, trzeba chwytać każdą okazję, bo wszystkie sa szansą..ile tu IUI robionych na wariackich papierach doszlo do skutku :-) Daj znac po wizycie X Kinia tak probiotyki i to w podwójnej dawce będą teraz deską ratunkową:-) Nadzieja78

Dr powiedział, że małe szanse na moich komórkach i wysokie estrogeny, więc lepiej IUI nie robić. Nie chciałam naciskać i drążyć tematu. Dziękuję dziewczynki :*

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować