Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie brak kontaktu a przetrwanie uczucia

Polecane posty

Gość gość

Jeśli dwie osoby były by w sobie na maxa zakochane, ale nie wyznalyby tego sobie z pewnych względów, ale dążyły do bliskości, okazywaly sobie uczucia, chemia by była kosmiczna, i takie coś trwało by minimum rok. Następnie ich drogi się rozchodzą, nie widuja się i nie kontaktują, bo się ostro poklocili. Czy gdyby po tym czasie spotkali się na nowo to uczucie by odzylo, np po roku bez kontaktu?

Gość gość
To zalezy. Zalezy czy faktycznie to bylo cos silnego,czy jedna ze stron nie ulozyla sobie zycia,czy uraza nie byla za silna,czy zostalo zaufanie. Sentyment pewnie tak,ale czy pozostanie uczucie? Malo prawdopodobne.

Gość gość
Zależy o co sie poklocili

Gość gość
Wiesz..dla mnie słowo Kocham coś znaczy.Jeśli je wypowiedziałem do kogoś,to była prawda.Powrót jest możliwy,tylko ktoś musi być pierwszy,odważyć się by napisać lub chcieć porozmawiać.Ja to przeżywam z pewną osobą z kafe,której powiedziałem to słowo...i ona mi również..tyle ,że dla niej to słowo chyba tyle nie znaczyło co u mnie.To było parę lat temu..lecz uczucie to trwa we mnie.

Gość gość
i dopowiem...jeśli nawet ułożyła sobie życie z kimś innym...to temu komu ta osoba powiedziała słowo Kocham,to mimo tego ,,ułożenia"przyjaźń powinna pozostać chociaż.Ktoś kto Kocha powinien to zrozumieć i chyba rozumie;)

Gość gość
_jeśliby_ babcia miała wąsy _toby_ była dziadziusiem

Gość gość
Jak Ci na imię?

Gość gość
bond 005

Gość gość
Gościu z 22.29..w życiu zdażają się rzeczy, na które ludzie by powiedzieli ,że są bardzo mało prawdopodobne a jednak zdarzają się.Uwierz..i napisz;)Zobaczysz!

Gość gość
Chemia była kosmiczna ? :) Na Marsa Cię zabrał lalunia ? :) -:D

Gość gość
Do autora postu: "Czy gdyby po tym czasie spotkali się na nowo to uczucie by odzylo, np po roku bez kontaktu?" - skoro były na maxa zakochane, to przez rok raczej takie uczucie nie zgasłoby, szczególnie w sytuacji wzajemności. mogłaby co najwyżej zacząć zanikać wiara w powodzenie takiej relacji.

Gość gość
Jeśli byliście zakochani naprawdę to nadal kochacie, uczucie nie mija tak "na pstryk". Cały czas się czuje i tęskni. Spróbuj odnowić z nią kontakt, kobieta raczej tego nie zrobi. Powodzenia. Uwierz mi, kobiety cenią odważnych mężczyzn którzy nie boją się działać. Telefon w dłoń i dzwon.:)

Gość gość
Do mnie kiedyś chłopak odezwał się po 4 latach i myślał że nadal będziemy razem ( bylam sama) ale go wysmiałam.

Gość gość
bond 005, jesteś nieśmiały? co do niej teraz czujesz?

Gość gość
czyli nawet po wiecej niz 4 latch nie mam co nawet startowac po pewnie mnie wysmieje:0

Gość madame buterfly34
róznie to bywa,czasem uczucie przetrwa mimo zerwania i wtedy warto próbować a czasem nie da się już być razem ,,ale zawsze można zostać przyjaciółmi lub znajomymi,,jak dziewczyna jest na poziomie to nie wysmieje,zawsze można spotkać się na kawie,prozmawiac,,kobiety nie znoszą tchórzliwych mezczyzn

Gość gość
Nie przetrwa. Czas zabja uczucie, czlowiek zapomina. Skoro rozstaliscie sie w gniewie,bez rozmowy,nie jest latwo wskoczyc ot tak,w stare buty. Oczywiscie zalezy od czlowieka,ale po roku,nawet jesli jest uczucie,to nie takie jak kiedys. Raczej niemozliwe.

