Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Morelko pewnie tak będzie że wcześnie będę testowac. Kurcze dziś co jakiś czas czuje takie kłucia gdzieś tam w macicy, tak się zastanawiam czy czasem nie fiksuje i sobie ich nie wmawiam i na siłę szukam już oznak implantacji :-/ ajajajjjjj

Gość malamii89
Kinia 3mam mocno kciuki uda sie!!!:)) teraz jestes na l4? ja tez miewalam klucia po transferze bralam nospe ...lekarz pozwolil Ja bym tez szybciej testowala hihi Aniu to na kiedy umawiasz sie na wizyte pecherzykowa?;) ja dzisiaj mam 3 dzien stymulacji juz czuje jajniki a co bedzie pozniej.... Ananasku odezwij sie? jak malutka sie chowa?:)) co u Was?

* Kinia może postaraj się wytrzymać z betą chociaż do 10 dpt, 7 to dosyć wcześnie i trochę niepewnie. * malamii we wtorek mam.

Aniu najwcześniej będę testowac ok 10 dnia, chociaż jak poczuje ten smak metalu w ustach jak w pierwszej ciązy to nie wiem co będzie :-) Malami nie brałam l4 bo w domu bym zwarjowala. Wczoraj i dziś wolne miałam Każdy wolny dzień zaczynam tzn zaczynałam od odkurzania / sprzątania całego domu, mogłam to robić codziennie więc nagle kiedy muszę się oszczędzać to wolę siedzieć przy biurku w pracy, bo tak to w domu nerw ze że tyle roboty a ja nic nie robię :-) l

Gość gośćmartuskaa1985
Nie pisałam wczoraj bo wróciłam późno do domu i byłam tak padnięta. Po zabiegu nie ma ani śladu. Myślałam, że coś jeszcze mi doktorek wymyśli typu: dodatkowe badania albo coś. A tu zaskoczenie .... od dziś zaczęłam stymulacje (gonapeptyt) Czekam na 1 dzień cyklu i umawiam się na wizytę na 3-4 dzień i wtedy wprowadza kolejny lek. Trochę poddenerwowana, mnóstwo myśli krąży po głowie. Ale jesteśmy z m dobrej myśli. Pozdrawiam

Martuska kolejne cudne wieści na forum, wreszcie forum się znowu kręci. Życzę owocnej stymulacji ;-)

Gość gość
Fakt, wizyty trwają u Gizlera dłużej. My czekaliśmy ok. 2 miesiące. To chyba dodatkowo pokazuje, że ma wzięcie;) – dla mnie czas oczekiwania jest proporcjonalny do jakości świadczonych usług. Pacjentki lgną do lekarzy, którzy są nimi zainteresowani. Lekarz jest rzeczowy, konkretny, ale ludzki, nie owijał w bawełnę, że jestem okazem zdrowia i jasno powiedział jakie są szanse i co można z tym zrobić. Oczywiście nie od razu, najpierw wywiad, badania. Udało Ci się już do niego zapisać Gonia? Sorry, że dopiero odpisuję, praca, praca...;)

Gość gośćmartuskaa1985
Gość- ja mam inne przemyślenia na temat czasu oczekiwania do lekarza. Jak dla mnie nie jest on w żadnym wypadku wyznacznikiem tego, że świadczy lepsze usługi. Byłam pacjentką lekarza u którego czekałam naprawdę długo na wizytę. Byłam jego pacjentką około roku, i nie uważam żeby było super (a tak był zachwalany). Przeniosłam się gdzie indziej, gdzie miałam szybko ustalony pierwszy termin wizyty. I napiszę, że szkoda było mojego czasu na poprzedniego lekarza. Nawet się nie umywa do profesjonalizmu i podejścia obecnego.

Gość malamii89
Kinia jak sie tam czujesz?;)

Gość Kkiniaa84
Malami spoczko ;-) Dziś byłam na WOŚP trochę km narobilam i kręgosłup mnie tak okresowo boli, dziś 25 dc ale mam nadzieję że coś się pomyliło tego mojemu organizmowi. Tobie jak idą zastrzyki sama robisz czy m???

Gość gośćmartuskaa1985
Hey dziewczyny! Jakie macie doświadczenia z gonapeptylem?

