Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przez was popadam w paranoje

Polecane posty

Gość gość

Nazwalam corke imieniem z pierwszej 10 naipopularniejszych imion . Bylam zadowolona imie bardzo mi sie podobalo juz dlugo a teraz jak czytam wasze wypowiedzi w temacie imion to juz nie wiem. Doszlo do tego ze zaczelam sie zastanawiac czy nie zmienic corce imienia chociaz ma juz rok , zeby nie bylo " oklepane " ,'" tragiczne " , " tandetne " I naprawde nie wazne jakie to imie bo tak samo jest z opinia o kazdym imieniu z pierwszej 10.... juz nie wiem....

Gość gość
Tez tak ktos mial ?

Gość gość
Nie przejmuj się. Imiona moich dzieci też nie spełniają wyśrubowanych norm kafeterii;-)

Gość gość
Haha, moj syn tez ma niby popularne imie, ale ja to mam wiecie gdzie ;)

Gość gość
Eee tam! Autorko nie uważaj za autorytet jakis anonimowych frustratek w internetach. Imię Ci się podoba, mężowi zapewne takze więc nic wiecej nie potrzeba. A tak swoja droga jakie imię wybrałaś? Ja mam córkę Maję kilkuletnia a zastanawiałam sie tez nad Igą i co? I teraz Iga tez jest modna. Zycie ;)

Gość gość
Autorko - jeśli tak nazwałaś dziecko to skazałaś je na tragedię! Zniszczyłaś życie u samego zarania, dziecko sobie nie poradzi z takim ciężarem, z tym co mu wyrządziłaś. To jak pogrzebać kogoś żywcem.

Gość gość
10:49 Hahaha to właśnie te nawiedzone frustratki z kafe. Czemu ma sobie nie poradzić, bo Tobie się imie nie podoba? Ważne żeby nie było zbyt rzadkie i śmieszne by dziecko nie było wyśmiewanie w szkole, ani nie miało problemu z przedstawianiem się. Ja mam Nikole i się odwal!

Gość gość
autorko bez przesady, nazwałaś dziecko imieniem jakie ci się podobało i tyle, to że jest popularne to nie znaczy że jest brzydkie, ale jak ktoś pyta o imię dla przyszłego dziecka na forum to chyba można napisać że jest popularne bo większość rodziców o tym nie wie.. osobiście wolę mniej popularne imiona, ale jeśli moje wymarzone imię stałoby się popularne to i tak bym je nadała.. co ty się przejmujesz opiniami innych ludzi nie masz własnego zdania? jak opinia kafeterianek to wyrocznia to trzeba było pytać przed nadaniem imienia, ale obojętnie jakie imię by to nie było to pojawiłyby się zarówno opinie pozytywne jak i negatywne

Gość gość
10:49 Hahaha to właśnie te nawiedzone frustratki z kafe. Czemu ma sobie nie poradzić, bo Tobie się imie nie podoba? Ważne żeby nie było zbyt rzadkie i śmieszne by dziecko nie było wyśmiewanie w szkole, ani nie miało problemu z przedstawianiem się. Ja mam Nikole i się odwal! x 10:49 to była raczej ironia, więcej dystansu

Gość gość
Mama Nikoli nie ma dystansu :classic_cool: x Z imieniem jest jak z ciuchem - jeśli masz ochotę chodzić z tyłkiem na wierzchu - możesz, jak chcesz elegancką sukienkę koktajlową - możesz. Ale musisz być przygotowana na to, że każdy ma jakąś opinię na ten temat, a częśc osób wyraża ją na głos (zwłaszcza w necie). Ostatnio czytałam, że taka pogodynka Paulina Sykut-Jeżyna chce nazwać córkę Róża. I też się posypało, że Róża Jeżyna brzmi idiotycznie. I to od matki zalezy czy ma to gdzieś czy się przejmuje.

Gość gość
Gośc z 10:49 napisał ironicznie, ale osoba wyżej tego nie pojęła. I teraz widzimy, jaki typ ludzi daje dziecku na imię Nikola. :p

Gość gość
Ciekawe czy te wszystkie Julki beda mialy z tym problem czy to my rodzice robimy z tego problem ....

Gość gość
Rodzice

Gość gość
Rodzice

Gość gość
autorko i tu się przejmujesz zdaniem nawiedzonych kafeterianek? dalas imie takie jak tobie i mezowi się najbardziej podobalo, a co chcialabys nadac imie które ci się nie podoba lub jest takie sobie? chyba nie. nawet gdybys zmienila na niewiadomo jakie imie i tutaj napiszesz to zawsze się znajda takie co skrytykują itd. A ja uważam ze lepiej by dziecko miało popularne np. Julia lub pospolite imie np. Kasia, Magda niż takie bardzo wymyślane np. Noemi, Zoja lub stare typu Franciszka, Helena, Stefania, bo później mogą być wyśmiewane przez inne dzieci i zle się z tym imieniem czuc. A Julia czy Kuba choć popularne to ładne i zawsze będzie dobrze odbierane. Zaraz się tu znajda takie co pisza ze Kasie i Magda tez sa starymi imionami. tat, tak, wiem! Ale nie oszukujmy się ze sa ladne i inaczej brzmia niż Franie itp...

Gość gość
Pierwsze slysze, zeby Helena miala byc wysmiewana. W ogole - co jest z tym wysmiewaniem? Dzieci mód nie znają , nie wiedza co stroswieckie, co nowe , jesli wysmiewaja, to dlatego,ze tak je wychowali rodzice ...

Gość gość
10.41 co nie zmienia faktu ze ludzie się wysmiewaja, tak jest i tak będzie. tu na kafe dorosle osoby, nie jedna cie wysmieje, naubliża, wyzwie, a co dopiero dzieci. sama to miałam na przykładzie koleżanki z klasy, która wlasie miała przrabane przez jedno z takich imion. i nie, nie ja jej nie wysmiewalam, mi jej po prostu zal było.

Gość gość
Tu w kazdym temacie mozna popasc w paranoje

Gość Jedynaczka1
Podziwiam osoby które pytają tutaj o imię dla swojego dziecka.Z mężem wybraliśmy imiona sami dla swoich dzieci. Niby dlaczego mam pytać obcych?

Gość gość
A ja juz zdurnialam jesli chodzi o imie .czy sluchac zdania innych czy po swojemu czy brac pod uwage popularnosc czy nie

Gość gość
Ja tez juz nie wiem...

Gość gość
Czy np imie wiktoria nadal jest zle ? Wypadlo juz poza 10 najpopularniejszych to juz chyba ok ? :-)

Gość gość
Ja synowi dam na imię Janusz :classic_cool:

Gość gość
ja nie rozumiem jak można "popadać w paranoję" z powodu jakichś anonimowych wpisów w internecie :O ludzie ogarnijcie się, to wasze życie a nie jakiegoś ułamka % populacji który lubi sobie anonimowa ponarzekać w internecie :O p.s. mamie która zastanawia się nad zmianą imienia proponuję zajęcie czymś innym niż siedzenie na forum skoro tak to przeżywa :O jest mnóstwo innych zajęć którymi można sobie wypełnić czas.

Gość gość
Chocby "Katarzyn" bylo milion to Twoje dziecko jest wyjatkowe. To nie setna Katarzyna, Twoja z takim kolorem oczu, z takim charakterem. Imie jest malo wazne dopoki rzeczywiscie nie krzywdzi dziecka. Moja mala ma 6 lat ma na imie Alicja. Jestem teraz w ciazy i drugie dziecko bedzie nosic imie Bruno albo Blazej. Mysle, ze skoro jestem w Polsce jestem Polka to moje dzieci powinny miec proste piekne imiona. Nie popularne ale takie jakie mi i mojemu mezowi sie podobaja

Gość Mussia20
Ja mam Lenke i Ide do mne te imiona przemówiły każdemu z naszego otoczenia sie podobaja i ja naprzykład mam totalnie gdzies kto co o tym sądzi

Gość gość
Autorko stawiam na: Oliwię, Julkę, Amelię lub Emilkę

Gość gość
Ale jestem przeciwniczka wybierania imiona wsrod najpopularniejszych. Przeciez za pare lat Twoje dziecko bedzie mialo tak samo na imie jak 5 innych dziewczynek w klasie

Gość gość
Bruno :D

Gość gość
Myslicie ze imiona z 2 dziesiatki czyli 10-20 miejsce tez az tak beda powtarzac sie w klasach ? Chyba nie