Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Gość Gonia 2381
Kkiniaa84 sadze że 2 dc tak jak biedrona ci radzi Powiem szczerze ze kazdy lekarz ma swoje ustalenia Ja sie szykuje w marcu do Krakowa i zbaczymy co usłyszymy..tym razem

Gość Gonia 2381
Kkiniaa84 moment moment....hm ja tez podchodziłam na sztucznym cyklu i spojrzała na rozpiske poniewaz punkcje miałam w listopadzie a transwer na koniec stycznia to wizyta była zaplanowana przed transwerem na 11-12 dc czyli kontrolna usg..! wiec lepiej zadzwon i sie dopytaj

Gość Gonia 2381
Morela 15 halo halo co tam u ciebie jak tam bubolka...;))) nie zostawiaj nas..:( w marcu jade na wizyte...:)) i ustalamy plan "B"..:)na kwiecień Nie ma na co czekac...wypłakałam wykrzyczałam wyżaliłam sie i troche lepiej ale wskoczyłam tez na super szybki wir pracy..wiec i tez nie mam czasu sie zadreczac..ale tutaj zaglądam bo tym jest mi jeszcze lepiej...:)))))))))

Gość gośćmartuskaa1
Kkinia jeśli na stymulowanym to 2-3 dzień. Ja właśnie tak mam. Wczoraj zrobił mi badania hormonów. Wieczorem wysłałam dr wyniki i dał znać że zaczynamy. Więc jeszcze wczoraj wieczorem bralam estrofem. I teraz 3 razy dziennie aż do poniedziałkowej wizyty. Dziewczyny może wy podpowiecie 1 czy 2 zarodki mam brać? Sama nie wiem. Może pomyslicie że zwariowalam ale całą noc przez to nie spalam. Wszystkie za i przeciw rozważalam i dalej nic nie wiem

Gość Gonia 2381
gośćmartuskaa1 byłam w takiej samej sytuacji mieliśmy 2 zarodeczki klasy 4BB doktor powiedział że sa rzeczywiście ładne i proponuje 1 od poczatku siedziało we mnie 2...moja druga połowa mówiła 1 ja postawiłam na swoim i odrazu 2 ....no cóż i była klapa..:( kolejne podejście stawiam na 1 Wybór kochana nalezy do ciebie tylko pamietaj jesli macie tylko 2 i zgodzisz sie na 2 a sie nie uda to zaczynasz wszystko od poczatku tak jak i ja

Gość gość
julia83 tak suplementuje sie juz od wakacji ..:) wyeliminowałam wiele rzeczy bez których nie mogłam żyć i da się..:) a komu sie uda a komu nie to kazdemu jest cos pisane..takze trzymam kciuki

Gość Gonia 2381
julia83 dołanczam ze to ja pisałam..:)

Kinia powinnaś iść w 2 dc, lekarze różnie zalecają rozpoczęcie Estrofemu, od 2 do 5 dc.

Kinia ja podobnie jak dziewczyny zawsze miałam 1 wizytę 2-3dc i od tej wizyty zaczynałam brać estrofem, a potem 11-14dc zeby zobaczyc jak rosnie endometrium no i transfer ok. 19-20dc. goscmartuska1 mój lekarz mówił ze jak są takie ładne zarodki żeby brać 1, w przypadku słabszych podaje się 2 bo wtedy większą szansa, ale juz nie pamiętam dlaczego.

Nie no tragedia.... Dostałam okres... O tydzień za wczesnie, wizyta 01.03 :-/ wykończy mnie to wszystko. Czyli jeśli chciałabym na cyklu sztucznym to musze na jutro kombinować wizytę i wolne. 2-3dc to weekend, te weekendy mnie terroryzuja, szczególnie zamknięta klinika w niedziele :-/

Udało mi się zapisać ufffff, fakt że do innej dr niestety, moja jutro ma wolne ale nie ważne. Jula ty też podchodzilas wszystkie transfery na sztucznym??? Martuska1 ten sam dylemat mamy, z tym że ja ogólnie mam 3 zarodki, jeden mrożone solo, a dwa w pakiecie ( gdyż jeden jakiś słabszy) Bardziej przychylamy się żeby wziąć te dwa i " chyba" tak zrobimy. Nie ukrywam że chciałabym, zresztą zawsze chciałam mieć bliźniaki tylko ta myśl z tyłu głowy trochę mnie paraliżuje że to ciąża podwyższonego ryzyka. Ania 1602 jak się czujesz jakieś ciążowe mdłości???

Gość gośćmartuskaa1985
Kkinia ja właśnie między innymi z powodu braku możliwości wizyty w dniu, w którym muszę być na wizycie przeniosłam się do innego dr Teraz nie ma z tym problemu dzwonie dziś, że potrzebuje na jutro to wciska mnie w kolejkę. Nie muszę się stresować, że to sobota czy niedziela. Czuję się zaopiekowana w każdy możliwy sposób

Gość gość
bliźniacze ciaże są niebezpieczne po co tak ryzykować przy tak długich staraniach?

