Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadroscPo30

Mądrość po grubej 30...

Polecane posty

Gość MadroscPo30

Jestem facetem, niezbyt atrakcyjnym (budowa ciala), jak bylem mlody, to zawsze po nieudanej randce analizowalem, co takiego zlego powiedzialem, ze laska nie chciala umowic sie na kolejna... A prawda jest taka, ze po prostu nie jestem atrakcyjny i dlatego laski rezygnowaly. Poza tym ze moj wyglad pozostawia sporo do zyczenia, to jestem inteligentny, zaradny i cos tam w zyciu osiagnalem i laski dawaly mi do zrozumienia, ze to widza. Teraz jestem pewien, ze nie ma wiekszego znaczenia o czym sie gada na pierwszej randce. Bez sensu analizowalem kazde slowo czy zdanie, a to naprawde nie ma znaczenia! Jesli facet jest przystojny, nie gada na 1 randce o seksie, nie napala sie zbytnio tak, ze to widac, nie popelnia jakichs podstawowych gaf (typu, ze nie chce zaplacic za randke, na ktora sam zaprosil itp. oczywistosci), to laska bedzie chciala sie umowic, nie ma bata. Tyle czasu potrzebowalem, zeby zrozumiec, ze po prostu jestem nieatrakcyjny i chocbym sie dwoil i troil, to i tak na ladna dziewczyne nie mam szans. Tak sie chcialem tylko na noc wygadac!

Gość gość
a z brzydula nie mozesz sie spotykac? ;P

Gość gość
No, jak widać, nie może.. Im brzydszy facet, tym większe wymagania ;)

Gość MadroscPo30
Brzydkich nie wybieralem, ale to tez nie byly jakies modelki, tylko po prostu ladne dziewczyny...

Gość gość
faceci...

Gość gość
Nie czaruj się każdy zwraca uwagę na wygląd (Ty tez). Zastanów się czy Twoja samotność wynika tylko z braków w wyglądzie?

Gość gość
Sam zwracasz uwagę na wygląd, co jest normalne, więc nie dziw się, że kobiety też to robią.

Gość gość
Na pocieszenie powiem ci, że teraz te z którymi się chciałeś umówić wtedy mają teraz po 30 i teraz mają okazję posmakować jak to jest bo już są stare i brzydkie jak większość lasek po 30stce i ich krąg adoratorów skurczył się do absolutnemu minimum. Młody ich nie chce, równolatek też ich nie chce.

Gość gość
Na pocieszenie powiem ci, że teraz te z którymi się chciałeś umówić wtedy mają teraz po 30 i teraz mają okazję posmakować jak to jest bo już są stare i brzydkie jak większość lasek po 30stce i ich krąg adoratorów skurczył się do absolutnemu minimum. Młody ich nie chce, równolatek też ich nie chce. x A co jeśli jednak te, które nie chciały autora żyją sobie szczęśliwie i co niektóre chciał niejeden? Mają mężów i w przypadku niektórych, wciąż wyglądają dobrze? Co wtedy? Żadnego pocieszenia? :D

Gość więcej wiary w siebie
Nie ważne czy facet jest owłosionym, czy łysym, wysokim, czy niskim,chudym, czy grubym.Istotne jest żeby był zadbany, emanowała z niego pewność siebie (precz z kompleksami) Uprawianie sportu dodaje pewności siebie :))) ) i zdolność osiągania zamierzonych celów (tzw. potencjał :))).W rozmowie trzeba umieć słuchać, po drugie nie narzucać swoich poglądów ani planów bo inaczej skończy się na 1 spotkaniu.

Gość gość
Autorze ludzie nieatrakcyjni są w związkach.Twoje wnioski nietrafione.

Gość gość
autorze, a byłeś kiedyś zakochany ? To zasadne pytanie, bo mam wrażenie, że łapałeś co popadnie i próbowałeś szukać ognia tam, gdzie go po prostu nie było. druga sprawa - jakie to były kobiety ? atrakcyjne ? przeciętne ?

Gość więcej wiary w siebie
Faceci tez w pierwszej kolejnosci zwracaja uwage na urode, byc mozenie jestes az na tyle interesujacy wewnetrznie zeby olac twoj wyglad, jesli brakdobrej prezencji to trzeba miec chociaz wewnetrzna charyzme

Gość próbuj
Autorze podpowiem Ci czego oczekują kobiety 1. poczucia humoru (czyli inteligencji, co na jedno wychodzi) 2. ciepła 3. kreatywnego podejścia do rzeczywistości i związku też 4. aby miał pasję = aby mi czymś imponował (to może być zainteresowanie jakąś konkretną dziedziną wiedzy np.; w czymś ma być miszczem :) 5. aby lubił seks 6. wierność Hm, najlepiej, aby te punkty były na jednym poziomie.

