Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Najbardziej niedoceniane zawody waszym zdaniem

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Xxx Nauczyciel nie ma mocy wywierci膰 twojemu Briankowi dziury z m贸zgu i wla膰 tam wiedz臋 Xxx my艣lisz,偶e ka偶dy nazwa艂 syna tak samo jak ty??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Pracownicy market贸w, dyskont贸w. Praca za grosze, ci臋偶ka, trzeba si臋 nie raz u偶era膰 z chamami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pracowa艂am na produkcji. Robienie w k贸艂ko to samo jak robot mocno obci膮偶a艂o moj膮 psychik臋. Musia艂am zwolni膰 si臋 po 7 miesi膮cach, bo ju偶 zacz臋艂am tam wariowac. Masakra, nie wiem czy da si臋 to por贸wna膰 do jakiego艣 innego zawodu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tylko powiem, czym za nic nie chcialabym byc ( a sa to zawody potrzebne)Ktos, kto ubiera cia艂a w kostnicy.Pilot samolotow, stewardessa. ktos, kto myje okna w wysokosciowcu. , albo pracuje n wysokosciach, np budujac mosty, wiezowce. Lekarz proktolog.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moim zdaniem niedoceniani s膮 ludzie dbaj膮cy o czysto艣膰 miast, czy to c****el膮cy rabatki w parku, dzi臋ki czemu mog臋 posiedzie膰 z dzieckiem w parku w mi艂ym otoczeniu, czy tym bardziej ci na 艣mieciarce, dzi臋ki kt贸rym m贸j dom nie tonie pod stert膮 艣mieci. Tak, panowie ze 艣mieciarki 2x w tygodniu odwalaj膮 u nas solidn膮 robot臋. Niedoceniana jest te偶 salowa i instrumentariuszka w szpitalu. Nauczyciel? My艣l臋, 偶e jeszcze wiele os贸b ma szacunek do tego zawodu. Szczeg贸lnie starsi. Najgorzej chyba maj膮 ci w gimbazie, zawod贸wkach i niekt贸rych technikach, bo maj膮 ci臋偶ki kawa艂ek chleba ucz膮c dzieci typowej kafeterianki. Jasne, 偶e jak w ka偶dy mzawodzie, i w tym znajd膮 si臋 jakie艣 pod艂e larwy lub totalne t艂uki, ale nie mo偶na uog贸lnia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nauczyciele nadal maj膮 wiele przywilej贸w, wi臋c niech nie narzekaj膮, bo 藕le nie maj膮. znam wielu kt贸rzy nie sa warci funta klakow. by艂am bardzo dobra uczennica, 8klase onczylam z czerwonym paskiem i najbardziej mnie bola艂o,ze ja na swoje oceny ci臋偶ko pracuje a kto艣 inny ma podobne bo mama lub tata np pracuje w gminie... mia艂am mo偶liwo艣膰 zweryfikowania tych ocen jednej z dziewczyn-w 8 klasie w wi臋kszo艣c***i膮tki a w pierwszej liceum dwoje i ewentualnie troje-bo ju偶 szko艂a w innej miejscowo艣ci i nikogo nie obchodzi kim jest tatu艣 na wsi. dlatego mam 藕le zdanie o wi臋kszo艣ci nauczycieli-s膮 interesowni. W liceum na 5 z matmy musia艂am zapracowa膰, a kto艣 kto nie by艂 zbyt ogarni臋ty te偶 mia艂 5 bo chodzi艂 prywatnie na korki... akurat i to p贸藕niej 偶ycie zweryfikowalo-na pierwszym roku studi贸w ta osoba poleg艂a na matematyce cho膰 by艂a na tym samym poziomie co w liceum... na pewno nies艂usznie niedocenianym zawodem jest pracownik zieleni miejskiej czy firmy zajmuj膮cej si臋 wywozem nieczysto艣ci czy to sta艂ych czy p艂ynnych. nie docenia si臋 te偶 og贸lnie pracownik贸w fizycznych. ja takich ludzi szanuje cho膰 mam wy偶sze wykszta艂cenie i wygodna prac臋 w biurze. ale doceniam ludzi pracuj膮cych fizycznie bo to dzi臋ki nim mam wygodne 偶ycie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Zarabia sporo, to fakt. Ale nie chcia艂am pisa膰 o moim ojcu tylko o mamie nauczycielce w odpowiedzi na to co kto艣 napisa艂 wy偶ej. Napisa艂am tylko, 偶e w por贸wnaniu z mam膮 nauczycielk膮 tata ma du偶o gorzej, je艣li chodzi o trudnosc i warunki pracy x Kole偶anko, ale temat odnosi si臋 do NIEDOCENIANYCH zawod贸w. Natomiast w przypadku anestezjologa - ju偶 sam fakt bycia lekarzem daje jakie艣 powa偶anie w艣r贸d spo艂eczno艣ci, ponadto anestezjolodzy s膮 akurat finansowo bardzo dobrze doceniani za swoj膮 prac臋 ;) I s艂usznie. Jednak temat bardziej odnosi si臋 do zawod贸w, kt贸re s膮 kiepsko wynagradzane, kt贸rymi si臋 wr臋cz gardzi, chocia偶 w zasadzie bez os贸b pracuj膮cych w tych zawodach wiele aspekt贸w 偶ycia codziennego by艂oby "sparali偶owanych".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jest masa zawod贸w trudnych, w pewnym sensie trudny jest niemal ka偶dy, przynajmniej pod pewnymi wzgl臋dami i gdy si臋 go porz膮dnie wykonuje,no i s膮 zawody jeszcze trudniejsze. Po latach do艣wiadcze艅 ja jestem przekonana o jednym, zaw贸d niedoceniany, to taki gdzie ryzykuje si臋 偶yciem, a inni nawet o tym nie wiedz膮 lub potrafi膮 skwitowa膰 prostackim okre艣leniem np "fizole". Stoczniowcy, g贸rnicy, budowla艅cy, operatorzy maszyn, roz艂adowuj膮cy, nie wiem kto tam jeszcze... Taki urz臋dnik mo偶e nigdy si臋 nie zetkn膮膰 z problemem i nawet umys艂em nie ogarn膮膰 co to znaczy i jakiego trzeba hartu, wprawy, si艂y, odpowiedzialno艣ci 偶eby pracowa膰 na rusztowaniach jakim艣 sprz臋tem i nie zabi膰 siebie ani koleg贸w. Mi w dzieci艅stwie wpajano wi臋ksze zrozumienie i szacunek do zawod贸w umys艂owych, zwi膮zanych z odpowiedzialno艣ci膮, decyzjami, kszta艂towaniem kogo艣, czego艣... Teraz widz臋 jak bardzo ograniczone to by艂o my艣lenie. I艣膰 codziennie do pracy i wykonywa膰 czynno艣ci zwi膮zane z najwi臋kszym ryzykiem, to dopiero wyzwanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋, urz臋dnik. Praca za grosze, a ludzie po tobie jad膮. I jeszcze im si臋 wydaje, 偶e powinna艣 za darmo pracowa膰 x Jak膮 ma pensj臋? Dolicz do tego p艂atne zwolnienia,urlopy, '13', praca 5 di w tygodniu, d艂ugie weekendy, naci膮gane wolne, wypoczynowe, a do tego siedz膮 nad臋te i petenta traktuj膮, jak intruza. Jakby je da膰 do fizycznej pracy, to by pad艂y, te biedne i niedocenione paniusie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nauczyciel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
