Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No fap challenge

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jak długa była Wasza świadoma abstynencja od seksu-masturbacji? Zwłaszcza tej drugiej. Staram się ćwiczyć panowanie nad swoim pożądaniem dla własnego komfortu. Jestem samotny. Mam 25 lat. Najdłuższa przerwa to ok. 2-3 tygodnie. Później już miewam polucje czy mimowolne erekcje. Jakie są Wasze wyniki? Dołączcie też swój wiek i koniecznie stan cywilny.

Gość gość
żonaty, około 5 dni, tygodnia nigdy nie wytrzymałem

Gość gościca
23 lata prawiczek w zeszłym rokuw październiku postanowiłem zaprzestać masturbacji i nie było z tym problemu jednak po ok 3 tyg pojawiły się polucje i to dość obfite, od tego czasu nawet jak nie mam za bardzo ochoty staram się masturbować przenajmniej raz w tygodniu i od tego czasu nie miałem polucji wiec nawet jesli przestaniesz się masturbować to i tak będziesz miał wytrysk a w dodatki pobrudzisz sobie piżame więc według mnie nie warto

Gość gość
Ja nie masturbuję się od 2 maja 2006 r. (serio, pamiętam swój ostatni "upadek"). Miałem wtedy 17 lat. Motywacja od początku była wyłącznie religijna, walczyłem z tym około dwóch lat. Po latach stwierdzam, że warto było, bo jestem szczęśliwy i mam zdrowe podejście do kobiet - nie traktuję ich przedmiotowo, mam wrażenie, że żyję w harmonii ze światem, tak chyba to najlepiej można opisać. Jeśli chodzi o moją "walkę" to z reguły masturbowałem się raz dziennie, po dłuższych przerwach w pierwszy dzień nawet z 3-4, a potem w kolejne po razie. Gdy walczyłem z początku potrafiłem robić tylko 2-3 dniowe przerwy, potem coraz dłużej. Raz udało mi się 3 tygodnie, ale potem znowu upadek. Mój ostatni "upadek" to właśnie 2 maja 2016 r. po niemal 3-miesięcznej przerwie. Mam wrażenie, że po tych 3 miesiącach przychodzi ostateczny kryzys i jak się go przezwycięży, to jest spokój. Wiem, bo w tym 2006 r. miałem taki kryzys gdzieś w wakacje (a więc właśnie po ok. 2-3 miesiącach), z trudem "wygrałem" i od tamtego czasu spokój. Oczywiście czasami się chce, czasem nawet bardzo, ale łatwo się powstrzymać. Klucz do sukcesu: unikać okazji. Nie fantazjować i żadnej erotyki. U nas w Kościele katolickim to też grzechy, więc musiałem także z tego zrezygnować, teraz wiem, że gdybym z tego nie zrezygnował, "upadałbym" pewnie co najmniej raz na kilka tygodni. Generalnie bardzo współczuję tym, co nie mają motywacji religijnej, bo dla mnie w najgorszych chwilach jedyną motywacją było to, że zrobię coś przeciw Bogu i że znowu będę musiał się z tego spowiadać. Jak sobie radzą niereligijni, to jest dla mnie wielką zagadką, ale czytałem, że też się da. Życzę wszystkim powodzenia, bo naprawdę, naprawdę warto :)

Gość Świstak trojański
Łoł. Żal ogarnia, jak tylko człowiek pomyśli sobie, że "niemasturbowaniesię" nie jest konkurencją olimpijską.

Gość gość
Ha, jesteś sfrustrowany, że musiałeś zamieścić tutaj ten komentarz? ;) Właśnie na tym polega różnica w naszym stylu życia ;)

Gość gość
Hej, wytrzymalem już 3 dni, jest ciężko, ale wytrwam :)