Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale placicie za tort urodzinowy

Polecane posty

Gość gość

Ją za mowilam taki o średnicy 25 cm i będzie kosztować 80 zł. To chyba dużo...

Gość gość
Ile warstw? Ja robiłam tydzien temu dla córki na urodziny wlasnie o średnicy 25mc i 4 warstwowy. Upiekłam dwa biszkopty ktore przekroilam na pol łącznie 8 jajek poszło i szklanka cukru i 2 maki-wiec koszt ok 8zl Masę zrobiłam jedna z białej czekolady wyszło ok 4zl A reszta bita smietana z owocami czyli koszt 12zł Dodatki miałam juz ale na upartego tez mozna policzyć barwnik za 3zl, gwiAzdki i perełki za 4zl cukrowe i żelki serduszka 3 zł Wychodzi nawet nie połowa z tego co Ty płacisz za tort-jednak takie rzeczy to dobry biznes...100% marży

Gość gość
23:13 A ty myślałam, że ktoś ma się narobić i wziąć tylko 20zł na czysto? Nie bądź śmieszna. Autorko to niedrogo.

Gość gość
gość dziś Ile warstw? Ja robiłam tydzien temu dla córki na urodziny wlasnie o średnicy 25mc i 4 warstwowy. Upiekłam dwa biszkopty ktore przekroilam na pol łącznie 8 jajek poszło i szklanka cukru i 2 maki-wiec koszt ok 8zl Masę zrobiłam jedna z białej czekolady wyszło ok 4zl A reszta bita smietana z owocami czyli koszt 12zł Dodatki miałam juz ale na upartego tez mozna policzyć barwnik za 3zl, gwiAzdki i perełki za 4zl cukrowe i żelki serduszka 3 zł Wychodzi nawet nie połowa z tego co Ty płacisz za tort-jednak takie rzeczy to dobry biznes...100% marży xxx a ile godzin to ci zajęło?

Gość gość
ja pieke na zamowienia:) za tort o srednicy 29 cm biore 150 zl i zazwyczaj jeszcze jakis napiwek mi sie dostanie:)

Gość gość
Chciałam po prostu porównać ceny, bo nie mam rozeznania, a ktoś mi powiedział że to drogo. Tort nietypowy - ciemny biszkopt, krem z mascarpone, herbatniki, masa toffi, herbatniki, bitą śmietaną, mus malinowy, bitą śmietaną, herbatniki. Wiem że w domu wychodzi taniej, zawsze sama robilam, ale teraz mam dużo pracy, jestem zmęczona i nie cieszy mnie to, a wręcz denerwuje więc wolę zamówić.

Gość gość
Moja siostra tez piecze na zamowienie. 80 zl to minimum, zalezy co ktos sobie zażyczy.

Gość gość
My roczek mieliśmy około 2 kg z pseudo pszczółka maja, która przypominała muchę z różowym łbem. Wkurzyłam się na maksa. Zapłaciłacilismy 180 zł.

Gość gość
To normalna cena. Ja też robię torty sama i ciężko policzyć dokladnie ile to kosztuje. Wydaje mi się, że tanio to nie wychodzi, ale przynajmniej wiem co jem. A torty z cukierni potrafią być kiepskie i boli podwójnie. Niemniej cena, którą podałaś nie jest jakaś wygórowana (jeżeli mówimy o torcie okolicznościowym z jakąś konkretną dekoracją itp.)

Gość gość
My zamawialismy tort o średnicy 25cm., 2,5kg.,dwie warstwy bialego biszkopta,bita śmietana,fruzelina jeżynowa,krem bananowy,na wierzchu "opłatek"z wydrukowanymi jadalnym barwnikiami z postaci z Carsów(synek uwielbia samochody,bardzo sie cieszył :-D ),napis okolicznosciowy,pięknie wokoło przyozdobiony bitą śmietaną,perelkami z lukru,do tego dwie "dzieciece"świeczki w kształcie pajacyków i raca.całość-84zł. To byl drugi tort mojego dziecka-pierwszy na roczek był identyczny,z tej samej piekarni,tyle że z Kubusiem Puchatkiem i cały z bitej śmietany,bez bananów-75zl. Przed nami roczek córki (dzieci rok po roku) i też nie zawaham się nawet chwili i zamowie znowu w tej samej piekarni,nie żałuję żadnej wydanej złotówki na te torty bo były warte swojej ceny,pieknie się prezentowały i przede wszystkim-były przepyszne!kazdy z zaproszonych gości chwalił bardzo!ja napewno nie zrobilabym takiego dobrego,nie umiem piec ciast,tym bardziej zdobić...autorko wydaje mi sie,ze twoj tort i tak bedzie dość tani-krem mascarpone?jedyne co to martwilo by mnie czy bedzie dobry bo cena uwazam jest nawet niska.

Gość gość
80 zl to nie dużo. Zależy jeszcze ile ważył. U nas ceny za kg to ok 40 zł. Natomiast jeśli chodzi o smak to mi te torty z cukierni nie odpowiadają. Sztuczne, chemiczne i za słodkie. Najbardziej jestem zadowolona jak zrobię sama. Biszkopt nasączyć i przełożyć bitą śmietaną z owocami, jakimś dżemem i przystroić. Żadna filozofia.

Gość gość
Zależy jakie kto ma wymagania. Ją nie lubię tradycyjnych tortów, lubię takie ciut niestandardowe. A cukiernia w której zamawiam jest maleńka i nawet cukier waniliowy sami robią z prawdziwą wanilią. Ale znam też nie takie ciastkarnie że wszystko jest w proszku - masy, biszkopty, kremy - trzeba tylko rozcieńczać woda. Nie ma reguly

Gość gośćtysiorek
Nie dużo ja płaciłam 39 zł za kg, a zamawiałam 2,5 kg i tort był wystarczający.

Gość anulkamaryla
Wszystko zależy jaki tort na ile osób itd. Ja tam wolę zapłacić nawet więcej, ale oby tort był dobry. Najlepsze torty jakie jadłam to z Warszawskiego Limoni . Bez ciężkich mas i kilogramów cukru. Torty możecie zamawiać pod tym numerem 517 101 671 .

Gość gość
To zależy jakie macie oczekiwania. Pracuję w cukierni i zdarzały się przypadki, ze ludzie chcieli tort udekorowany jadalnym złotem. Na szczęście w http://edan.krakow.pl/ można takie kupić od ręki, więc udało nam się spełnić marzenie klienta.. ale zdarzaja sie naprawdę rózni.

Gość gość
Ja sie właśnie zastanawiam nad otwarciem własnej cukierni... Na razie jestem na etapie remontowania wnętrza i jego meblowania. Znalazłam już odpowiednie dodatki do cukierni w http://decorest.pl/. Ale powiem wam, ze ceny o których piszecie są zawrotne... U mnie będzie na pewno taniej!

Gość Jedynaczka1
Tort robię sama.Nie kupuję gotowca. Na roczek mojej córeczki podałam własny tort i ciasta.Teraz na 2 latka córki znów zrobię tort czterowarstwowy