Gość malamii89
Martuska ja teraz walcze z gonopeptylem bo mam dlugi protokol:) jest nie bolesny w porownaniu do menopuru... Kinia gonopeptyl i gonal daje sobie sama ale menopur to m bo strasznie mnie boli:(( jutro wizyta strasznie sir bojem..ciekawe kiedy punkcja....jutro mam 7ds ehh

Kiniaa czytam Was na bieżąco na spacerkachz moim 7mio miesięcznym ciężarkiem, ale teraz zima trudniej coś napisac bo w ręce zimno:) Trzymam za Ciebie kciuki. Jestes juz troche w ciazy, a za kilka dni po całości, bo juz sie o tym dowiesz :) Ja tez miałam testować 10dpt ale nie wytrzymałam i testowałam 9dpt. Z tym ze moj zarodeczek był 3 dniowy, wiec bardzo wcześnie. Ja z tych niecierpliwych. Xoxo Martucha fajnie ze wróciłaś, dobrze ze zrobiłaś ta laparoskopię. Swoja droga, dlaczego miałaś zlecone? Mnie nigdy żaden lekarz tego nie proponował, tylko histeroskopie. Xoxo Malamii trzymam kciuki za owocna stymulację. Jestem pewna ze to forum jest szczęśliwe i wszystkim sie uda. Xoxo Ania, istoto bliska memu sercu :* Twoja beta wywołała łzy szczęścia. Na takie same łzy czekam jutro. Jestem z Tobą, koniecznie od razu daj znać.

Julka :-) Mi gonapeptyl jakoś poszedł. Nawet nie jestem w stanie powiedzieć które zastrzyki były najgorsze. Któreś miały chyba tępą igłę Aniu ja też jutro od rana zaciskam kciuki i czekam na wieści

Gość gośćmartuskaa1
* Małamii89 - to w takim razie nie narzekam na nieprzyjemny zastrzyk genopeptylu. U nas raz ja , raz mój m robi hehe. Potem pojawia mi się rumień, ale po około 20 min schodzi i śladu nie ma. * Julia83- bez żadnych wcześniejszych wskazań. Zapytał na wizycie czy miałam robioną laparo i histero i zapytał czy chcę oba w jednym czasie czy najpierw histero, a później jak coś bedzie nie tak laparo!? Wyprałam dwa w jednym i to był dobry wybór. Mój obecny doktorek też tak powiedział, że super że było to zrobione bo wie co i jak. * Czekam na @ i w 3-4 dniu lece do doktorka na wizytę. Miłego wieczoru

Gość gość
Aniu ??

Gość malamii89
Aniu jak po wizycie? czekamy na relacje,) xxx ja po wizycie kolejna w czwartek...punkcja prawdopodobnie w sobote...estradiol z dzisiaj 6ds 900 wiec mam nadzieje?ze bedzie lepiej niz ostatnio...noi progesteron mam 0.062 co u mnie to wow bo zawsze mialam powyzej 1....ehh potem dopiero bedzie stres ile bedzie ile sie zaplodni itp itd....

Gość gość
Halo

Gość malamii89
Aniu daj znac;)

Aneczko mam nadzieję że z radości zapomniałaś o nas. Moje kciuki są cały czas mocno zacisniete. Ja dziś odczuwam bardzo ale to bardzo delikatne bóle okresowe, jutro mija tydzień od transferu

Gość gośćmartuskaa1985
Kkiniaa84 - nie wiem czy tobie też ale czas tak szybko leci, to już tydzień!!! Trzymam mocno kciuki

Gość malamii89
Kinia to kiedy sie wybierasz na bete? ja juz po wizycie w sobote mam punkcje i sie wszystko okaze....

Gość Kkiniaa84
Martuska to prawda czas leci jak szalony. Ja z każdym dniem jakoś tak bardziej zestresowana. Trochę się martwię, brzuch cmi okresowo, cycki wcale nie bola brak jakichkolwiek oznak ciąży. Rano byłam już pewna ze okres przyszedł, ale to tylko wyplywajacy lutinus - kamień spadł z serca. Malami jednak sobota fantastycznie :-) Kciuki sobie chyba pourywam,będę trzymać z całych sił, coś Aneczka nie daje znać, martwię się o nią. Testowac będę za tydzień w środę może w tym tygodniu jakieś oznaki będą, tak sobie tłumacze że pierwszy tydzień to za wcześnie było na oznaki.