23:36 no moja mama akurat nigdy 偶adnego petenta 藕le nie potraktowa艂a, za to jej szefowa jak najbardziej. Moja mama po 30 latach pracy zarabia 2600 na r臋k臋, twoim zddaniem to jest du偶o? id藕 si臋 leczy膰 na nogi, bo na g艂ow臋 za p贸藕no. oczywi艣cie, 偶e jest to zaw贸d niedoceniany. Ale urz臋dnik urz臋dnikowi nier贸wny. ja m贸wi臋 o pracwonikach o艣rodk贸w pomocy spo艂ecznej. Przychodzi tam niez艂a patologia, awanturuje si臋, krzyczy, jakby to moja mama ustala艂a komu si臋 nale偶y zasi艂ek a komu nie. W dodatku mama mi m贸wila nie raz 偶e ludzie s膮 strasznie zak艂amani. W mojej miejscowo艣ci jest mn贸stwo os贸b kt贸re nie wykazuj膮 dochod贸w a ka偶dy wie 偶e maj膮 wysokie, bo robi膮 na czarno, a po zasi艂ek potrafi膮 przyj艣膰... pazerno艣膰 nie zna granic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Urzednicy???Prosze was!!!Wolne weekendy,praca od 8-16,kawki,herbatki,internecik w godzinach pracy.A ze ludzie narzekaja?A taka kasjerka co ma powiedziec?Non stop jest ich wina,ze cena nie taka,ze to stare,ze to drogie(a to przeciez tez sa rzeczy odgornie ustalane),uzeraja sie z klientami,przrwy kilkanascie minut,i nie ma kawki,herbatki,ploteczek,internetu itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak膮 ma pensj臋? Dolicz do tego p艂atne zwolnienia,urlopy, '13', praca 5 di w tygodniu, d艂ugie weekendy, naci膮gane wolne, wypoczynowe, a do tego siedz膮 nad臋te i petenta traktuj膮, jak intruza. Jakby je da膰 do fizycznej pracy, to by pad艂y, te biedne i niedocenione paniusie. p艂atne zwolnienia i urlopy i 8-godzinny dzie艅 pracy to akurat 偶aden przywilej tylko obowi膮zek pracodawcy wynikaj膮cy z kodeksu pracy. wi臋c to 偶aden luksus tylko standard jaki powinien mie膰 kazdy pracownik na etacie. Nie jest win膮 spo艂ecze艅stwa, ze si臋 nie 艂apiesz na nic wi臋cej ni偶 tyrka non stop i 偶e zostaja ci tylko 偶ale wobec ka偶dego, kto ma chociaz minimalnie lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ratownik medyczny. M贸j m膮偶 jest ratownikiem. Zarobki na etacie marne jak na tak膮 prac臋 a pracujesz bez wzgl臋du na to czy 艣wi臋ta czy nie. M贸j jest akurat na kontrakcie no to powiedzmy, 偶e zarobki oko艂o 6500 brutto ale sam musi op艂aci膰 zus, podatek itd wi臋c zostaje jakie艣 4000 z艂 za 240 godzin pracy, dy偶ury 24 godzinne. W wi臋kszo艣ci przypadk贸w je藕dzi do pijak贸w albo do starszych ludzi kt贸rych od tygodnia co艣 boli ale nie chce im si臋 i艣膰 do rodzinnego 偶eby nie czeka膰 w kolejce to wol膮 zadzwoni膰 o 3 w nocy po karetk臋, pora偶ka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uzeraja sie z klientami,przrwy kilkanascie minut,i nie ma kawki,herbatki,ploteczek,internetu itp. no tak kochana, ale to w艂a艣nie s膮 konsekwencje wybor贸w 偶yciowych, co robisz w zyciu, jak膮 