Gość gość
Ja ruszam w poniedziałek na ocenę! Jutro się zrelaksuje na balu charytatywnym, a później to już same wiecie.... Cały czas myślę co tu zrobić. Dobrze, że dzis przychodzi do mnie Alexvan... to może coś mi podpowie, doradzi! martuskaa1985

Kinia to dobrze, że udało Ci się umówić na wizytę. Mdłości nękają mnie każdego dnia, czasem bardziej, czasem mniej.

Kiniaa Tak wszystkie z mrożonych zarodków czyli 2, a 2 na naturalnym, ale to dlatego ze od razu po punkcjach. Dobrze ze udało sie z ta wizyta. Juz sie zmartwiłam! A tak szybciej bedzie. Masz Ty sie z ta swoja MAŁPĄ.

Gonia a jakie suplementy bierzesz? Z czego zrezygnowałaś? Martuśka jak pierwsze podejscie to radziłabym jeden zarodeczek. Bliźniacza ciąża moze byc trudna, poród tez. Wiem ze teraz myśli sie tylko o tym zeby zajść w ciaze i cieżko tak spojrzeć globalnie. Tez tak miałam. Kiniaaa a Ty weź ten jeden teraz, a 2 zostaw na następny raz. Bedzie Ci łatwiej za jakis czas z bliźniakami, jak juz będziesz doświadczona mama jednego malucha ;)

julia83 witamine d3 i kawas foliowy a zrezygnowałam z palenia..:) po tylu latach i stwierdzam że można żyć i bez tego

Powiem tak.... Ja miałam 2 zarodki i na 2 sie zdecydowałam od razu..niestety niestety nie udało się. Zaczynamy od nowa ale i teraz też wiem że stawiam na 1 zarodeczek bo myślę że mój organizm choć wydaje mi się że jestem silna to nie utrzyma 2 zarodków przy braku jajowodów i funkcjonowaniu tylko 1 jednego jajnika...:(

Kkiniaaa Przepraszam dziewczyny mają racje 2-3 dc. ja miałam wczesniej leki przepisane i zaczełam ESTROFEM 2dc brać a wizyta była 11-12dc ze względu na odległość km

Gość gość
Gonia - mało tego bierzesz... Koniecznie przed punkcją.. Najlepiej 3 m-ce przed.. bierz inofolic lub inofem i ubichinol. W zaleceniach jest 1x dziennie, ja brałam 3x...bo kwasu foliowego i inozytylu raczej się nie przedawkuje ;) jest tylko info o dziennym zapotrzebowaniu. Ogranicz też na maksa cukier! x Kkinia - w końcu będzie z górki! Wierzę w to :) Pisałam ze swoją kliniką i każą mi przyjść w 2 dc, więc mi ulżyło, że dobrze Ci napisałam, zresztą dziewczyny już potwierdziły ;) x Biedrona1979

Gonia, tak jak pisze biedrona ja również brałam inofolik ale udało się podejście przed którym brałam tez ubichinol firmy keneka, bardzo polecamy przeź dziewczyny na forum. Dodatkowo kwas foliowy 5mg, witamina d3 2000j i b12.

No więc kochane ten cykl bez stresu, nie będę się martwić czy pecherzyk rośnie czy nie rosnie, pęka czy nie pęka itd Od dziś 3X estrofem, w piątek wizyta. Jestem szczęśliwa

Gość gość
Ja biorę vigantol, kwas foliowy, magne b6, żurawinę co bym nie miała zapalenia pęcherza i ubichinol :) martuskaa1985

Kinia i bardzo dobrze ;) Twoja cierpływać na pewno zostanie wynagrodzona. A jak podejście nowego lekarza?

Gość Morela15
Kinia i super! Dobra decyzja! Ja tez podchodzilam na sztucznym...nawet nie było tematu naturalnego...mysle, że to dużo stresu. Teraz pelen relaks i pozytywne nastawienie, ja wierze, że sie Wam uda!!! ## ja bylam w piątek u lekarza mojego, jestem teraz na samym poczatku 7tygodnia. Na wizycie uslyszalam juz serduszko:)

Biedrona1979 a dlaczego ograniczyć cukier ???? Biore tez Eutyrox na niedoczyność tarczycy i Dostinex na prolaktyne . od jurta zwiekszam dawke witaminy d3 i kwas foliowy... Dziekuje za rady..:)))

Kinia Głowa do góry TRZYMAM KCIUKI..:))) Zero stresu choć wiem ze sie nie da ale spróbuj się wyluzować bo to jest bardzo ważne w całym podejściu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować