Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na czym realnie oszczędzacie?

Polecane posty

Gość gość
Ja bardzo często latam (mam rodzinę porozsiewaną po całej Europie) i już nauczyłem się jak oszczędzać przynajmniej na biletach. Nieco wcześniej rezerwuje je po prostu przez eloty.pl i przeważnie za każdym razem trafiam na jakieś okazję. Fajny sposób, polecam każdemu :)

Gość gość
Ja wyłączam ładowarki, urządzenia ze stanu czuwania, jak wychodzę z danego pomieszczenia wyłączam światło,żarówki mamy oczywiście energooszczędne, piorę jak nazbieram odpowiednią ilość rzeczy, żeby zaoszczędzić wodę, prąd i środki piorące, podobnie ze zmywarką, włączam, gdy jest pełna. Jedzenie - latem kupujemy głównie świeże warzywa i owoce, nabiał, mięso -rzadko, prędzej ryby. Do fryzjera chodzę rzadko, podciąć włosy i odświeżyć kolor. Do włosów używam szamponu fryzjerskiego i odżywki fryzjerskiej . Szampon to Kalos (litrowy) kosztuje 10 zł., a odżywka też Kalos, też litrowa (z keratyną i kwasem hialuronowym), kosztuje 14 zł. I szampon i odżywka są bardzo wydajne i starczają na długo. Standardowe butelki szamponu dobrej marki mają pojemność ok. 400 ml. i kosztują ponad 15 zł., podobnie odżywki...