szko艂臋 ko艅czysz, jakie masz ambicje, jednym b臋d膮 p艂aci膰 dobra kas臋 za to , 偶e zechce przyj艣膰 do pracy, inny si臋 nazap...za 1500. U mnie w mie艣cie jak ludzie s艂ysz膮 pensja w urz臋dzie to mo偶e wyjdzie z 1800 z艂 i to za robot臋 a nie siedzenie, to juz nikt nie chce sie zg艂asza膰 na rozmowy kwalifikacyjne, wi臋c jak chcesz tej lekkiej pracy to zapraszam do Wroc艂awia- etat dostaniesz od r臋ki jesli tylko masz studia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja akurat nie musze pracowac,ale dziekuje za troske

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
14:07 wida膰, 偶e t艂uk do mi臋sa to pisa艂. Tak, nie potrafi膮 nauczyciele nauczy膰. W takim razie jakim cudem 3/4 klasy zdaj膮 te testy i kartk贸wki pisz膮 na oceny pozytywne a pi臋ciu czy dziesi臋ciu t艂uk贸w zawsze ma pa艂y? Bo si臋 nie ucz膮. Nauczyciel nie ma mocy wywierci膰 twojemu Briankowi dziury z m贸zgu i wla膰 tam wiedz臋. Cho膰 tacy w艂a艣nie rodzice jak ty, tak my艣l膮. I robi膮 awantury nauczycielom zamiast spojrze膰 na siebie, jaki wzorzec dajecie dzieciom? Telewizja, piwko, gazeta. Widz膮 was dzieci z ksi膮偶k膮? Nie. A potem jest larum na nauczycieli. Nie potrafi膮 nauczy膰 t艂uka...by膰 mo偶e. Bo 偶eby si臋 czego艣 nauczy膰, trzeba na lekcji s艂ucha膰 a w domu utrwali膰. O ile si臋 nie jest geniuszem. A jak kto艣 nic nie robi a na lekcji nie uwa偶a, to potem jest 偶e nauczyciel 藕le t艂umaczy smiech.gif W takim razie jakim cudem tyle os贸b w klasie rozumie temat, tylko jaka艣 cz臋艣膰 i to zwykle ta sama, ma problem? Bo maj膮 siano w g艂owie jak i wy ich rodzice. Praca nauczyciela jest niewdzi臋czna, ju偶 mniej chyba by bola艂o jakby jaki艣 mopsowy biedak krzycza艂 ni偶 taka mamu艣ka co wy偶ej robi ni偶 ma ty艂ek XXX Wybacz, ale jak na nauczycielk臋 jeste艣 niesamowicie ograniczona. Jako pedagog powinna艣 wiedzie膰, 偶e ludzie maj膮 r贸偶ne predyspozycje i to, ze cz臋艣膰 klasy pisze kartk贸wki super a druga beznadziejnie to jest normalne, bo ludzie s膮 r贸偶ni, jeden przeczyta raz i ju偶 mu wejdzie a drugi 艣l臋czy ca艂y dzie艅 i g*wno z tego z aprzeproszeniem. Przepraszam, ze si臋 takw cinam, ale musia艂am bo wiem, ze nauczyciele maj膮 takie podejscie. Mia艂am tak膮 nauczycielk臋, co wskazywa艂a zawsze na prymus贸w i m贸wi艂a "mo偶a? mo偶na" cholery mo偶na by艂o dosta膰, podczas gdy oni tak naprawd臋 nie 艣leczeli nad tym specjalnie, byli po prostu zdolni, ja zawsze musia艂am zakuwac i nigdy bvym nie dosta艂a takiej oceny jak oni ma艂ym kosztem. Jeste艣 z tych nauczycieli, kt贸rzy by chcieli aby dzieci by艂y grzeczne, pisa艂y u艂o偶one przez ciebie sprawdziany na same 4 i 5 w pierwszym terminie, najlepiej jeszcze zeby same sobie sprawdzi艂y a rodzice przychodz膮c do ciebie ci wsp贸艂czluli i m贸wili "no tak, ma pani racj臋, ja ju偶 tu g贸*wniarza ustawi臋 jak trzeba!". Taki kto艣 nie powinien si臋 