Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zunia17

Pomocy! Nie wiem co mam zrobić!

Polecane posty

Mam 17 lat. 14 czerwca kochałam się z moim chłopakiem, był to stosunek przerywany, niestety nie zdążył wyjąć i jakaś część została we mnie. 15 czerwca miałam przewidywany termin okresu, nie było go. w czwartek (23.06) po południu zrobiłam test wyszedł negatywny, dziś (w sobotę 16.06) rano, z pierwszego moczu zrobiłam test, wyszła jedna kreska, po 5 minutach włożyłam go do szuflady, po 2.5 godziny coś mnie podkusiło i spojrzałam na niego znowu, była widoczna bardzo nikła druga kreska. Co o ty myśleć? Jestem w ciąży? Zaznaczę ze dziś (w sobotę, 26.06) mam bóle pleców i brzucha przypominające te przy zbliżającym się okresie. Co mam robić? Jak powiedzieć rodzicom?

Gość gość
na razie nie masz co mowic bo nie wiadomo czy jestes w ciazy idz do ginekologa on to potwierdzi, alboo jezeli masz jakies 30 zl idz i wykup badanie-z pobierania krwi nazywa sie BETA HCG on ci powie na 100% czy jestes w ciazy

Gość gość
Testy odczytuje się według czasu podanym w instrukcji ,po takim czasie test jest zwyczajnie nie ważny.Też kiedyś zostawiłam test i po kilku godzinach były dwie kreski a w ciąży wcale nie byłam także bądź dobrej myśli. . .

Gość gość
Sama dzieciaku teraz widzisz co to za antykoncepcja stosunek przerywany. Do seksu trzeba dojrzec i sie przygotowac szczegolnie w twoim wieku.

Gość gość
Nawet jesli jestes w ciazy to test sikany moze tego nie wykryc, bo minelo za malo czasu. Ktos Ci dobrze radzi - idz na pobranie krwi i zrob test beta hcg, bedziesz miala wszystko czarno na bialym. Nie musisz być na czczo, ale lepiej idz rano to bedziesz miala wynik tego samego dnia.

Gość gość
poczekaj spokojnie i nic nikomu na razie nie mów, nie stresuj sie bo stres Ci tylko w tym przeszkadza, bedzie dobrze jak kolwiek by sie Twoja sytuacja nie skonczyła - uwierz!

Gość gość
I NIE BZYKAJ SIE BEZ GUMY

Gość gość
ja przewiduje ciaze ..;)

Gość gość
Moj tez po kilku godz. Byl pozytywny a ciazy nie bylo...

Gość gość
nie jestes w ciazy, nie panikuj dziecko a test wyzuc, nie trzymaj w domu

Skoro nie którzy z was mówią że nie jestem to dlaczego nadal nie mam okresu?

Gość gość
Jeżeli druga kreska pojawiła się po kilku godzinach, to wynik absolutnie nie oznacza to ciąży. Pozytywny wynik jest wtedy, kiedy druga kreska pojawia się w czasie podanym na ulotce. Zwykle jest to do pięciu minut. Po dłuższym czasie faktycznie często pojawia się blada druga kreska, ale to nic nie znaczy. Długo starałam się o dziecko i zrobiłam mnóstwo testów ciążowych, więc wiem co mówię. Wykonywałaś testy po terminie spodziewanej miesiączki, więc gdybyś była w ciąży, to raczej by to wykryły. No i kochałaś się w teoretycznie niepłodnie dni. Gdybym miała obstawiać, to nie jesteś w ciąży, ale lepiej się upewnij. Na twoim miejscu nie leciałabym tak od razu do ginekologa. Poczekaj jeszcze kilka dni, może miesiączka się pojawi. Jak nie, to wykonaj test ponownie i wtedy idź do ginekologa. Jest wiele przyczyn braku okresu: przeziębienie, odchudzanie, przemęczenie, problemy hormonalne, nawet wariująca pogoda. Jesteś bardzo młoda, więc twój cykl ma prawo podlegać jeszcze pewnym wahaniom. Pytanie jak dawno zaczęłaś miesiączkować i czy do tej pory zawsze miałaś regularny okres i cykle jednakowej długości. Czy wcześniej, zanim rozpoczęłaś współżycie zdarzało ci się, że okres się spóźniał? A seks bez zabezpieczenia to głupi pomysł.

Gość gość
Ja miałam tak jak autorka czyli po ponad 2 godz druga bardzo blada kreska i byłam w ciąży. .. tyle że ja miałam 10 lat więcej od autorki :o autorki jeżeli jesteś w ciąży to bardzo bardzo Ci współczuję :( dla mnie w tym wieku to byłby koniec świata :(

wcześniejszy okres trwał 14 dni, od pewnego czasu miałam regularne okresy, zaznaczam ze mam niedoczynność tarczycy wiec to tez moze być wina hormonów, czy w tym 2-3 tygodniu ciąży mogłabym mieć jakieś objawy? jeśli tak to jakie?

Gość gość
Po pierwsze powtórz test. Po drugie objawy wczesnej ciąży są często takie same jak objawy nadchodzącego okresu. Jak długie masz cykle (chodzi o ilość dni od jednego okresu do drugiego a nie o długość krwawienia).

Gość gość
testy wykrywają ew. ciążę po terminie okresu ale nie w sytuacji autorki która dopiero przed dniem okresu współżyła. Wiec o jakiejkolwiek wiarygodności nie ma mowy. cykle są regularne ale biorąc pod uwage fakt iż wcześniej były nieregularne i problemy z tarczycą różnie może być. Autorko zrób więc kolejny test z rana albo idź na beta hcg z krwi.

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.