Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

- Decyzja w demokracji zależy od stosunku sił między ludźmi, którzy dają się nabrać na demagogię lub oczekują podarunków od polityków, a ludźmi, którzy bronią praworządności i wolności. W Polsce przyszłość zależy od tego, na ile druga część społeczeństwa zostanie wzmocniona. Opozycja, organizacje obywatelskie. To, co odróżnia nas od Węgier, to po pierwsze KOD... x Wierzy pan w KOD? x - Popieram. To ogromnie ważna inicjatywa. A po drugie mamy silniejszą opozycję niż na Węgrzech. Im silniejszy będzie obywatelski ruch obrony państwa prawa i wolności, tym większe szanse na to, że epizod pisowski skończy się szybciej. Cała rzecz w działaniu, a nie w gdybaniu, kiedy to się skończy. Bo samo się nie skończy! Nie można siedzieć i narzekać, że cud się jeszcze nie stał, biadolić i czekać na innych, że zrobią za nas obywatelską robotę.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś rozumiem twoją mentalność typowego komucha który będzie bronił piramidy finansowej ZUS jak życia twoje roszczeniowe pokolenie na szczęście wymiera razem z nieudanym eksperymentem ZUSowskim :)

:D:D Już ci napisałem... Nie jesteś w stanie mnie obrazić... I nie bronię ZUSu. Piszę o realiach. A ZUS nie jest piramidą finansową. I ponieważ nie byłeś w stanie znaleźć definicji piramidy to ja ją zacytuje... x "Mechanizm działania piramid finansowych polega na pozyskiwaniu przez ich założycieli jak największej liczby uczestników, którzy – zachęceni obiecywanymi zyskami – wpłacają im pieniądze. W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób. Z tego powodu piramidy finansowe są z góry skazane na upadek, bowiem system wymaga lawinowego dopływu nowych uczestników, a taka możliwość jest ograniczona. Hipotetyczna piramida, która wymagałaby zwerbowania przez każdego uczestnika sześciu kolejnych, już na dziesiątym jej poziomie musiałaby mieć liczbę uczestników większą o 60% od liczby mieszkańców Polski, a na trzynastym poziomie liczbę uczestników znacznie większą od liczby mieszkańców świata" x Jak widac nic nie pasuje do ZUSu.

twoje roszczeniowe pokolenie na szczęście wymiera razem z nieudanym eksperymentem ZUSowskim x x Moje pokolenie nie jest roszczeniowe. To pokolenie ktoire płaciło na twoją naukę (jak widac z marnym skutkiem), twoje leczenie itp, itd. A ZUS skończy się razem z ostatnim uczestnikiem czyli jak widać, ci którzy teraz zaczynają pracę, płacą składki na ZUS a więc ZUS ich obejmie również. Czyli ZUS zakończy działalność nawet nie ze śmiercią pokolenia które własnie zaczyna pracowac ale dużo później... To są realia a nie twoje propagandowe i bezmyślne hasełka...:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś smiech.gifsmiech.gif Już ci napisałem... Nie jesteś w stanie mnie obrazić... I nie bronię ZUSu. Piszę o realiach. A ZUS nie jest piramidą finansową. I ponieważ nie byłeś w stanie znaleźć definicji piramidy to ja ją zacytuje... x "Mechanizm działania piramid finansowych polega na pozyskiwaniu przez ich założycieli jak największej liczby uczestników, którzy – zachęceni obiecywanymi zyskami – wpłacają im pieniądze. W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób. Z tego powodu piramidy finansowe są z góry skazane na upadek, bowiem system wymaga lawinowego dopływu nowych uczestników, a taka możliwość jest ograniczona. Hipotetyczna piramida, która wymagałaby zwerbowania przez każdego uczestnika sześciu kolejnych, już na dziesiątym jej poziomie musiałaby mieć liczbę uczestników większą o 60% od liczby mieszkańców Polski, a na trzynastym poziomie liczbę uczestników znacznie większą od liczby mieszkańców świata" x Jak widac nic nie pasuje do ZUSu. x Definicja Piramidy idealnie pasuje do ZUS, tyle że uczestnicy systemu są werbowani przez aparat państwa przymusowo bez dobrowolnych umów. Wychodzi na to że ZUS jako państwowa instytucja jest jeszcze gorszy niż Amber Gold opierając monopolistyczny system na przymusie.

Definicja Piramidy idealnie pasuje do ZUS, tyle że uczestnicy systemu są werbowani przez aparat państwa przymusowo bez dobrowolnych umów. x x OK. To wykaż mi gdzie w ZUSie zachodzi ten proces: x "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób."

A ja od siebie dodam, ze nie zdarzyło się, żeby ZUS nie wypłacił należnych świadczeń z powodu braku pieniędzy i nigdy nie zdarzyło się, żeby uczestnicy systemu musieli werbowac nowych uczestników. Ale moze o czymś nie wiem. To Opisz te procesy w ZUSie...:D

Ten fragment jest najważniejszy bo wskazuje z jakiego powodu piramida finansowa musi upaść. Wskaż te procesy w ZUSie... x "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób. Z tego powodu piramidy finansowe są z góry skazane na upadek, bowiem system wymaga lawinowego dopływu nowych uczestników, a taka możliwość jest ograniczona." x x x Możesz też oczywiście, przeprosić mnie za pisanie durnot i za żenujące próby obrażenia mojej osoby. Wybór należy do ciebie....:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś twoje roszczeniowe pokolenie na szczęście wymiera razem z nieudanym eksperymentem ZUSowskim x x Moje pokolenie nie jest roszczeniowe. To pokolenie ktoire płaciło na twoją naukę (jak widac z marnym skutkiem), twoje leczenie itp, itd. A ZUS skończy się razem z ostatnim uczestnikiem czyli jak widać, ci którzy teraz zaczynają pracę, płacą składki na ZUS a więc ZUS ich obejmie również. Czyli ZUS zakończy działalność nawet nie ze śmiercią pokolenia które własnie zaczyna pracowac ale dużo dalej... To są realia a nie twoje propagandowe i bezmyślne hasełka.. x pochodzisz z pokolenia roszczeniowego opartego na totalitarnym wyłudzaniu pieniędzy podatnikom w celu zaspokajania twoich potrzeb realizowany przez instytucje aparatu państwa ZUS będzie zlikwidowany, natomiast jego zobowiązania zostaną spłacane z podatków poprzedniego systemu, aż do całkowitego wygaśnięcia tychże zobowiązań. Sam widzisz jakim jesteś komunistą, choć mnie twoja mentalność nie dziwi z uwagi na indoktrynacje jaką przeszedłeś w PRLu.

ZUS będzie zlikwidowany, natomiast jego zobowiązania zostaną spłacane z podatków poprzedniego systemu, aż do całkowitego wygaśnięcia tychże zobowiązań. x x :D:D:D A większej głupoty już nie potrafiłeś wymyślić? Ale czekam na odpowiedzi na moje posty... x x Żeby uzmysłowić głupotę wypowiedzi to dodam, że należności zusowskie to ok 50% budżetu Polski. A taki Antoni M. walczy o podniesienie dochodów wojska o JEDEN procent. :D

Sam widzisz jakim jesteś komunistą, choć mnie twoja mentalność nie dziwi z uwagi na indoktrynacje jaką przeszedłeś w PRLu. x x Nie widzę... Ale zawsze możesz uzasadnić twoja ocenę opierając się na ogólnie dostępnych definicjach i tekstach. Ale póki co czekam na odpowiedzi na moje posty... Pośmiejemy sie z ciebie wszyscy...:D

Ten fragment jest najważniejszy bo wskazuje z jakiego powodu piramida finansowa musi upaść. Wskaż te procesy w ZUSie... x "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób. Z tego powodu piramidy finansowe są z góry skazane na upadek, bowiem system wymaga lawinowego dopływu nowych uczestników, a taka możliwość jest ograniczona." x x x Możesz też oczywiście, przeprosić mnie za pisanie durnot i za żenujące próby obrażenia mojej osoby. Wybór należy do ciebie....:D

Definicja Piramidy idealnie pasuje do ZUS, tyle że uczestnicy systemu są werbowani przez aparat państwa przymusowo bez dobrowolnych umów. x x OK. To wykaż mi gdzie w ZUSie zachodzi ten proces: x "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób."

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Definicja Piramidy idealnie pasuje do ZUS, tyle że uczestnicy systemu są werbowani przez aparat państwa przymusowo bez dobrowolnych umów. x x OK. To wykaż mi gdzie w ZUSie zachodzi ten proces: x "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x Proces dobrowolności uczestnictwa w ZUSowskiej piramidzie został zlikwidowany na rzecz przymusowego werbowania kolejnych obywateli w systemie. Nie zarobisz legalnie pieniędzy bez przymusu odprowadzania haraczu na rzecz ZUS, czyli jakby nie było totalitarny przymus wyłudzania kasy na rzecz piramidy.

