Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga2401

Tabletki Antykoncepcyjne Microgynon

Polecane posty

Gość Kinga2401

Witam, mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych Microgynon. Są to moje pierwsze tabletki, które zlecił mi Ginekolog podczas wizyty (nie wykonywałam żadnych badań, stwierdził tylko, że te są najlepsze na pierwszą antykoncepcje) stąd moje pierwsze pytanie czy mogę mu zaufać i zacząć brać te tabletki od 11.07 od pierwszego dnia krwawienia i nie martwić się o ciążę bo tabletki będą na mnie działać? Kolejna sprawa to urlop parę dni po wizycie u Ginekologa okazało się, że wyjeżdżam 05.08 na urlop nad morze i chciałabym jakoś okres przesunąć bo mając teraz od 11.07 przy cyklu 29 dniowym oraz długości okresu 6 - 7 dni kolejny wypadnie na wyjeździe czyli 09.08 - 15.08 czyli podczas wakacji :( Czytałam, że można przedłużyć branie tabletek o te parę dni (czyli wybrać 21 plus tyle ile potrzeba na wyjazd) i dopiero potem wystąpi okres z odstawienia. Czy lepiej zrobić tak, że wybrać 21 tabletek od 11.07 i skończyć po 21 dniach czyli do 01.08 i dostać okresu, który się skończy do 05.08 ewentualnie trochę zachaczy o wyjazd? Proszę o pomoc jak mam to zaplanować i o informację czy jak będę brała dłużej te tabletki czyli ok 30 dni ciągiem to antykoncepcja będzie cały czas działać czy po czasie tych 21 dni jakoś ich skuteczność spada? No i najważniejsze czy podczas brania tych tabletek nie dostanę okresu? Z góry dziękuje Wam za odpowiedzi

Gość gość
Ja to naklejam swoje lisvy zgodnie z tym co jest na ulotce napisane, lepiej nie kombinować bo można sobie biedy narobić...

Gość gość
Cześć :) Ja też dostałam microgynon i też są to moje pierwsze tabletki, póki co wzięłam ich 5 :) z tym, że mój ginekolog zlecił mi kilka badań zanim przepisał mi te tabletki. Myślę, że Ty również powinnaś wybrać się do lekarza, który zleci Ci badania. Poza tym, okres mam teraz o wiele dłuższy, a do tego mam straszny problem z.. biegunką! Stąd też chciałabym podpiąć się pod Twój post i zapytać, czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć, czy to 'normalna' reakcja organizmu na pierwsze tabletki, czy zdecydowanie powinnam wybrać się do lekarza? Planowałam wizytę u lekarza, ale niestety mój ginekolog przyjmuje dopiero za 5dni i zastanawiam się, czy powinnam nadal brać tabletki do tego czasu?

Gość gość
Najlepiej to zrób tak, że weźmiesz 2 opakowania pod rząd bez robienia przerwy, to będzie najpewniejsze. Ja brałam nawet 3 opakowania pod rząd i było ok

Gość gość
Bierz przez 3 miesiące bez przerwy,a potem zobaczysz.Szkoda urlopu nad morzem bez bzykania.