w og贸le nazywa膰 pedagogiem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja mama z GOPS (pracownik socjalny, tak to stanowisko si臋 zowie) nie ma 偶adnego czasu na kaw臋 i intenret. Mo偶e tak by艂o 20 lat temu ale teraz nie ma na to czasu. Wr臋cz przeciwnie, zabiera papiery do domu i cz臋sto w domu ma papierkow膮 robot臋. Do jej obowi膮zk贸w nale偶y nie tylko przepychanie si臋 z patologi膮, ale te偶 robienie tzw. wywiad贸w 艣rodowiskowych, gdzie przychodzi膰 musi do tych ludzi do domu, pisa膰 sprawozdania, jak im si臋 偶yje, jak wygl膮da obej艣cie, czy nikt nie jest bity itd. To jest niewdzi臋czna praca ale w mojje miejscowo艣ci nie mo偶na by艂o wybrzydza膰. Mama i tak mia艂a dobre kwalifikacje bo mia艂a studium policealne uko艅czone, a za komuny to by艂o co艣. Teraz fakt, ludzi bez studi贸w wy偶szych nie przyjmuj膮. Jakie kawki i herbatki? Kawki i herbatki to w ksi臋gowo艣ci chyba i USC...te to sobie po偶yj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rolnik -Mieszkaniec miasta mysli jak to rolnicy oplywaja w luksusach,maja ciagniki za miliony (widzieli je przewaznie w telewizji) a nie wiedza jaka to ciezka przez swiatek,piatek fizyczna praca, w stresie,bez dostatecznej ilosci odpoczynku i czasu dla rodziny. Ale o jakiej rodzinie ja mowie? Rolnik nie ma nawet kiedy zony znalezc i nie moze jej znalezc bo dziewczyny nie chca dzis na wies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja akurat nie musze pracowac,ale dziekuje za troske ale wiesz lepiej jak to jest jak ludzie pracuj膮, co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
14:07 wida膰, 偶e t艂uk do mi臋sa to pisa艂. Tak, nie potrafi膮 nauczyciele nauczy膰. W takim razie jakim cudem 3/4 klasy zdaj膮 te testy i kartk贸wki pisz膮 na oceny pozytywne a pi臋ciu czy dziesi臋ciu t艂uk贸w zawsze ma pa艂y? Bo si臋 nie ucz膮. Nauczyciel nie ma mocy wywierci膰 twojemu Briankowi dziury z m贸zgu i wla膰 tam wiedz臋. Cho膰 tacy w艂a艣nie rodzice jak ty, tak my艣l膮. I robi膮 awantury nauczycielom zamiast spojrze膰 na siebie, jaki wzorzec dajecie dzieciom? Telewizja, piwko, gazeta. Widz膮 was dzieci z ksi膮偶k膮? Nie. A potem jest larum na nauczycieli. Nie potrafi膮 nauczy膰 t艂uka...by膰 mo偶e. Bo 偶eby si臋 czego艣 nauczy膰, trzeba na lekcji s艂ucha膰 a w domu utrwali膰. O ile si臋 nie jest geniuszem. A jak kto艣 nic nie robi a na lekcji nie uwa偶a, to potem jest 偶e nauczyciel 藕le t艂umaczy smiech.gif W takim razie jakim cudem tyle os贸b w klasie rozumie temat, tylko jaka艣 cz臋艣膰 i to zwykle ta sama, ma problem? Bo maj膮 siano w g艂owie jak i wy ich rodzice. Praca nauczyciela jest niewdzi臋czna, ju偶 mniej chyba by bola艂o jakby jaki艣 mopsowy biedak krzycza艂 ni偶 taka mamu艣ka co wy偶ej robi ni偶 ma ty艂ek XXX Wybacz, ale jak na nauczycielk臋 jeste艣 niesamowicie ograniczona. Jako