"W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x Proces dobrowolności uczestnictwa w ZUSowskiej piramidzie został zlikwidowany na rzecz przymusowego werbowania kolejnych obywateli w systemie. Nie zarobisz legalnie pieniędzy bez przymusu odprowadzania haraczu na rzecz ZUS, czyli jakby nie było totalitarny przymus wyłudzania kasy na rzecz piramidy. x x Bredzisz bo żaden płatnik ZUSu nie jest zobowiązany do werbowania nowych członków. A usługi finansowe są świadczone przez przerwy. Chyba się ośmieszyłeś....:D:D:D

"W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe." x x Są świadczone przez przerwy od początku istnienia ZUSu. Jest inaczej? Konkrety poproszę.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Nie masz żadnych argumentów na rzecz zbankrutowanego eksperymentu ZUSowskiego, roszczeniowy komunisto :) Twoimi tekstami udowadniasz jak niewiele różnią się twoje poglądy od PiSu :) Kosmetyka zmian polega na wymianie komuchów obejmujących stanowiska urzędnicze :)

Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x x Daj link do opisu takiej sytuacji, żeby organizatorzy ZUSu namawiali uczestników do werbowania nowych członków. :D

gość dziś Bruno Shatyn dziś Nie masz żadnych argumentów na rzecz zbankrutowanego eksperymentu ZUSowskiego, roszczeniowy komunisto x x Na razie to ty nie potrafisz odpowiedzieć na moje posty uzasadniając tym swoje słowa...:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x Proces dobrowolności uczestnictwa w ZUSowskiej piramidzie został zlikwidowany na rzecz przymusowego werbowania kolejnych obywateli w systemie. Nie zarobisz legalnie pieniędzy bez przymusu odprowadzania haraczu na rzecz ZUS, czyli jakby nie było totalitarny przymus wyłudzania kasy na rzecz piramidy. x x Bredzisz bo żaden płatnik ZUSu nie jest zobowiązany do werbowania nowych członków. A usługi finansowe są świadczone przez przerwy. Chyba się ośmieszyłeś.... x wiedziałem że jako mentalny komuch nie jesteś w stanie zrozumieć tekstu pisanego, normalne u roszczeniowców z PRLu :) i ty chcesz uchodzić za komentatora politycznego na kafe?

Gość gość
Po co Ty z nim rozmawiasz Shatyn? Przecież to zwykły matołek, opowiadający głupoty i nie potrafiący nawet uzasadnic własnych słów.

"W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x x CZego w tym nie zrozumiałem? Konkrety poproszę...:D:D:D Bo jak na razie to ty nie potrafiłeś udowodnić, uzasadnić własnych słow. Bo z tego cytatu jasno wynika, ze ZUS nie jest piramidą finansową...:D:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x x Daj link do opisu takiej sytuacji, żeby organizatorzy ZUSu namawiali uczestników do werbowania nowych członków. x proces dobrowolnego werbowania uczestników piramidy został wyeliminowany z rynku przez przymus aparatu państwa Podaj mi choć jeden zapis dobrowolności uczestnictwa w państwowej piramidzie ZUS bez przymusu odprowadzania do niej haraczu z legalnej pracy?

gość dziś Po co Ty z nim rozmawiasz Shatyn? Przecież to zwykły matołek, opowiadający głupoty i nie potrafiący nawet uzasadnic własnych słów. x x Tak dla jaj. Śmieszy mnie jego nieporadność, mętnawe tłumaczenia czy sposoby zmiany tematu...:D:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś "W praktyce rzadko są świadczone usługi finansowe. Organizatorzy namawiają zwykle ich uczestników piramidy finansowej do werbowania kolejnych osób." x x CZego w tym nie zrozumiałem? Konkrety poproszę...smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif Bo jak na razie to ty nie potrafiłeś udowodnić, uzasadnić własnych słow. Bo z tego cytatu jasno wynika, ze ZUS nie jest piramidą finansową... x więc napisz na jakich zasadach funkcjonuje ZUS? Jak widzę masz problemy z kojarzeniem jak na komucha przystało :)

proces dobrowolnego werbowania uczestników piramidy został wyeliminowany z rynku przez przymus aparatu państwa x x Ale to oznacza, ze jeśli ten proces został wyeliminowany, to ZUS nie jest piramidą finansową bo piramida finansowa polega właśnie na tym co zostało wyeliminowane...:D:D:D

Gość gaajowy
Shatyn nie popieraj siebie na gosciu.

Podaj mi choć jeden zapis dobrowolności uczestnictwa w państwowej piramidzie ZUS bez przymusu odprowadzania do niej haraczu z legalnej pracy? x x Na razie to czekam na twoje przykłądy... A potem ci podam, podam...:D:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś gość dziś Po co Ty z nim rozmawiasz Shatyn? Przecież to zwykły matołek, opowiadający głupoty i nie potrafiący nawet uzasadnic własnych słów. x x Tak dla jaj. Śmieszy mnie jego nieporadność, mętnawe tłumaczenia czy sposoby zmiany tematu... x shatyn został przyparty do muru, zaczyna odpisywać sobie z gościa :)