* Julia :* * Przepraszam, że dopiero dzisiaj się odzywam, ale od trzech dni nie wyrabiam się w czasie... Niestety nie mam zbyt dobrych wieści. Ciąża słabo się rozwija, jest opóźniona o tydzień. Był widoczny tylko pęcherzyk. Trzeba poczekać, żeby zobaczyć czy będzie dobrze czy nie... * Dziewczyny za Was trzymam kciuki.

Gość gość
Witajcie dziewczynki!!! Trochę mnie nie było, ale czytam Was regularnie. Nie odzywalam się, bo w Nowy Rok trafiłam z małym do szpitala. Spędziliśmy tam długich 10 dni.. Maly był bardzo chory. Teraz jest już ok. Cieszymy się domem i sobą nawzajem.. Mimo, że milczałam.. To pamiętałam o Was! Kkinia, Malamii, Ania1602 - tak strasznie za każdą z Was trzymam kciuki.. Testowanie, punkcje, wizyty serduszkowe.. Każdy etap.. Trzymam kciuki oby do rozwiązania. Kkinia - byłoby dobrze gdybyś wyłączyła trochę myślenie.. Nie nakręcaj się ani na tak, ani na nie.. Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się przyciągać same pozytywne myśli.. Wierzę, że będzie dobrze!!! A kiedy w końcu robisz betę? Ja zrobiłam w 7 dpt ;) x Malamii - to jesteś pierwsza która gonapeptyl nie boli ;) mi te tępe i grube igły dawały do wiwatu, za to menopur wchodził jak w masło ;) Trzymam kciuki za sobote! Na pewno będą owocne zbiory, silne komoreczki, a potem zarodeczki.. Tak bardzo bym chciała, żeby się w końcu Wam udało :* x Ania1602 - Ty wiesz czego Ci życzę! :* x Kiciolka - trzymam kciuki za rodzeństwo! x Gość - dr Gizler to super fachowiec, ale potem problem z dostaniem się do niego jest irytujący.. Przynajmniej tak było kiedyś ;) Poza tym pracują tam baaardzo młodzi embriolodzy, a to w ich rękach leży połowa sukcesu! x Julia - tak walczymy z kliniką.. Chcą ugody, a to dla nas jest już jak przyznanie się do winy. Ja ugody, chcę.. M. nie bardzo, ale i tak postawię na swoim, bo prawnik nas za słono kosztuje.. A ja nie chcę już tego ciągnąć.. x Nam wszystkim w Nowym Roku życzę najlepszosci... :) x Biedrona1979

Gość Morela15
Kinia no ja bym nie wytrzymala juz na Twoim miejscu:p Malami trzymam kciuki za zbiory! Mnie gonaoeptyl na maska bolal- wolno wchodzil i igla gruba.., a menopur w ogole :) Biedrona a co dokladnie z ta.klinika? Chodzi o to, ze wtedy nie wyszedl żaden zarodeczek z ich winy? Jakbys mogla.przyblizyc troche, bo ciekawa jestem:p bo to byla komercyjnie, a nie z rzadowki tak? Aniu ja nadal wierzę!

Gość Gonia03
Biedrona1979 a czy możesz napisać do kogo trafiłaś przy udanym transferze?? Ja dopiero zaczynam przygodę z Wrocławiem i w dalszym ciągu mam wątpliwości kogo wybrać, jak na razie przede mną niezobowiązujące pierwsze wizyty..

Gość Basik30
Aniu nie denerwuj się. U mnie też na początku było nieciekawie. Beta rosła słabo na wizycie serduszkowej dr powiedziała że ciąża o tydzień za mała. Dzisiaj kończymy 32 tydzień. Mały kopie chyba mu się spieszy

Aniu ja wciąż wierzę, przykład naszego Basiczka to dobry przykład. Z jej beta było różnie a już niebawem koniec. Kiedy kolejna wizyta?? Basik fajnie ze się odezwalas jak tam u ciebie, że mały kopie to już wiem a ty jak się ogólnie czujesz. Przygody z twoją beta często opowiadam że co ma być to będzie nawet ze stojąca w miejscu beta, tak jak przykład Julki i chlupiacej krwi w butach mimo wszystkich przeciwności udało wam się. Zresztą tych przykładów jest duzoooo i one dają też nadzieję Morelko wcale mi się nie spieszy do testowania to chyba strach przed porażka mnie paraliżuje, chociaż staram się myśleć pozytywnie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować