Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

otulona_snem dziś Chyba nie wiesz, że USA zostały stworzone poprzez federacje/połączenie się wielu, bardzo różnych państw/stanów. oo zupelnie odleciales z tymi panstwami x x Poczytaj np o historii Teksasu. A potem wróć i ładnie przeproś.

Gość gość
"Państw/stanów które po połączeniu stworzyły USA... Jednak poucz sie historii..." x no ale konkretnie pytam. jakież to "państwa" się połączyły tworzą USA który to proces chcesz teraz kopiować w UE? jak nie potrafisz odpowiedzieć to z łaski swojej przestań bredzić.

otulona_snem dziś mowie ci Shatyn,idze chlopie na spacer usmiech.gif zrobisz dla siebie lepsza rzecz,niz siedzenie tutaj i pleciugowanie bzdur x x Jak na razie nie napisałem żadnej bzdury. Ale skoro ty wiesz "lepiej" to zacytuj JEDNĄ moja bzdurę i krótko uzasadnij ocenę....:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś a ten głąb chce tu USA urządzać. jak każdy eurofederasta stracił kontakt z rzeczywistością. x x No tak... Rozumiem, ze osłabienie UE jest ci na rękę tak jak jest na rękę Putinowi i to jemu na tym najbardziej zależy. A ponieważ uważam, ze tylko zjednoczona Europa może się przeciwstawić Rosji to też uważam, że UE jest bardzo wazna dla Polski i Polaków. To logiczne. Rozpad UE to narażenie Polski na powrót do strefy wpływów Rosji. Jestem przeciw ale jak widzę ty jesteś "za". I żeby była jasność. Polska może należeć do Zachodu albo do Wschodu. Innej możliwości nie ma. x Unia nic nie ma wspólnego z przynależnością do Paktu NATO, więc nie strasz Rosją, bo się zesrasz. Świat jak również interesy gospodarcze poszczególnych państw zaczynają się zmieniać, ciemny ludku zapatrzony w niemiecki Eurokołchoz. Niemcy potwierdziły, że kompletnie nie nadają się do przewodzenia innym państwom z uwagi na ich narodowo gospodarczy egoizm nie liczący się z resztą narodów.

Gość gość
"Jak na razie nie napisałem żadnej bzdury." x to opowiesz nam o tych "państwach" które się "połączyły" żeby stworzyć USA?

otulona_snem dziś od 10 lat to samo chryste,ze ci sie to nie nudzi x x Mnie nie nudzi to, że wypisujesz jakieś dyrdymały a potem włąsnych słow nie potrafisz uzasadnić....:D To mnie raczej bawi, jak widze twoje niezdarne próby zmienienia tematu czy też obrażania mnie...:D:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś otulona_snem dziś mowie ci Shatyn,idze chlopie na spacer usmiech.gif zrobisz dla siebie lepsza rzecz,niz siedzenie tutaj i pleciugowanie bzdur x x Jak na razie nie napisałem żadnej bzdury. Ale skoro ty wiesz "lepiej" to zacytuj JEDNĄ moja bzdurę i krótko uzasadnij ocenę... x twoja subiektywna ocena pisanych przez ciebie bzdur jest bezwartościowa :) liczy się opinia reszty userów, którzy uznali ciebie za kafeteryjnego wariata proniemieckiej opcji :)

Bruno Shatyn dziś stracił kontakt z rzeczywistością, ale również brak polskich korzeni powoduje w nim chęć unifikacji wszystkich różnorodnych narodów europejskich w jedną masę oczywiście pod niemieckim zarządem. x x A ta próba obrażenia mnie i mojej rodziny kończy dyskusję z tobą orange. x x x No chyba, że ładnie mnie przeprosisz. To sie zastanowie.

Gość gość
oj to chyba nam o tych "państwach" nie opowiesz, co? czyżbyś tym samym przyznał że poziom idiotyzmu jaki tu zaprezentowałeś przekroczył nawet twoje umiejętności manipulacji i kłamstw?

Gość gość
gość dziś "Jak na razie nie napisałem żadnej bzdury." x to opowiesz nam o tych "państwach" które się "połączyły" żeby stworzyć USA? x Dla tego durnia np stan Alabama strasznie różni się od stanu Connecticut porównując je do Niemiec i Polski :)

Gość gość
USA składa się ze stanów które posiadają osobne parlamenty, władze, etc. W przeszłości stanowiły osobne twory których państwowość była faktem. A więc określenie państwa/stany jest jak najbardziej uzasadnione w historii USA jak i obecnie.