Gość gość
21:19 Nieprawda. Bardzo różnie bywa, czasem ludzie się zakochują i pragną siebie nawzajem, ale czas i okoliczności im to uniemożliwiają. I takie uczucia mogą przetrwać bardzo długo.

Gość gość
wg mnie rok to malo, szybko mija, a jak osoba zapadnie w pamiec... to co to jest rok. ludzie i po kilka lat wzdychaja za kims. Ale rozumiem, ze dzis jest masówka - jak nie ten/ta to inny/inna i nikt sie nie przejmuje ;p eh te mlode roczniki;p

Gość gość
seks mieliście udany ?

Gość gość
Jak się do niej nie odezwiesz to się nie dowiesz czy jeszcze coś czuje do ciebie, my tego nie wiemy.

Gość gość
Uczucie najbardziej zabija kłamstwo..to jest podstawowy element zabicia miłości. Czasem tak jest ,żeniektóre osoby wypowiadają słowo,,Kocham" bez świadomości znaczenia tego słowa ,bo miłość, kocham to postawienie siebie na drugim miejscu wobec kochanej osoby.Ludzie wypowiadają to słowo nie zdając sobie nawet sprawy co to może znaczyć dla drugiej osoby ,która w to uwierzy bezwarunkowo.Zaufa. Później już jest tylko żal.Żal zmarnowanego czasu,który można było powierzyć innej,bardziej wiarygodnej osobie.Przeżyłem to.Tu na kafeterii znalazłem taką osobę i teraz żałuję tego zmarnowanego czasu na pisanie z osobą która mnie oszukała.Dla niej wypowiedziane słowo ,,kocham" było tylko frazesem.Do tej osoby nie wróciłbym za skarby!To historia ,którą będę pamiętać ale tylko jako negatywny epizod w moim życiu. Taka mala przestroga: Uważajcie na osoby ,które mówią wam za szybko ,że ,,kochają",szczególnie te poznane w necie,na blogach,czatach,forach....

Gość gość
gość 20;34 Po więcej niż 4 latach? Jakby po takim czasie facet się odezwał do mnie to czuła bym się jak zapchaj dziura. Po 4 miesiącach to co innego ale tyle czasu? Spróbuj może się uda.

Gość gość
gośc 20.34 A próbowałaś?Spróbuj,porozmawiaj,wytłumacz.

Gość gość
gosc22.08 masz racje, trzeba uwazac i nie ufac komus, kogo tak wlasciwie sie nie zna, mam bardzo podobne przezycia ;)

Gość gość
gość 22.17 Nasze przeżycia są podobne.Może takie same;) Ty odczuwasz tak,a osoba której mowiłaś ,że kochasz moze odczuwać inaczej. Może warto było by to wyjaśnić,ot chociażby tak by utrzymać choćby przyjacielskie stosunki.Takie bez kłamstwa,bez obłudy,po prostu powiedzieć prawdę.Powiedzieć to ,że tak,był seks,było pisanie,było jakieś porozumienie dusz,ale nie było miłości.,nawet jeśli robilaś to z innymi jednocześnie i z nim,to mu to powiedz.,bo nic tak nie oczyszcza atmosfery jak prawda.Jeśli Cię kochał/kocha to zrozumie,ale kłamstwa nie wybaczy.Ja bym tak bynajmniej zrobił.Ja pisałem z pewną kobietą setki maili i wiem,teraz wiem ,że robiła to z innymi w tym czasie,wysyłala te same zdjęcia a mi mówiła ,że tęskni.

Gość gość
Mailowo się kochaliscie, masz coś z głową człowieku?

Gość gość
Czasem brak kontaktu jest potrzebny żeby sobie w głowie poukładać pewne rzeczy albo zatęsknić za sobą

Gość gość
Jak się szuka miłości w necie, forum, czacie to tak jest.

Gość gość
Czasem brak kontaktu wzmaga tęsknotę i jeśli znów się jest z ukochaną osobą to wiadomo,ze bardziej szanuje się te osobę i to uczucie i jest strach przed rozstanie ponownym. Wtedy już się robi wszystko żeby tej osoby ponownie nie stracić. Kocha się jeszcze bardziej, dba o te osobę ze zdwojoną siła, pomaga itd.