pedagog powinna艣 wiedzie膰, 偶e ludzie maj膮 r贸偶ne predyspozycje i to, ze cz臋艣膰 klasy pisze kartk贸wki super a druga beznadziejnie to jest normalne, bo ludzie s膮 r贸偶ni, jeden przeczyta raz i ju偶 mu wejdzie a drugi 艣l臋czy ca艂y dzie艅 i g*wno z tego z aprzeproszeniem. Przepraszam, ze si臋 takw cinam, ale musia艂am bo wiem, ze nauczyciele maj膮 takie podejscie. Mia艂am tak膮 nauczycielk臋, co wskazywa艂a zawsze na prymus贸w i m贸wi艂a "mo偶a? mo偶na" cholery mo偶na by艂o dosta膰, podczas gdy oni tak naprawd臋 nie 艣leczeli nad tym specjalnie, byli po prostu zdolni, ja zawsze musia艂am zakuwac i nigdy bvym nie dosta艂a takiej oceny jak oni ma艂ym kosztem. Jeste艣 z tych nauczycieli, kt贸rzy by chcieli aby dzieci by艂y grzeczne, pisa艂y u艂o偶one przez ciebie sprawdziany na same 4 i 5 w pierwszym terminie, najlepiej jeszcze zeby same sobie sprawdzi艂y a rodzice przychodz膮c do ciebie ci wsp贸艂czluli i m贸wili "no tak, ma pani racj臋, ja ju偶 tu g贸*wniarza ustawi臋 jak trzeba!". Taki kto艣 nie powinien si臋 w og贸le nazywa膰 pedagogiem! xxxxxx pewnie, 偶e s膮 tacy, kt贸rzy siedz膮 ca艂y dzie艅 i si臋 ucz膮 i niestety nie s膮 wstanie opanowa膰 danego materia艂u, wi臋c jakby nauczyciel z tym kim艣 siedzia艂 ca艂y dzie艅 te偶 by go nie nauczy艂, nieraz si臋 nie da i nie mo偶na tego przeskoczy膰, bo ludzie maj膮 r贸偶ne zdolno艣ci, ale jest masa takich uczni贸w, co licz膮 na szcz臋艣cie, poucz膮 si臋 30 minut, a mo偶e i wcale i my艣l膮, 偶e tym razem si臋 uda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wybacz, ale jak na nauczycielk臋 jeste艣 niesamowicie ograniczona. Jako pedagog powinna艣 wiedzie膰, 偶e ludzie maj膮 r贸偶ne predyspozycje i to, ze cz臋艣膰 klasy pisze kartk贸wki super a druga beznadziejnie to jest normalne, bo ludzie s膮 r贸偶ni, jeden przeczyta raz i ju偶 mu wejdzie a drugi 艣l臋czy ca艂y dzie艅 i g*wno z tego z aprzeproszeniem. no to skoro ty nie jestes ograniczona i wiesz, 偶e ludzie sa r贸zni to wiesz ze s膮 i tacy kt贸rych nie nauczysz, cho膰by艣 sie zesr...... Naprawd臋 mozesz sobie wierzy膰 w pedagogik臋 i to ze do ka偶dego mo偶na dotrzec, tyle , ze w szkole nie masz czasu i mozliwo艣ci dociera膰 do kazdego...a poza tym sa przypadki z kt贸rymi nic nie zrobisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pewnie, 偶e s膮 tacy, kt贸rzy siedz膮 ca艂y dzie艅 i si臋 ucz膮 i niestety nie s膮 wstanie opanowa膰 danego materia艂u, wi臋c jakby nauczyciel z tym kim艣 siedzia艂 ca艂y dzie艅 te偶 by go nie nauczy艂, nieraz si臋 nie da i nie mo偶na tego przeskoczy膰, bo ludzie maj膮 r贸偶ne zdolno艣ci, ale jest masa takich uczni贸w, co licz膮 na szcz臋艣cie, poucz膮 si臋 30 minut, a mo偶e i wcale i my艣l膮, 偶e tym razem si臋 uda xxx ale co to ma za znaczenie? Tacy s膮 ludzie, r贸偶ni, jeden si臋 uczy, drugi nie, jeden zakuwa i te偶 nie zdaje i te偶 jest opieprzony, a nauczyciele maj膮 taki