Gość gość
No i ma być, jeśli już nie wysportowany, to zadbany - żadnych brzuszków, łysin itp. ;)

Gość gość
No tak. Ty się z miss świata nie spotykales Ale wystarczało ci aby była jedynie ładna A kobietom zabraniasz tego w stosunku do mężczyzn Z resztą facet po 30 mówiący o kobietach "laski" to jakiś mentalny chłopiec. Jeszcze jedno.Nie wiem co wy macie z tym ze po 30 kobiet już nikt nie chcę. Jeśli tak jest to i mężczyzn po 30 też nikt nie chce inaczej nie było by tu tyle wypowiedzi samotnych ponad 30latkow..Co prawda odgrażają sie,ze teraz oni mają gdzieś swoje podstarzale rowiesniczki i będą się wiązać z 20latkami.Tylko o dziwo nie mają żadnej chętniej na nich 20 latki ,za to wylewaja swoje zale na forum.

Gość gość
do dziś Te co wyszły za mąż tak samo nie wzbudzają już zachwytu meżczyzn młodszych czy w ich wieku, ewentualnie jakiś 50 latek się za nimi obejrzy. A każdy wie, że każda kobieta lubi jak podoba się mężczyznom, których uważa za atrakcyjnych niezależnie czy ma faceta/męża czy nie. Te co były nieatrakcyjne jako 20stki tego tak nie odczują, ale te co były ładne jak miały 20 brutalnie odczuwają ogromny spadek powodzenia po 30ce. A to, że wyszły za mąż nie gwarantuje, że to będzie trwać wiecznie. Najwiecej rozwodów i zdrad jest wsród 30sto latków bo po 30stce uroda kobiety sypie się z każdym rokiem i mężczyźni jako wzrokowcy szybko szukają młodszego, ładnego zamiennika. Także pocieszenie dla autora jest tak czy inaczej :)

Gość gość
jutro sobie wyrwe l*******ga i co wy na to? na szacunek trzeba bylo sobie zaluzyc! tyle kwiatiow dostalas na chvj to wszystko bylo?? w p**de wsadz sobie te wazony! jutro koniec i bedzie wam wszystkim zal d**e sciskal hahaha

Gość gość
18.42. Co za bzdury? Zeby nie byl lysy? Rozumiem, zeby nie miał żagielka, żeby nie był wąsaty jak wujek Mietek, i żeby nie nosił tureckiego sweterka rodem z początku lat 90tych... Moze byc lysy, siwy, moze miec okulary, ale musi byc po prostu interesujący, mieć w sobie to coś, zaradny, ciepły zresztą to wychodzi z inteligencji - tak samo jak higiena się pod tym kryje. No i panowie, musicie miec zęby, bo jak widzę takich bezzębnych Czesiów z brudem pod paznokciami to aż mnie po ścianach rzuca... Włosy też nie mogą być przetłuszczone.

Gość gość
No ja tam łysych i łysiejących nie lubię, ale co kto woli ;)

Gość MadroscPo30
O kurde, watek ozyl nagle po kilku dniach. Dobre. No wiec odniose sie do tej wypowiedzi: "Autorze podpowiem Ci czego oczekują kobiety 1. poczucia humoru (czyli inteligencji, co na jedno wychodzi) 2. ciepła 3. kreatywnego podejścia do rzeczywistości i związku też 4. aby miał pasję = aby mi czymś imponował (to może być zainteresowanie jakąś konkretną dziedziną wiedzy np.; w czymś ma być miszczem usmiech.gif 5. aby lubił seks 6. wierność Hm, najlepiej, aby te punkty były na jednym poziomie. " -> 1. poczucie humoru obecne. mam tez dystans do siebie. -> 2. moje eks twierdzily, ze jestem cieply i nie bylo z tym nigdy problemow. -> 3. co oznacza kreatywne podejscie do zwiazku, bo to mnie ciekawi? -> 4. pasji to ja mam kilka... i wszystkie na niezlym poziomie. nie jestem zadnym domatorem-nudziarzem, raczej typ aktywny, nie "sportowiec", bo to by bylo za duze slowo na mnie, ale "aktywny turysta" jak najbardziej (gory, rower chetnie). -> 5. lubie seks. wiecej - uwielbiam sprawiac rozkosz partnerce, facet jest prosty w konstrukcji - ja mam sfery erogenne tylko w 1 miejscu ;) za to wiem, ze kobiety maja je na calym ciele i uwielbiam dawac rozkosz. -> 6. wiernosc - z tym nie ma problemu - nigdy nie zdradzalem. mialem kilka partnerek. w tym 2 calkiem ladne. Nie wyszlo z innych powodow... Po prostu czesto kobiety mowily mi, ze mocno szczuply facet jest aseksualny. Mowily to dopiero jak mocno przycisnalem... Widze ze na kafe jest sporo watkow zalozonych przez szczuplych gosci w historii - tak wiec cos w tym jest...

