Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaBartka24

Nie mogę zajść w drugą ciążę...

Polecane posty

Gość gość
do Pani z zaawansowanym pco i zerową owulacja co Pani pomogło? jestem w podobnej sytuacji a staram sie o 1 dziecko

Gość Smutekbezgranic
Powiem Pani szczerze, że medycyna mi nie pomogła. Lekarz nie był w stanie wyjaśnić jak zaszłam w ciążę, nie miałam miesiączki przed zajściem w ciążę przez ponad rok. Akurat wtedy nie brałam żadnych tabletek, bo byłam tak zmęczona wiecznymi badaniami ze odpuscilam. Pogodziłam się, że jestem bezplodna i nigdy nie będę miała dzieci. Nie zabezpieczalismy się, bo i po co, ale ani ja ani mąż nie myśleliśmy o żadnym dziecku. No i wtedy się okazało, że jestem w ciąży. Znam kobietę która również z pco leczyła sie i nie zaszła w ciaze przez 12 lat. Kiedy odpuscila okazało się, że jest w ciazy. Urodziła w tym samym dniu co ja. Poznalysmy się na patologii ciąży, bo prócz tego ze nie mogłysmy normalnie zajść w ciążę to od początku miałyśmy zagrożona ciążę. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Gość gość
Ja tez niestety zmagam się z tym problemem...od roku staramy się o drugie dziecko, według lekarzy wszystko jest ok, więc nie rozumiem czemu się nie udaje :(

Gość gość
to może spróbujcie naprotechnologii? nam pomogła :)

Gość gość
co to jest naprotechnologia?

Gość gość
podbijam wątek...a stosowała któraś Ovarin? znajoma mi poleciła dla starajaćych się, sama zażywała i nawet z jej przypadłością a od lat zmaga się z policystycznymi jajnikami urodziła zdrową, śliczna córeczkę http://ovarin.pl/

Dnia 12.07.2016 o 13:42, Gość Assiulka9191 napisał:

Hej. Mam 25 lat maz 30 i córeczkę 2l9m. Odstawilam tabletki w kwietniu. Mam nieowulujace jajniki. Ale zaczelam brać nowy lek tzn jak w 2012 okazalo sie ze musze miec hsg i laparoskopie bo z ciąży nici to sie temu poddalam. No i po tych perypetiach jest corka. Wracajac zaczelam od marca pic inofem. Mam owulacje. Pęcherzyk rośnie ale nie pęka i mam bolącą torbiel do okresu. Musze brać pregnyl w połowie cyklu. Ten cykl na luzie jeszcze ale pewnie po wakacjach tak troche wcelujemy. Teraz brałam pregnyl w poniedziałek. A ze z mężem bylo w niedziele środę i czwartek wiec moze nic z tego nie byc. Ale zobaczymy:) ogólnie to jakby coreczka byla mlodsza to byśmy poczekali bo tak to trzeba będzie gore domu zrobić:|. Mala idzie do przedszkola nie po drodze. Musimy miec dwa auta...zawsze cos:P

na co ty się kobiet ozgodziłaś ?  nigdy leków nie bierz jeżeli nie mają ratować ci życia. żadnych.

Gość Około

Autorko jeśli tu zaglądasz to powiedz czy udało ci się w końcu zajść w drugą ciążę.

Gość Karollawa87

6lat temu zaszłam w pierwszą ciążę, staraliśmy się 1,5roku. Teraz pragniemy drugiego dziecka, cykle 24 dniowe, regularne...starania trwają 10 mcy 😔,dookoła wszyscy w ciąży, oszaleć można