wygodny nawyk, aby wszystkie dzieci traktowa膰 jednakowo, jak szara mas臋, brak indywidualnego podej艣cia, brak jakiego艣 zaanga偶onwania w prace tylko wyklepie materia艂 i nara do domu, a p贸藕niej jeszcze narzeka jakie to biedny jest w ten swojej pracy. W ka偶dej pracy s膮 trudno艣ci a anuczyciele oczekuj膮, ze b臋d膮 mieli 艂atwiutko. Wy艂o偶y膰 materia艂 z biologii czy innej historii z podstaw to zadan sztuka, ale sztuka jest uczni贸w zainteresowa膰, mo偶e pom贸c, mo偶e spr贸bowac czego艣 innego, mo偶e chocia偶 z JEDNYM si臋 uda, to jest osi膮gni臋cie, nauczyciel kt贸ry nawet z takiej "patolskiej klasy" potrafi co艣 wyci膮gn膮c, co艣 poprawi膰, 偶eby mo偶e wyszli na ludzi albo posiedli jak膮kolwiek wiedz臋. Praca z lud藕mi jest zawsze trudna, dlatego wielu nauczycieli si臋 do tego nie nadaje bo oni nie maj膮 do tego cierpliwo艣ci ani serca, id膮 i my艣l膮, ze jako艣 to b臋dzie a potem narzekaj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"no to skoro ty nie jestes ograniczona i wiesz, 偶e ludzie sa r贸zni to wiesz ze s膮 i tacy kt贸rych nie nauczysz, cho膰by艣 sie zesr...... Naprawd臋 mozesz sobie wierzy膰 w pedagogik臋 i to ze do ka偶dego mo偶na dotrzec, tyle , ze w szkole nie masz czasu i mozliwo艣ci dociera膰 do kazdego...a poza tym sa przypadki z kt贸rymi nic nie zrobisz" zgadzam si臋 i te偶 uwa偶am, 偶e osoba, kt贸ra jedzie po tej nauczycielce, jest mocno ograniczona umys艂owo...dok艂adnie, niekt贸rych nie nauczysz cho膰by艣 si臋 zes***ra艂. I tacy nie powinni by膰 w liceum. Cho膰by ska艂y sr**a艂y i mury p臋ka艂y to mamusia z tatusiem i tak b臋d膮 wmawia膰 偶e to 偶e dziecko ma pa艂y to wina naczyciela bo on "藕le t艂umaczy" :D ahahah dobre, zawsze 艣mia艂am si臋 z tego jak by艂am uczennic膮. Ja by艂am czw贸rkow膮, pi膮tkow膮 uczennic膮. Ale NIC SAMO NIE PRZYSZ艁O :) przychodzi艂o si臋 do domu i si臋 ku艂o. A ze swojej klasy i do艣wiadczenia wiem, 偶e ci co nie mieli nawet dw贸jek tylko same pa艂y to by艂y LENIE i tumany i nie ma co zaklina膰 rzeczywisto艣ci, nauczyciele i tak byli 艣wi臋ci 偶e tym ludziom dawali dw贸jk臋 na koniec dla 艣w. spokoju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ciekawe co piszecie na temat urzednikow,bo moja znajoma pracuje wlasnie w wydziale zasilkow i wiem jak tam praca wyglada,tak naprawde wiecej pracy maja teraz przy 500+ i jak sie zaczyna okres zasilkowy.Na co dzien to kawka,herbatka.Co do niej dzwonie i pytam co porabiasz to odpowiedz brzmi"aaa robie zakupy przez internet,ide do sklepu cos kupic do jedzenia,pijemy kawe itp."