Gość MadroscPo30
"No tak. Ty się z miss świata nie spotykales Ale wystarczało ci aby była jedynie ładna A kobietom zabraniasz tego w stosunku do mężczyzn" - nie zabraniam! wrecz to stwierdzilem. NIGDZIE nie napisalem ze to, ze kobiety patrza na wyglad jest zle. To wrecz bardzo dobrze z punktu widzenia ewolucji (ze maja potomstwo z atrakcyjnymi mezczyznami, czyli lepszymi genami). Po prostu podzielilem sie swoja refleksja, ze jak facet nie jest atrakcyjny fizycznie, to nie ma szans na ladna kobiete, chyba ze w jakims "ukladziku" (ale mnie osobiscie takie cos nie interesuje).

Gość gość
dziś - ja tego nie pisałam ale wypowiem się. "Kreatywne podejście do rzeczywistości i związku wg. mnie to jest abyś wykazywał inicjatywę np. we wspólnych wyjściach i innych przedsięwzięciach ( seks akurat pomijam w tej wypowiedzi ), a co do "kreatywności związku"- abyś nie był "wiecznym narzeczonym czy partnerem" ( jak to teraz w modzie! ), tylko zadecydował ( po czasie wspólnego "chodzenia" z kobietą ) o wspólnej przyszłości. p.s. niewątpliwie jesteś Autorze inteligentnym człowiekiem- na co wskazują Twoje wypowiedzi- może zabrakło dotąd szczęscia do inteligentnych i mądrych kobiet? Nie trać nadziei- życzę powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
A ja jestem ciekawa jaka dla Ciebie jest, ta ładna kobieta? Po jakich cechach wyglądu, uważasz kobietę za ładną? Jakieś przykłady? Aktorek, piosenkarek?

Gość gość
Autorze, nie pisz o dziewczynach, kobietach "laski". Postrzegam Cię jako mężczyznę na poziomie, więc Twoje słownictwo w tym zakresie klòci się z resztą wypowiedzi. O "laskach" pisze g****arzeria i patologia. Życzę szczęścia.

Gość MadroscPo30
"Laska" to dla mnie takie neutralne okreslenie, w zadnym wypadku nie pogardliwe. Cos jakby kobieta powiedziala "facet", "koles" itp. Ale ok. Jakie sa ladne? Do aktorek i modelek nie bede porownywal, bo te to w wiekszosci sa bardzo bardzo ladne, co sie komu podoba oczywiscie, ale te kobiety sa zdecydowanie zbyt ladne, zebym do nich porownywal ;) Natomiast ogolnie to ja lubie szczuple kobiety, bardzo mi sie podobaja szczuplutkie ;) Tylko takim kobietom rzadko podobaja sie bardzo szczupli faceci, one raczej szukaja sobie dla przeciwwagi dobrze zbudowanych gosci...

Gość MadroscPo30
Jeszcze inne cechy wygladu: lubie ladne twarze, ale wiem, ze to pojemne okreslenie. Bardzo zwracam uwage na dlonie, lubie jak sa smukle, ale to zwykle idzie w parze ze szczupla sylwetka. Nie zwracam uwagi na kraglosci, tzn. dla mnie kobieta nie musi miec duzych piersi, czy duzego tylka, zeby byla piekna ;)

Gość gość
dziś - wiem, że mężczyźni są "wzrokowcami", ale wierz mi Autorze, że z KAŻDEJ, nawet napiękniejszej kobiety zostaje póżniej tylko... charakter. To pisała kobieta (ładna, żeby nie było potem, że jakiś "pasztet" podkreśla, ze uroda nie jest najważniejsza ).

Gość gość
"O "laskach" pisze g****arzeria i patologia." Nie histeryzuj, sama mówię o fajnych babkach "laski". Patologia to jest, jak się o kobietach mówi "d**y".

Gość gość
Autorze, a nie możesz trochę podjeść i poćwiczyć? ;)