Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzoskwinka1406

Partner w zakładzie karnym. Jakie nazwisko nadać dziecku?

Polecane posty

Witam. Mój partner przebywa w zakładzie karnym. Za 2 tygodnie mam rozwiązanie ciąży. Chcemy dać dziecku nazwisko ojca. Czy jeśli dziecko będzie miało nazwisko ojca to będę mogła się starać o 1000zł przez pierwszy miesiąc i 500+ ? Ojciec będzie potrzebny do podpisania dokumentów czy wystarczy zaświadczenie z zakładu karnego, że tam przebywa ?

Gość gość
Bedzie potrzebny osobiście do nadania dziecku swojego nazwiska i potwierdzenia ojcostwa. Dopóki nie będzie mógł wyjść z zakładu karnego/chociazby na przepustkę/ dziecko bedzie nosiło twoje nazwisko.

Gość gość
1000 nalezy sie kazdemu dziecku a 1000 przez 12 miesiecy pobierasz Ty gdy jestes bezrobotna lub dostajesz doplate do 1000 gdy masz niski zasilek macierzynski. A o 500+ na pierwsze dziecko mozna sie starac gdy nie przekraczacie 800 dochodu na osobe. Jesli mieszkasz sama z dzieckiem i nie masz slubu dochod partnera sie nie liczy. Nie ma znaczenia jakie nazwisko bedzie nosic dziecko

Z nadaniem nazwiska nie będzie problemu, ponieważ byłam w USC wystarczy, że napiszę prośbę do kierownika i on już tam podejdzie i załatwi wszystko.