Gość gość
"Dla tego durnia np stan Alabama strasznie różni się od stanu Connecticut porównując je do Niemiec i Polski" x mimo kłamstw i bredni shatyn wygrywa z wami dyskusję bo tacy kretyni jak ty zamiast go przyprzeć do muru i naciskać to pomagają mu w rozmywaniu sprawy na tematy poboczne. więc przestań to idioto robić bo mu tylko pomagasz. teraz czekamy jak kolega shatyn nam opowie które to PAŃSTWA połączyły się w ameryce tworząc USA.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Bruno Shatyn dziś stracił kontakt z rzeczywistością, ale również brak polskich korzeni powoduje w nim chęć unifikacji wszystkich różnorodnych narodów europejskich w jedną masę oczywiście pod niemieckim zarządem. x x A ta próba obrażenia mnie i mojej rodziny kończy dyskusję z tobą orange. x x x No chyba, że ładnie mnie przeprosisz. To sie zastanowie. x powinieneś wiedzieć chory maniaku, że twoje opinie na tematy polityczne są bez żadnej wartości merytorycznej więc możesz pocałować się osobiście w doope niemiecki sługusie

Gość gość
"A więc określenie państwa/stany jest jak najbardziej uzasadnione w historii USA jak i obecnie. " x ja zadałem bardzo proste pytanie: które PAŃSTWA połączyły się tworząc USA tak jak wy dzisiaj chcecie łączyć polskę z niemcami. dlaczego nie potraficie mi na to odpowiedzieć?

Gość gość
Jakim językiem będziemy posługiwać się z Eurokołchozie? Francuskim, Niemieckim czy Angielskim?

Gość gość
"Obawiam się, że orange tego nie zrozumie. Nie ma co tłumaczyć." x ale ty mi niczego nie tłumacz. ty mi po prostu napisz jakie to państwa były, bo nie wiem. nazwy tych państw poproszę. twierdzisz że połączyły się państwa a nie potrafisz napisać jakie?

Gość gość
jak z tymi państwami? ja ciągle czekam.

Gość gość
W USA obowiązuje jedna konstytucja i jedno prawo federalne, natomiast prawodawstwo stanowe pełni funkcje praw samorządowych i nie zmienia charakteru jednolitego państwa. W skład UE wchodzą różnorodne państwa narodowe które posiadają odrębną historie bez możliwości porównywania ich do amerykańskich stanów.

Zrobie maluteńki wyjątek i powiem, że USA w początkowej fazie składały sie z wielu kolonii które należały do innych państw (państw tworzących kolonię) a więc to były terytoria różnych państw. USA powstały z ich połaczenia. Kolonie to terytoria np szwedzkie, angielskie, francuskie itp, itd. Z nich powstały później stany, niezależne od siebie za to tworzące państwowości, republiki itp Resztę poczytaj sobie w necie, orange. Teraz juz naprawdę... Koniec gadania z tobą do czasu przeproszenia mnie.

Gość gość
gość dziś jak z tymi państwami? ja ciągle czekam. x shatyn zaciął się, teraz musi zasięgnąć wiedzy na temat historii US :)

Gość gość
"Kolonie to terytoria np szwedzkie, angielskie, francuskie " x czyli to nie były państwa tylko KOLONIE które się oderwały od państw i dopiero stworzyły państwo USA. no i proszę jak świnia łże.

Gość gość
Otulona jak zwykle komprom na calej linii:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Zrobie maluteńki wyjątek i powiem, że USA w początkowej fazie składały sie z wielu kolonii które należały do innych państw (państw tworzących kolonię) a więc to były terytoria różnych państw. USA powstały z ich połaczenia. Kolonie to terytoria np szwedzkie, angielskie, francuskie itp, itd. Resztę poczytaj sobie w necie, orange. Teraz juz naprawdę... Koniec gadania z tobą do czasu przeproszenia mnie. x dziewicze terytoria północnej ameryki zostały przejęte przez anglosaskich kolonizatorów tworzących jednolitą kulturę i historie na kolonizowanych terenach. Wg ciebie terytorium Polski można porównać do dziewiczych terenów kolonizowanej przez anglosasów Ameryki?

Widziałam fote cyknieta wczoraj trzem chłopcom z po. Siedzieli przy winie, bawili się świetnie. Nie wyglądali na zdolowanych państwem pisu. A ty się dajesz w hooja robić. x x Ja? Bo sobie czasem popijam winko i nie jestem zdołowany państwem pisu? Ale teraz wybacz. Otulona nie potrafi mi odpisac merytorycznie a na mnie czeka żona i zakupy umeblowania do nowego mieszkania... A więc znikam na czas jakiś...