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Wy艂o偶y膰 materia艂 z biologii czy innej historii z podstaw to zadan sztuka, ale sztuka jest uczni贸w zainteresowa膰, mo偶e pom贸c, mo偶e spr贸bowac czego艣 innego, mo偶e chocia偶 z JEDNYM si臋 uda, to jest osi膮gni臋cie, nauczyciel kt贸ry nawet z takiej "patolskiej klasy" potrafi co艣 wyci膮gn膮c, co艣 poprawi膰, 偶eby mo偶e wyszli na ludzi albo posiedli jak膮kolwiek wiedz臋. " mam dla ciebie propozycj臋, id藕 WYK艁ADAJ ze dwa tygdnie, zobaczymy jaka z ciebie dobra pedagog. Nie j臋cz 偶e nie masz przygotowania albo ciebie to nie kr臋ci. skoro masz si臋 za lepsz膮 od nauczycieli, masz rzekomo lepsze studia i w og贸le jeste艣 naj a oni to nieroby to id藕 tam i poka偶 im jak si臋 naucza :) Pono膰 ka偶dy moze i to nic trudnego wiec poka偶 zanim jap臋 otworzysz :) G艂upia krowa jesuuu i takich rodzic贸w jest najwi臋cej. P.S. nie jestem nauczycielem, ale w klasie by艂am z tym uczni贸w, kt贸rym sie chcia艂o uczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nauczyciel kt贸ry nawet z takiej "patolskiej klasy" potrafi co艣 wyci膮gn膮c, co艣 poprawi膰, 偶eby mo偶e wyszli na ludzi albo posiedli jak膮kolwiek wiedz臋. za duzo ameryka艅skich film贸w o nauczycielu co z patolami zacza艂 czyta膰 poezj臋, robic kursy ta艅ca, 艣piewu, dru偶yne polo i nagle sie okaza艂o ze ma cudowne m膮dre dzieciaczki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co to za odpowiedzialna praca,przyjac papierki i wprowadzic je do komputera?Kasjerka ma odpowiedzialnosc materialna,nie moze sie pomylic,czesto pracuje po 10,12h.Co do nauczycieli to tez sie nie zgodze,malo znam nauczycieli z powolania.Maja wolne wakacje,ferie,weekendy i nie pracuja po kilkanascie godzin.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
14:50 no to nie wiem ale m贸wi臋 Ci szczerze z r臋k膮 na sercu 偶e mojej mamy tak nie jest, by艂am w UG na sta偶u po maturze, 7 lat temu, bo Unia Europejska umo偶liwia艂a takie co艣. Z艂o偶y艂am papiery 偶e chc臋 tam i艣膰 na wakacyjny sta偶. Chodzi艂am po r贸znych biurach by przygl膮da膰 si臋 jak wygl膮da praca tam. Nigdy nie widzia艂am by moja mama czy jej kole偶anki mia艂y chwil臋 na kaw臋. przysi臋gam...mo偶e to dlatego 偶e w贸jt zatrudni艂 mniej pracownic ni偶 inni w贸jtowie pozatrudniali i jedna osoba u mojej mamy odwala robot臋 za 2-3 osoby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ciekawe co piszecie na temat urzednikow,bo moja znajoma pracuje wlasnie w wydziale zasilkow i wiem jak tam praca wyglada,tak naprawde wiecej pracy maja teraz przy 500+ i jak sie zaczyna okres zasilkowy.Na co dzien to kawka,herbatka.Co do niej dzwonie i pytam co porabiasz to odpowiedz brzmi"aaa robie zakupy przez internet,ide do sklepu cos kupic do jedzenia,pijemy kawe itp." niunia, ja mam dwie kole偶anki w urzedzie- jedna p贸艂 miesi膮ca siedzi i nic nie robi, ale potem jak sa jakies tam terminy p艂atno艣ci to ma taka kolejk臋 ludzi ze sie wyszcza膰 nie ma czasu , a druga ma w innym urz臋dzie tyle roboty ze regularnie zabiera ja do domu bo w 8 godzin uczciwie robi膮膰 nie da rady tego przerobi膰

Udost臋pnij ten post